• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

  Εκατοντάδες οι μετασεισμοί στη Λέσβο ύστερα από τα φονικά 6,1 Ρίχτερ (φωτό)

  Μόνο από τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι και αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δέκα μετασεισμοί στη Λέσβο με τον μεγαλύτερο να είναι της τάξης 3,9 Ρίχτερ. 
   
  Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, όπως αναφέρουν τα «Νέα», είχαν καταγραφεί 404 μετασεισμοί μέχρι 4,4 βαθμών.
  Την ίδια ώρα προβληματισμένοι είναι οι σεισμολόγοι εξαιτίας της απουσίας ενός ισχυρού μετασεισμού μεγέθους από 5 έως 5,5 βαθμών στη Λέσβο.
  Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, Βασίλη Καραστάση, το γεγονός ότι έχουν σημειωθεί αρκετοί μετασεισμοί από την περασμένη Δευτέρα, όταν και σημειώθηκε ο φονικός σεισμός των 6,1 βαθμών, συνάδει με μια πιο ομαλή εικόνα της εξέλιξης, σύμφωνα με «Τα Νέα».
  Οι ειδικοί είναι πλέον σίγουροι ότι ο σεισμός προκλήθηκε από το ρήγμα που εκτείνεται νότια της Λέσβου. Το γεγονός, ωστόσο, ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί μέχρι στιγμής το βορειοδυτικό τμήμα του ρήγματος που φτάνει μέχρι την Ερεσό προκαλεί ανησυχία και εκεί στηρίζουν τη θέση τους περί ισχυρού μετασεισμού από 5 έως 5,5 βαθμούς.
  Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Υποδομών από την περασμένη Τρίτη έως και χθες, μη κατοικήσιμα κρίθηκαν πάνω από τα μισά κτίσματα που ελέγχθησαν σε όλη τη Λέσβο. Συγκεκριμένα, από τις 854 αυτοψίες, 482 κτίσματα κρίθηκαν μη κατοικήσιμα και τα 372 κατοικήσιμα. Από το σύνολο των αυτοψιών, οι 755 αφορούν κατοικίες -λιγότερες από τις μισές, οι 39, κρίθηκαν κατοικήσιμες. 

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ