• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

    Αυτοκτόνησε ο Γκάρι Σπιντ!

    Σοκ έχει προκαλέσει στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα η είδηση του θανάτου του Γκάρι Σπιντ. Ο 
    ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουαλίας βρέθηκε το πρωί απαγχoνισμένος στην οικία του.

    Aπό τις πρώτες έρευνες δεν προκύπτουν στοιχεία που να αποδεικνύουν πως υπήρξε ξένη παρέμβαση και όπως φαίνεται αποφάσισε ο ίδιος ο 42χρονος να βάλει τέλος στην ζωή του.
    Ο Σπιντ έκανε σπουδαία καριέρα με τις Λιντς, Έβερτον, Νιούκαστλ, Μπόλτον και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, πριν αποσυρθεί σε ηλικία 40 ετών το 2010. Στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα προπονητή ξεκινώντας από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πριν αναλάβει την Εθνική ομάδα της χώρας του.
    Εκπρόσωπος της αστυνομία δήλωσε: «Η αστυνομία ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για τον θάνατο ενός άντρα στην περιοχή Huntighton. Τα όργανα έφτασαν στην περιοχή και κοντινός συγγενής  επιβεβαίωσε πως ο άντρας είναι ο Γκάρι Σπιντ. Δεν υπάρχουν ύποπτες συνθήκες σχετικά με το περιστατικό και η οικογένεια ζήτησε διακριτικότητα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές». Ο Σπιντ άφησε πίσω γυναίκα και δύο παιδιά.
    H καριέρα του
    Ο Γκάρι Σπιντ έκανε μεγάλη καριέρα στη Λιντς, όπου ξεκίνησε να παίζει σε ηλικία 19 ετών, το 1988 και συνέχισε το 1996, κατακτώντας τον τίτλο την περίοδο 1991-92. Από το 1996 έως το 1998 συνέχισε την καριέρα του στην Εβερτον, στην οποία μάλιστα έγινε και αρχηγός! Ακολούθησε για έξι χρόνια (1998-2004) η Νιούκαστλ, όπου έκανε και εκεί σπουδαίες εμφανίσεις...
    Μετά ήρθε η Μπόλτον, το καλοκαίρι του 2004 και με τη φανέλα της έγινε ο πρώτος παίκτης που ξεπέρασε τις 500 εμφανίσεις στην ιστορία της Πρέμιερσιπ. Επόμενος αλλά και τελευταίος σταθμός  η Σέφιλντ (2008-2010) με την οποία αγωνίστηκε ως τα 41! Ο Σπιντ έφτασε τις 535 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ, μέχρι να τον ξεπεράσει ο Τζέιμς και συνολικά έπαιξε σε 677 παιχνίδια με 103 γκολ!
    Με την Εθνική Ουαλλίας είχε 87 συμμετοχές με 5 γκολ και ήταν δεύτερος πίσω από τον τερματοφύλακα Σάουθχολ, ενώ τελευταία του φορά ήταν το 2004 στην ήττα από την Πολωνία  με 3-2, για τα προκριματικά του Μουντιάλ.
    Στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έκανε τα πρώτα προπονητικά του βήματα, διαδεχόμενος τον Κέβιν Μπλάκγουελ που απολύθησε στην αρχή της σεζόν 2010-11, μετά από μόλις τρία παιχνίδια στον πάγκο. Εχοντας τεράστια φήμη στην Ουαλλία, ήρθε και η πρόταση για την Εθνική ομάδα, καθ'ως στις 14 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε η συμφωνία μαζί, του άδεια θέση του ομοσπονδιακού, μετά τη φυγή του Τζον Τόσακ, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Ντεμπούτο έκανε στις 8 Φεβρουαρίου 2011, σε φιλικό με την Ιρλανδία...

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ