• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

    «Χαίρε, Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν»!..



    «ΤΡΕΧΟΥΝ και δεν φτάνουν», που λέει ο λαός, οι πολιτικές ειδήσεις. Καλπάζουν κι αυτές σαν αφηνιασμένο άτι στην αρένα της πολιτικής σκηνής!.. Και σαν να είμαστε στο Κολοσσαίο περιμένουμε τη στιγμή που ο Καίσαρ θα κατεβάσει ή θα ανεβάσει τον αντίχειρά του: Θάνατος ή ζωή στον κατάδικο (λέγε: Γ. Παπανδρέου), ενώ από κάτω ακούγεται το γνωστό παραλήρημα του πλήθους: «Ave, Caesar, morituri te salutant» («Χαίρε, Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν»)!..
    ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ πρώτα την είδηση:
    «Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των προσπαθειών που διεξάγονται για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
    Ο κ. Σαμαράς προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο είπε μπροστά στις κάμερες «ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης προς τα έξω αλλά και ένα μήνυμα σταθερότητας και ομαλότητας προς τα μέσα».
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον κ. Σαμαρά ότι «πρέπει να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα που βασανίζει τον ελληνικό λαό, που πάμε, τι κάνουμε, και νομίζω ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι να δώσουμε μια λύση σε αυτό το ερώτημα του ελληνικού λαού».

    Ο κ,. Σαμαράς ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες. Προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τους κ. κ. Αρβανιτόπουλο και Μιχελάκη και είπε ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία του ελληνικού λαού.
    Το κλίμα αυτή τη φορά ήταν πιο ήρεμο πράγμα που πολλοί ερμήνευσαν ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία. Άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου ζητεί η Νέα Δημοκρατία.
    Από τις διεργασίες των τελευταίων ωρών φαίνεται ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία βρίσκονται πολύ κοντά για το σχηματισμό της.
    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα ονόματα για τη θέση του πρωθυπουργού που φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα είναι εκείνα του κ. Λουκά Παπαδήμου και του κ. Π. Μολυβιάτη.
    Εν μέσω των καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων, το Υπουργικό Συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει δύο ώρες νωρίτερα απ' ότι είχε προγραμματιστεί.» ("Το Βήμα").
    Το βλέπετε και σεις!.. Κάθε στιγμή και κάθε λεπτό οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες, που δεν προλαβαίνουμε ούτε να τις διαβάσουμε!
    «Τρέχουν και δεν φτάνουν», που λέει ο λαός, οι πολιτικές ειδήσεις. Καλπάζουν κι αυτές σαν αφηνιασμένο άτι στην αρένα της πολιτικής σκηνής!..
    Αυτό κατάφεραν όλοι εκείνοι οι παράγοντες του πλούτου, που έφεραν την Ελλάδα εκεί που ήρθε σήμερα, μόλις άκουσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση τα βρήκε με την ελβετική κυβέρνηση και μάλιστα πήραν και όλα τα ονόματα για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι τον ξεζούμισαν τόσα χρόνια, αφού ήρθε η ώρα να πληρώσουν.
    Και προκειμένου να πληρώσουν εκείνοι, προτίμησαν να πληρώσει και πάλι το θύμα, που είναι πάντα  ο ελληνικός λαός. Αλλά οι θύτες δεν αρκέστηκαν εκεί. Χρειάζονται και άλλο θύμα. Το θύμα που τους ήταν εμπόδιο. Και το βρήκαν!
    Ο γράφων, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι αντιμνημονιακός και στηλίτευσε δριμύτατα την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, την οποία ουδέποτε ψήφισε και ασφαλώς δεν πρόκειται να ψηφίσει στις εκλογές, που θα έρθουν. Αλλά ορισμένες αλήθειες πρέπει να λέγονται για να μην επηρεαζόμαστε ποτέ από τις ιδεολογικο-πολιτικές αντιλήψεις που προεσβεύουμε. (Διαβάστε, για παράδειγμα, το χθεσινό πρωτοσέλιδο άρθρο της τηλεφημερίδας «Ζούγκλα.gr» με τίτλο: «Η χαριστική βολή στον Γιώργο» και θα καταλάβετε πολλά. Μα πάρα πολλά!)
    Αισθάνεται, όμως, σαν να είμαστε στο Κολοσσαίο και περιμένουμε τη στιγμή που ο Καίσαρ θα κατεβάσει ή θα ανεβάσει τον αντίχειρά του: Θάνατος ή ζωή στον κατάδικο (λέγε: Γ. Παπανδρέου), ενώ από κάτω ακούγεται το γνωστό παραλήρημα του πλήθους: «Ave, Caesar, morituri te salutant» («Χαίρε, Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν»)!..
    Και ο Καίσαρ αυτή τη φορά δεν είναι ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε οι Αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, αλλά οι πάσης φύσεως εξουσιαστές, μεταξύ των οποίων και οι "νταβατζήδες", που φέρεται να είπε ο τότε Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.
    Με σεβασμό και τιμή
    ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ