• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

    Έτοιμος για το Ναι ο Σαμαράς εφόσον παραιτηθεί ο Παπανδρέου.

    Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο τετ – α – τετ του Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

    13.17 Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη λήξη της συνάντησής του με τον κ. Παπούλια, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Το ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αποφασίζει τι θα κάνει, εμποδίζει την οποιαδήποτε λύση και βέβαια όσο ο κ. Παπανδρέου δεν παραιτείται, μπλοκάρει και τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα. Είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον παραιτηθεί όλα τα άλλα θα πάρουν τον δρόμο τους».



    13.15 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπούλια - Σαμαρά.

    13.05 Διαλλακτικός εμφανίστηκε ο Α. Σαμαράς στον σύντομο διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά στις κάμερες. Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας: "Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του ελληνικού λαού. Καθένας πρέπει όλοι να αναλάβει τις ευθύνες μας. Να στείλουμε μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης προς τα έξω, αλλά και μήνυμα σταθερότητας και ομαλότητας προς τα μέσα". "Πράγματι πρέπει να τελειώσει η αβεβαιότητα, πρέπει να δώσουμε όλοι μία λύση στο ερώτημα του ελληνικού λαού", απάντησε ο κ. Παπούλιας.



    12.55 
    Έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς.

    10.00 Δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν ανοιχτά ότι μπορεί να παραταθεί ο χρόνος διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί κόκκινη γρραμμή για τη συμφωνία κυβέρνησης συνεργασίας. Τόσο ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδ. Λυκουρέντζος, χθες βράδυ στον ΑΝΤ1, όσο και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, Ι. Βρούτσης, σήμερα το πρωί στη ΝΕΤ έδειξαν ότι δεν αποτελεί κόκκινη γραμμή ο χρονικός ορίζοντας μιας κυβέρνησης συνεργασίας. 

    Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την αρμοδιότητα να ορίσει τον χρονικό βίο και πως θα λάβει υπόψιν του τις ανάγκες της χώρας και τα χρονοδιαγράμματα, που υπάρχουν.

    Ο κ. Βρούτσης, από την πλευρά του, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποδεχθεί η ΝΔ να μη γίνουν εκλογές εντός του 2011. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι είναι προαπαιτούμενο να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου και τόνισε πως η ΝΔ συμφωνεί με τη δανειακή σύμβαση όχι όμως και με τα μέτρα πολιτικής, τονίζοντας ότι «η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει». Σημείωσε ακόμη ότι η ΝΔ συμφωνεί με τους δημοσιονομικούς στόχους.



    protothema

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ