• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

    Μαθητές χαιρετούν ναζιστικά και θαυμάζουν τον Χίτλερ

    Σοκάρουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Bild
    Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία η είδηση ότι μαθητές σε Γυμνάσιο του Λάντσμπεργκ, κοντά στη Λειψία χαιρετούν ο ένας τον άλλο ναζιστικά, βάζουν μουστάκι για να μοιάζουν στον Αδόλφο Χίτλερ τον οποίο θεωρούν «σπουδαίο άντρα».


    Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild σοκάρουν καθώς δείχνουν του χιτλερικούς χαιρετισμούς ανήλικων μαθητών.

    Μάλιστα σε ένα να από τα sms που αντάλλαξαν οι μαθητές κοροϊδεύουν το Ολοκαύτωμα : «Γιατί αυτοκτόνησε ο Χίτλερ; Γιατί οι Εβραίοι του έστειλαν το λογαριασμό του αερίου». 

    Ανάστατοι είναι οι γονείς των μαθητών μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος οι οποίοι και υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να συμμετέχει ολόκληρη η τάξη σε αυτά τα περιστατικά. Ο διευθυντής του σχολείου είπε ότι όλο το σχολείο έχει σοκαριστεί από τους κρυφοσυμπαθούντες Ναζί μαθητές.

    Η τοπική Αστυνομία ανέφερε ότι δύο έφηβοι ανακρίνονται ενώ οι έρευνες θα γίνουν πιο ενεργές την επόμενη εβδομάδα που το σχολείο ανοίγει πάλι μετά από ολιγοήμερες διακοπές. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί ψυχολόγος με τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς τους. 

    Εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας: «Είμαι σοκαρισμένος. Αν είναι αλήθεια, ένας μόνο τρόπος υπάρχει: Μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα!».

    Υποστήριξε δε ότι δεν κατηγορεί ευθέως τα παιδιά γιατί το να σπάζουν τα ταμπού είναι κομμάτι της νεανικής ηλικίας και δεν πιστεύει ότι ήθελαν ενεργά να προμοτάρουν την νεονασιζτική ιδεολογία. 







    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ