• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

    Έτοιμο το νέο αντι-κόμμα



    Πολύ διαφήμιση κάνει το Πρώτο Θέμα στον “ιστότοπο antinews”. Μετά από πλήθος αναφορές στην Κυριακάτικη έκδοση (όπου μάθαμε σχεδόν τα πάντα για τον Τριαντάφυλλο (!!!) Κρανιδιώτη) επανέρχονται και στην ηλεκτρονική έκδοση . Εφόσον έμαθαν ότι τον λένε Γαρουφαήλ αποφάσισαν ότι είναι και απειλή. Αφήνουμε τα περίτεχνα λάθη του κειμένου γιατί είναι συλλεκτικά, όπως και η σύνδεση του Φαήλου με τους λαϊκούς βάρδους με παραπλήσια ονόματα.
    Γράφει: «Πέρα από τις έντονες εκφράσεις του που δεν συνάδουν με το πολιτικό “comme il faut”(sic!!!) ο κ. Κρανιδιώτης βάζει ένα πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο για να αναδειχθεί σε συγκροτημένη δύναμη η λαϊκή δεξιά την οποία θεωρεί αναπτυσσόμενη και πλειοψηφική στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη και “προσηλωμένη στις αστικές και εθνικές αξίες”, φορέα ενός σύγχρονου υπερκομματικού πατριωτισμού. Θεωρεί όπως και οι ομοϊδεάτες του που εκφράζονται μέσα από τον ιστότοπο “Antinews” ότι “η πολιτική ορθότητα πέθανε, μαζί με τις μεσαιοχωρίτικες αντιλήψεις και τα πολυσυλλεκτικά κόμματα. Οι παρωχημένοι λαϊκισμοί και τα ξύλινα λόγια, τελειώνουν στα εκδοτικά γραφεία μαζί με τους “ντιντήδες” και όλους εκείνους που υπηρέτησαν πιστά το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς”. …
    Διαβάζουμε για «λαϊκή» δεξιά, για «ομοϊδεάτες» κλπ…., τα διαλυτικά στα φωνήεντα δεν χρειάζονται. Αρκούν τα  διχαστικά ζιζάνια
    Συνεχίζει: 
 … Η συμπεριφορά του -το ξαναλέμε άσχετα με το αν διαφωνεί κανείς μαζί του- συνιστά αλλαγή πολιτικού παραδείγματος. Αν ο κ. Κρανιδιώτης προχωρήσει και βρει μιμητές τότε αρκετοί από τους νυν βουλευτές οι οποίοι είναι συνυπεύθυνοι δια πράξεων και παραλείψεων ακόμη και δια της σιωπής τους στον εκφυλισμό του πολιτικού συστήματος και στα δεινά που επισώρευσε στην χώρα δεν θα έχουν θέσει στην επόμενη βουλή. Και αυτό είναι που τους καίει. Ο κ. Κρανιδιώτης είναι απειλή.
    Μόνο ότι είναι η μετεμψύχωση του Μπρους Λι δεν έχουμε διαβάσει ακόμα
    Συνεχίζει: 
Επιπλέον απειλή είναι ότι με το “Antinews” έχουν συγκροτήσει ένα θινκ τανκ και παράλληλα μία δυναμική μειοψηφία εντός της κεντροδεξιάς που όμως προσελκύουν και απογοητευμένους από τους άλλους πολιτικούς χώρους. Διαθέτουν πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα και έναν στρατευμένο πυρήνα προσώπων. Είναι εύκολο να καταρτίσουν πολιτικό πρόγραμμα. Εκείνο που τους λείπει για να γίνουν κόμμα είναι η πανεθνική δικτύωση (σύμφωνα με τον ορισμό του πολιτικού κόμματος απο τον Umbero Cheroni). Στις παρούσες συνθήκες κοινωνικής αγανάκτησης και με τις δυνατότητες που δίνουν τα sosial media δεν είναι δύσκολο. Εκείνο που λειτουργεί ανασχετικά για την αυτονόμησή τους είναι η πίστη τους στον Αντώνη Σαμαρά. Είναι ταυτόχρονα η αχίλλειος πτέρνα τους. Οι πρόσφατες εξελίξεις έδειξαν ότι ο κ. Σαμαράς είναι πάντα ένας αστός πολιτικός που στην κρίσιμη στιγμή προτιμά να συνεννοείται με την τάξη του παρά να απευθύνεται και να αντλεί δύναμη από τις μάζες της λαικής δεξιάς»
    Της έχει προταθεί να αναλάβει υπεύθυνη του Τομέα Ανδρών
    Να ξεκαθαρίσουμε καταρχήν ότι στο antinews υπάρχει σωστός καταμερισμόςεργασίαςΟι άλλοι είναι το think και η αφεντιά μου το tank.
    Ο «στρατευμένος πυρήνας» έχει περάσει όλα τα τεστ. Αν το «σαμαρόμετρο» δεν χτυπήσει «κόκκινα» δεν γράφεις ούτε τα διανυκτερεύοντα πατσατζίδικα. Τώρα τελευταία προστέθηκε και ερώτηση-παγίδα, κρίσεως και παρατηρητικότητας σχετικά με τη συμμετοχή στην Κυβέρνηση Παπαδήμου.
    Το αντι-κόμμα είναι όντως υπό ίδρυση. Έχει ήδη εγγεγραμμένα μέλη 800 χιλιάδες. Η εκλαϊκευμένη μορφή της ιδρυτικής διακήρυξης είναι μόνο  2911 σελίδες. Γενικός γραμματέας είναι ο Φάκτορας, ο οποίος όμως θα κινήσει τις διαδικασίες για τη διαδοχή του σε 30 χρόνια. Υπάρχουν οργανωμένα –με απόλυτη εχεμύθεια-  γραφεία στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, όπου υπάρχουν ομογενείς. Υπάρχουν μυστικά τυπογραφεία και οργάνωση προστασίας «λαϊκών αγωνιστών».
    Θα κάνουμε και την αυτοκριτική μας.
    Στο μεταξύ ακόμα δεν αρχίσαμε, έχουμε και ιδεολογικά προβλήματα. Όσο εμείς ασχολούμεθα με τα του κόμματος, κάποιοι εντρυφούσαν στους «κόμματους».  Και εκεί προκύπτουν τα δύσβατα ιδεολογικά ζητήματα: θα γίνονται δεκτοί οι τρανσέξουαλ ως υποψήφιοι βουλευτές; Θα αποσαφηνισθεί η έννοια του «ντιντή»; Θα υπάρχει ποσόστωση συμμετοχής μοντέλων στα θεσμικά όργανα του κόμματος;
    Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
    Με την φράξια των Θεσσαλονικιών τι θα γίνει; Θα κατεβάσουν δική τους πλατφόρμα ή θα σοβαρευτούν επιτέλους και θα αναλάβουν την Διοικούσα Θεσσαλονίκης;
    Ο Δαναός θα αναλάβει εκπρόσωπος;
    Η Εύα και ο Μήτσος από την Καρδίτσα θα τα βρουν επιτέλους για να φτιάξουν την Περιφερειακή Θεσσαλίας;
    O Wolf θα αφήσει τις κλάψες και να πάει στην Καλαμάτα να αρχίσει το αντάρτικο;
    Για να μην πούμε για τις εκλογικές λίστες όπου ήδη γίνεται χαμός.
    Ο απώτερος σκοπός μας πάντως είναι κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ.
    Γι αυτό σε λίγες μέρες θα είμαστε έτοιμοι να καλέσουμε τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει την αρχηγία.
    Απαγορεύεται δύο κοινοβουλευτικά κόμματα να έχουν κοινό αρχηγό;
    Μικρός Οδυσσέας

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ