• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

    Ξεκλειδώνει η 6η δόση το απόγευμα;


    Ο Αλταφάζ βάζει το σχηματισμό κυβέρνησης ως προυπόθεση για την εκταμίευση της δόσης ενώ λέει πως ''η Ελλάδα πολλές φορές μας απογοήτευσε''.
     ''Περιμένουμε παραπάνω διευκρινίσεις από την Ελλάδα, προκειμένου να ξεπαγώσει η 6η δόση'' ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομικών Όλι Ρεν.

    ''Αναμένουμε από την Ελλάδα διευκρινίσεις σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και από πλευράς εφαρμογής της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου'' απάντησε ο Α. Αλταφάζ στην ερώτηση τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να ξεπαγώσει η εκταμίευση της 6ης δόσης.

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής πρόσθεσε ότι ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στο σημερινό Συμβούλιο Eurogroup, πρέπει να παρουσιάσει τις πολιτικές και τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. ''Πρέπει να δούμε τι αποφάσεις θα λάβει η Αθήνα'', ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    Ο Α. Αλταφάζ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ουδέποτε έκανε υποδείξεις σε κράτος - μέλος της ευρωζώνης για σχηματισμό συγκεκριμένης κυβέρνησης, όμως πρόσθεσε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας, η Επιτροπή, πολλές φορές, έκανε έκκληση για εθνική ενότητα και ευρεία πολιτική συναίνεση στην εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.
    ''Η ανάγκη πολιτικής συναίνεσης για την εφαρμογή των μέτρων, έγινε κατανοητή από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, όμως η Ελλάδα πολλές φορές μας απογοήτευσε'' ανέφερε ο Α. Αλταφάζ και κατέληξε λέγοντας ότι τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας απέδειξαν ότι η πολιτική συναίνεση είναι αναγκαία και για την Ελλάδα.

    Συναντήσεις Βενιζέλου με Όλι Ρεν και Γιούνκερ

    Τις διαδικασίες για ξεπάγωμα της εκταμίευσης της 6ης δόσης συζήτησε σήμερα ο Ε.Βενιζέλος με τον Φινλανδό επίτροπο Όλι Ρεν και σε λίγο θα έχει συνάντηση με τον Ζ.Γιούνκερ.

    Διαβάστε την ανακοίνωση 

    Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Yπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Aντιπρόεδρο της Eυρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο Eπίτροπο Οικονομικών και Oικονομίας κ. Ολι Ρεν, με τον οποίο είχε μια θετική και παραγωγική συζήτηση, υπό το φως των προσφάτων εξελίξεων στην Ελλάδα.

    Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι διαδικασίες για την έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση και για την προετοιμασία του νέου σχήματος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους (PSI).
    Η συνάντηση αυτή του κ. Βενιζέλου εντάσσεται στην προετοιμασία της Συνόδου του σημερινού Εurogroup.

    Θα ακολουθήσει προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Εurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις 3.30 (ώρα Βρυξελλών).

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ