• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

    Μόνο νικητή δεν είχε (vid) Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

    Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μεγάλο ντέρμπι της 10η αγωνιστικής της Super League.Οι πράσινοι προηγήθηκαν με γκολ του Ζέκα στο 17ο λεπτό για να ισοφαρίσουν οι ερυθρόλευκοι στο 47ο λεπτό με το Τζιμπούρ. Το παιχνίδι είχε πάρα πολύ καλό ρυθμό πολλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες και δυνατές μονομαχίες μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Ήταν ένα ντέρμπι που τα είχε όλα με τις δυο ομάδες να διαφημίζουν το ποδόσφαιρο
    Αρχικά πλάναΟ Ερνέστο Βαλβέρδε  ξεκίνησε το ματς με 3 κεντρικά χαφ καθώς χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα τους Ορμπάιθ, Μακούν και Μοδέστο, ενώ ο Φουστέρ επανήλθε στην ενεργό δράση μετά από σχεδόν ένα μήνα
    Κάτω από τα δοκάρια για τους ερυθρόλευκους ο Μέγιερι, ο Τοροσίδης στο δεξί ακρο της άμυνας, ο Χολέμπας στο αριστερό και κεντρικό δίδυμο οι Μέλμπεργκ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Στη μεσαία γραμμή Ορμπάιθ, Μοδέστο και Μακούν σε ρόλο κεντρικών χαφ, ο Φουστέρ δεξια, ο Μιραλάς αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ.
    Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξεκίνησε με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, το Μαρίνο στο δεξί ακρο της αμυντική γραμμής, τους Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ κεντρικό δίδυμο και το Σπυρόπουλο στο αριστερό άκρο. Στα χαφ, οι Κατσουράνης, Σιμάο σε ρόλο κεντρικών χαφ, ο Κουΐνσι με το Ζέκα στα άκρα και ο Κλέιτον πίσω από το Λέτο
    Πράσινο προβάδισμα, κόκκινη κυριαρχία Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το παιχνίδι τους στη μεσαία γραμμή. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν από τα πρώτα λεπτά την πρόθεση τους να πρεσάρουν ψηλά τους χαφ αλλά και τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού καθώς δεν ήθελαν να αφήσουν τους πράσινους να κυκλοφορήσουν με ευκολία την μπάλα.
     Στο 3ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, όμως η εκτέλεση του Χολέμπας δεν ήταν καλή και δεν ανησύχησε τον Καπίνο.
    Οι πράσινοι που έδιναν γήπεδο στον ολυμπιακό θέλοντας να παίξουν στην κόντρα εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι τα δυο μπάκ των ερυθρόλευκων ανέβαιναν ψηλά και δημιούργησαν την πρώτη τους καλη φάση στο 14ο λεπτό.
    Ο Κουίνσι έφυγε στην αντεπίθεση στην πλάτη της άμυνας και μπήκε στην περιοχή από αριστερά, ο Παπαδόπουλος όμως πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ
    Ότι δεν κατάφεραν στο 14' οι «πράσινοι»,το κατάφεραν στο 17' με μια πανομοιότυπη φάση.
    Ο Κουίνσι έφυγε και πάλι στην πλάτη της άμυνας, από δεξιά αυτή τη φορά, πέρασε τον Παπαδόπουλο και γύρισε στον Ζέκα, ο οποίος με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέγερι γράφοντας το 0-1 για τον Παναθηναϊκό.
    Το γκολ πάγωσε το Καραϊσκάκη όμως ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει αμέσως και θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει αν η κεφαλιά του Τζιμπούρ μετά τη σέντρα του Τοροσίδη ήταν πιο εύστοχη.
    Το σκηνικό από το γκολ και μετά μεταφέρθηκε στο μισό γήπεδο καθώς ο Ολυμπιακός πίεζε για την ισοφάριση και οι παικτες του τριφυλλιού είχαν οπισθοχωρήσει όλοι κάτω από τη μεσαία γραμμή.
    Στο 25ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε για ακόμα μια φορα κοντά στο γκολ όταν ο Μακούν πέρασε ωραία τον Σπυρόπουλο και έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, το σουτ του Τζιμνπούρ όμως κόντραρε στο Μπουμσόνγκ με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
    Ο Παναθηναϊκός ο οποίος προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα των Κουΐνσι και Λέτο, έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ στο 28' με το Λέτο να ξεφεύγει από την άμυνα και να σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.
    Στο 31' αμαρκάριστος ο Μοντέστο επιχείρησε το σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, ο Μαρίνος με τάκλιν σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς το τέρμα.
    Το παιχνίδι ειχε αποκτήσει άγρια ομορφιά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τη μια φάση να διαδέχεται την άλλη.
    Στο34' ο Ολυμπιακός εχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.
    Ο Χολέμπας εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να απομακρύνει, ο Φουστέρ επιχείρησε το βολέ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, η μπάλα όμως τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο.
    Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει με την άμυνα του Παναθηναϊκού να περνάει πολλές φορές στιγμές πανικού όπως στο 35ο λεπτό όπου ο Μαρίνος για ακόμα μια φορά απομάκρυνε σωτήρια αλλά και στο 38' με το Μπουμσόνγκ να διώχνει σε κόρνερ προ του αμαρκάριστου Μιραλάς.
    Γρήγορη ισοφάρισηΜε την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βαλβέρδε θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα και να ενισχύσει και το δημιουργικό μέρος στην ανάπτυξη των ερυθρολεύκων απέσυρε τον Ορμπάιθ και πέρασε το Γέστε.
    Οι πειραιώτες μπήκαν πολύ δυνατά στο γήπεδο και στο 47ο λεπτό ισοφάρισαν σε 1-1.
    Ο Μιραλάς με το Μακούν έπαιξαν υποδειγματικά το 1-2 στην αριστερή πλευρά με το Βέλγο να φεύγει μόνος του στην πλάτη της άμυνας  να μπαίνει μέσα στην περιοχή και να δίνει έτοιμο γκολ στον Τζιμπούρ που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
    Ο Παναθηναϊκός έδειξε από την αρχή του 2ου μέρους να μην πατάει καλά και ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι με τους παίκτες του πρωταθλητή να ψάχνουν το δεύτερο γκολ πιέζοντας ασφυκτικά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.
    Στο 61' ο Γέστε εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Τζιμπούρ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
    Στο 65' ο Ολυμπιακός έφτασε πάρα πολύ κοντά στο 2ο γκολ όταν ο Μιραλάς μετα από καταπληκτική κάθετη του Γέστε βγήκε μόνος απέναντι από τον Καπίνο, πλάσαρε τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
    Ο Παναθηναϊκός μετά την είσοδο του Βύντρα στη θέση του Κλέιτον στο 64' άρχισε να ισορροπεί το ματς καθώς ο Μαρίνος πέρασε στα χαφ και ο Ζέκα πήγε στα αριστερά όπου ο Κουΐνσι δεν βοηθούσε καθόλου ανασταλτικά.
    Στο 69' μάλιστα ο Κουίνσι απέφυγε ωραία τον Μέλμπεργκ, πλάσαρε τον Μέγερι, αλλά ο Ούγγρος έδιωξε σε κόρνερ στερώντας από τον Παναθηναϊκό ένα δεύτερο γκολ
     Στο 76ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα.
    Όταν ο Μιραλάς βρέθηκε μόνος του από τα αριστερά της περιοχής, φάτσα με τον Καπίνο ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Βέλγου
    Ο Ολυμπιακός εδειξε ότι ήθελε να φύγει νικητής από το γήπεδο και ίσως να το άξιζε βάση της εικόνας του ματς. Στο 83 οι ερυθρόλευκοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Ύστερα από σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά, ο Φουστέρ δεν μπόρεσε να πλασάρει, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Βύντρα και ο Καπίνο με υπερένταση εκπληκτικά έδιωξε σε κόρνερ.
    Οι πειραιώτες προσπάθησαν μέχρι τη λήξη με το Τζιμπουρ να σουτάρει άστοχα στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων και το Μιραλάς εβρισκόμενο σε θέση οφ σάιντ να μην αφήνει το Γαλλοαλγερινό που ερχόταν από πίσω να τελειώσει τη φάση.
    Το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες ύστερα από ένα χορταστικό ματς, πραγματική διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, από το οποίο το μόνο που έλειψε ήταν ο .νικητής!
    novasports

    Δείτε σε video τα γκολ από το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ