• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

    Ο Ήλιος σε διέγερση

    Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

    για το Πολεμικό Ημερολόγιο 

    Μετά τη χθεσινή ηλιακή έκλαμψη μεγέθουςX1.1  η ηλιακή κηλίδα με αριθμό 2192 δείχνει να μεγαλώνει εκθετικά με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή οι ειδικοί επιστήμονες της ΝΑΣΑ να δίνουν για πρώτη φορά πιθανότητα πρόκλησης cme μεγέθους Χ πάνω από 50% για τις επόμενες ώρες.
    Όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική φωτογραφία το πρόβλημα δεν είναι μόνον η διόγκωση της κηλίδα 2192 αλλά και οι κηλίδες 2193, 2195 και 2195 που και αυτές δείχνουν να έχουν μεγάλο δυναμικό.



    Το μέγεθος της κηλίδας 2192 και το γεγονός ότι για ακόμα 3 μέρες θα βρίσκεται στην ευθείας με τον πλανήτη μας, την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη, κυρίως για τους δορυφόρους (εφόσον είναι κάτω από κατηγορία Χ2) αλλά και για τα ηλεκτρονικά συστήματα (εφόσον είναι μεγαλύτερης ισχύος).

    Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες κηλίδες έδωσαν το στις 9 Αυγούστου 2011 και 7 Μαρτίου 2012 πολύ ισχυρές CME μεγέθους άνω της κατηγορίας Χ5 (συγκεκριμένα Χ6,9 και Χ5,4) που ευτυχώς δεν κοιτούσαν προς τη Γη. Η ΝΑΣΑ είχε δηλώσει τότε ότι εαν τ αυτές οι κηλίδες ήταν στην ευθεία της Γης τότε η τεχνολογία μας θα γύριζε 1500 χρόνια πίσω…


    polemiko-imerologio.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ