• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

    Αυτή είναι η… κοινωνική δικαιοσύνη της αριστερής κυβέρνησης: Έρχονται κατασχέσεις στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

    Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που περιμένουν να λάβουν από τον ΟΓΑ τον Ιούλιο τα οικογενειακά επιδόματα απειλούνται με αυτόματη κατάσχεση λόγω οφειλών προς το Δημόσιο.

    Αυτή είναι η… κοινωνική δικαιοσύνη της αριστερής κυβέρνησης. Απειλεί με κατασχέσεις στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, στην περίπτωση που οι δικαιούχοι χρωστούν στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμα χρέη.
    Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που περιμένουν πώς και πώς να λάβουν από τον ΟΓΑ τον Ιούλιο τα ποσά των οικογενειακών επιδομάτων (των επιδομάτων τέκνων, των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων) για το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2017 βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο των κατασχέσεων των ποσών αυτών από την Εφορία.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει την προστασία των συγκεκριμένων επιδομάτων από τις κατασχέσεις για οφειλές προς το Δημόσιο, οπότε οι αρμόδιες ΔΟΥ μπορούν να τα κατάσχουν είτε πριν είτε αφού αυτά πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων!
    Τι δικαιούνται
    Οι περισσότεροι από τους εν λόγω οικογενειάρχες δικαιούνται να λάβουν τον Ιούλιο ποσά που κυμαίνονται από 60 έως και 1.960 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων που τους βαρύνουν, το έτος απόκτησης των τέκνων και το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος που απέκτησαν εντός του 2016.


    Συγκεκριμένα, εντός του προσεχούς μηνός:
    - Οσοι οικογενειάρχες έχουν ένα εξαρτώμενο τέκνο και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 27.000 ευρώ για το έτος 2016 δικαιούνται να λάβουν επιδόματα στήριξης τέκνων κυμαινόμενα από 60 έως και 240 ευρώ.
    - Οσοι έχουν δύο εξαρτώμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έτους 2016 μέχρι 30.000 ευρώ δικαιούνται να εισπράξουν ποσά επιδομάτων στήριξης τέκνων κυμαινόμενα από 121,50 έως και 480 ευρώ.
    - Οσοι έχουν τρία εξαρτώμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έτους 2016 έως 33.000 ευρώ έχουν το δικαίωμα να λάβουν ποσά από 180 έως και 720 ευρώ ως επιδόματα στήριξης τέκνων και από 562,50 έως και 750 ευρώ ως τριτεκνικά επιδόματα.
    • Οσοι έχουν τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έτους 2016 έως 36.000 ευρώ μπορούν να εισπράξουν ποσά από 240 έως και 960 ευρώ ως επιδόματα στήριξης τέκνων και από 750 έως 1.000 ευρώ ως πολυτεκνικά επιδόματα.

    newsbomb

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ