• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

  Τα πρωτόκολλα του Σαμαέλ... Μέρος 2

  Πρωτόκολλο 7

  • 7.1 Αναγκαίο συμπλήρωμα του σχεδίου που εκθέσαμε είναι η αύξηση των εξοπλισμών και του προσωπικού της αστυνομίας. Στα διάφορα κράτη δεν πρέπει να υπάρχουν παρά μόνο <b>μάζες απόρων</b>, και κάποιοι αφοσιωμένοι σε μας εκατομμυριούχοι, αστυνομικοί και στρατιώτες.

  • 7.2 Σε όλη τη Γη πρέπει να δημιουργούμε ταραχές διχόνοιες και μίση. Το όφελος είναι διπλό. Αφενός μεν εξασφαλίζουμε το σεβασμό όλων των χωρών και την από μέρους τους αναγνώριση ότι μπορούμε όποτε θέλουμε να προκαλέσουμε αταξία, ή να αποκαταστήσουμε αντίστοιχα την τάξη. Όλες αυτές οι οι χώρες θα συνηθίσουν να μας θεωρούν αναγκαίο βάρος.
  • 7.3 Αφετέρου οι μηχανοραφίες μας, θα περιπλέξουν όλα τα νήματα που έχουμε στήσει στα υπουργεία των κρατών, τόσο διαμέσου της πολιτικής, όσο και διαμέσου των οικονομικών συμβάσεων και υποχρεώσεων. Για να πεττύχυμε τον στόχο μας, θα πρέπει να αναπτύξουμε μεγάλη πανουργία κατά την πορεία των διαπραγματεύσεων και των διάφορων συμφωνιών. Αυτό θα επιτευχθεί με τον παγκόσμιο έλεγχο του χρήματος μέσω μιας παγκόσμιας τράπεζας, και μέσω ενός οργάνου που θα επιβάλει τους οικονομικούς όρους κάτω από τους οποίους θα χορηγεί η Παγκόσμια Τράπεζα τα δάνεια.
  • 7.4 Αλλά στο επίπεδο της επίσημης γλώσσας, θα ακολουθήσουμε αντίθετη τακτική και θα φανούμε αντίθετοι και συμφιλιωτικοί.
  • 7.5 Με αυτό τον τρόπο οι λαοί και οι κυνερνήσεις των ανθρώπων, θα μας θεωρήσουν σωτήρες και ευεργέτες του ανθρώπινου γένους, εφόσον τους έχουμε συνηθίσει να σκέπτονται με τρόπο που εμείς επιθυμούμε.
  • 7.6 Σε κάθε διεκδίκηση, ή αντίσταση, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να κηρύξουμε πόλεμο χρησιμοποιώντας τους γείτονες της χώρας που τόλμησε να μας αντιταχθεί και να προβάλλει διεκδικήσεις μη επιθυμητές από εμάς.
  • 7.7 Η μυστικότητα των ενεργειών αποτελεί τον ασφαλέστερο δρόμο για πολιτικές επιτυχίες. Ο λόγος του διπλωμάτη δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί με τις πράξεις του.
   Πρέπει οι κυβερνήσεις των ανθρώπων, να εξαναγκαστούν να ενεργούν σύμφωνα με το σχέδιό μας, και το οποίο ήδη έχουμε εκθέσει διεξοδικά, και το οποίο είναι έτοιμο προς εφαρμογή.
  • 7.8 Η κοινή γνώμη αποτελεί πολύ σημαντική βοήθεια στην εκπλήρωση των σχεδίων μας, γιατί ο τύπος ήδη την έχει προσανατολίσει στις επιθυμητές για εμάς κατευθύνσεις. Έχει δηλαδή φροντίσει ο τύπος και τα ΜΜΕ να οδηγήσουν την κονή γνώμη μυστικά στα χέρια μας. Πράγματι ο τύπος και τα ΜΜΕ , εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, βρίσκεται στα χέρια μας και εξυπηρετεί τους σκοπούς μας.
  • 7.9 Συγκεφαλαιώνοντας το σύστημά μας για την υποταγή των κυβερνήσεων της Γης, θα λέγαμε σε κάποιον που θα τολμούσε να μας αντισταθεί θα δείξουμε τη δύναμή μας χρησιμοποιώντας πρακτικές και διαδικασίες τρόμου. Σ'αυτό θα βοηθήσει και το ότι τα όργανά μας θα είναι άτομα μεμπτά και εκβιάζοντάς τα, θα κάνουν ότι θέλουμε.
  • 7.10 Πρέπει επίσης όλοι οι κυβερνώντες να είναι φανερά ανίκανοι. Αυτό επιφέρει δύο οφέλη. Αφ' ενός μεν θα κάνουν τα πάντα ότι τους λέμε άμεσα ή έμμεσα, αφού δεν θα έχουν άποψη και θα πανικοβάλλονται, αφ' ετέρου δε, θα καταλαβαίνουν οι λαοί ότι υπάρχουν πίσω από τους ανίκανους κρυμμένα αφεντικά και θα αποδεχθούν την αναγκαιότητα της ύπαρξής μας.

  Πρωτόκολλο 8

  • 8.1 Έχουμε χρέος να οικειοποιηθούμε όλα τα όργανα που οι αντίπαλοί μας θα μπορούσαν να μεταχειρισθούν εναντίον μας.
   Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επισημάνουμε την μεγάλη βοήθεια που θα μπορούσε να μας προσφέρει η πλούσια σε όρους, αποχρώσεις και αποδόσεις, δικαστική γλώσσα. Όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες της δικαστικής γλώσσας θα μπορούσαμε να τις χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί να ανακοινώσουμε αποφάσεις, οι οποίες είναι πιθανό να φανούν πολύ θρασύς και άδικες. Μας ενδιαφέρει να εκφράζουμε τις αποφάσεις αυτές χρησιμοποιώντας λέξεις που θα τις παρουσιάζουν όχι μόνο σαν ηθικά γνωμικά, αλλά και σαν αυθεντικούς νομικούς συλλογισμούς.
  • 8.2 Το πολίτευμά μας θα πρέπει να περιβάλλεται από όλες τις δυνάμεις του πολιτισμού πάνω στις οποίες δρά. Θα περιστοιχίζεται από δημοσιογράφους, πεπειραμένους, νομομαθείς, διοικητές, διπλωμάτες, επιστήμονες και τέλος από ανθρώπους που έχουν αποκτήσει εξιδεικευμένη ανώτερη εκπαίδευση σε ειδικές σχολές.
  • 8.3 Οι άνθρωποι αυτοί θα γνωρίζουν όλα τα μυστικά της κοινωνικής ύπαρξης, θα γνωρίζουν όλες τις διαλέκτους που σχηματίστηκαν από πολiτικά γράμματα και τις λέξεις, θα έχουν γνώση όλων των αδυναμιών της ανθρώπινης φύσης και ολων των ευαίσθητων χορδών πάνω στις οποίες θα χρειαστεί να παίξουν. Οι χορδές αυτές είναι η πνευματική κατάσταση των ανθρώπων, οι τάσεις τους και οι ελλείψεις τους, οι κακίες τους και τα προτερήματά τους, οι ταξικές καταστάσεις τους.
  • 8.4 Εννοείται βέβαια ότι αυτοί οι ευφυείς συνεργάτες της κυβερνήσεώς μας δεν θα εκλέγονται από τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν πλέον συνηθίσει να εκτελούν την διοικητική εργασία τους, χωρίς να αναρωτιούνται για την ωφέλειά της. Οι διοικητές των ανθρώπων υπογράφουν τα έγγραφα χωρίς να τα διαβάσουν υπηρετώντας μας, είτε από συμφέρον, είτε από φιλοδοξία.
  • 8.5 Θα περιστοιχίσουμε την κυβέρνησή μας με έναν ολόκληρο κόσμο οικονομολόγων. Οι οικονομικές επιστήμες θα είναι οι σπουδαιότερες για την διαπαιδαγώγηση των κρονίων. Θα περιστοιχιζόμαστε από ολόκληρη στρατιά τραπεζιτών, βιομηχάνων, κεφαλαιούχων, και προπαντός εκατομμυριούχων, γιατί συνολικά τα πάντα θα αποφασίζονται με αριθμούς.
  • 8.6 Για ένα ακόμη αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τη στιγμή δηλαδή, που οι κρόνιοι αδερφοί μας θα βρίσκονται στις θέσεις υπευθυνότητας και εξουσίας των κρατών, θα εμπιστευόμαστε τις θέσεις αυτές σε άτομα των οποίων το παρελθόν και ο χαρακτήρας τους δημιουργούν άβυσσο μεταξύ αυτών και του λαού που υπηρετούν. Οι κυβερνώντες σε περίπτωση παρακοής των διαταγών μας, δεν θα έχουν να περιμένουν τίποτε άλλο παρά καταδίκη και εξορία, έτσι θα υπερασπίζουν τα συμφέροντά μας μέχρι την τελευταία τους αναπνοή.
  Πρωτόκολλο ένατο
  • 9.1 Καθώς θα εφαρμόζουμε τις αρχές μας, θα πρέπει να προσέξετε τον χαρακτήρα του λαού, ανάμεσα στον οποίο θα βρίσκεστε και θα δράτε. Η γενική και ομοιόμορφη εφαρμογή αυτών των αρχών πριν από την αναμόρφωση της ανατροφής, δεν μπορεί να έχει επιτυχία. Εάν εφαρμόσουμε συνετά τις αρχές μας, μέσα σε μια δεκαετία θα δείτε ότι ακόμη και ο πιο επίμονος χαρακτήρας θα μεταβληθεί και στο τέλος θα έχουμε έναν ακόμη λαό κάτω από την εξάρτησή μας.
  • 9.2 Όταν έρθει η βασιλεία μας το φιλελεύθερο σύνθημά μας "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα" θα αντικατασταθεί όχι από κάποιο άλλο, αλλά από τις ίδιες τις λέξεις του συνθήματος, που θα τοποθετηθούν στην ίδια σειρά κατά ιδέες. Θα πούμε το δίκαιο την Ελευθερία, το καθήκον της Ισότητας, το ιδεώδες της Αδελφότητας... θα αρπάξουμε τον ταύρο από τα κέρατα.... πραγματικά έχουμε καταστρέψει πια όλες τις κυβερνήσεις εκτός από τη δική μας.
  • 9.3 Στις μέρες μας, αν κάποια κράτη διαμαρτυρηθούν εναντίον μας αυτό γίνεται μετά από κάποια δική μας , εντολή προς αυτά , για να διατηρηθούν κάποια προσχήματα, εξ' άλλου ο φόβος των Νεφελίμ, μας είναι ακόμη αναγκαίος σαν ιδέα προκειμένου να κυβερνήσουμε τους μικρούς αδελφούς μας.
  • 9.4 Πράγματι δεν υπάρχουν εμπόδια μπροστά μας. Η ανώτατη κυβέρνησή μας θα βρίσκεται σε συνθήκες υπεράνω του νόμου, τις οποίες είναι προσυμφωνημένο να ονομάζουμε με μια λέξη δυνατή και ταυτόχρονα παραστατική. Δικτατορία. Συνειδητά μπορώ να σας πω ότι είμαστε νομοθέτες. Εκδίδουμε δικαστικές αποφάσεις, καταδικάζουμε σε θάνατο, απονέμουμε χάρη, είμαστε έφιποι στο άλογο του αρχιστρατήγου. Είμαστε αποφασισμένοι να κυβερνήσουμε με χέρι σταθερό, γιατί έχουμε να κάνουμε με τα συντρίμια ενός άλλοτε ισχυρού κόσμου, ο οποίος όμως σήμερα είναι υποταγμένος σε μας. Στα χέρια μας κρατούμε υπέρμετρες φιλοδοξίες, ένθερμες απληστίες ανελέητες εκδικήσεις, μνησίκακες έχθρες.
  • 9.5 Από εμάς προέρχεται ο τρόμος που έχει κατακυριεύσει το παν. Στην υπηρεσία μας βρίσκονται άνθρωποι όλων των αρχών και άλλων δογμάτων. Επανορθωτές της μοναρχίας, δημαγωγοί κοινωνιστές, επαναστάτες, και ουτοπιστές. Σε όλους έχουμε αναθέσει και από μία εργασία. Καθένας τους έχει αναλάβει να υποσκάψει και τα τελευταία λείψανα της εξουσίας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ανατρέψει οτιδήποτε έχει μείνει όρθιο. Όλα τα κράτη που υποφέρουν από τέτοιες ραδιουργίες, αναζητούν γαλήνη, και είναι έτοιμα να θυσιάσουν τα πάντα για την ειρήνη. Αλλά δεν θα τους δώσουμε ειρήνη, παρά μόνο αν αναγνωρίσουν φανερά και ταπεινά την υπέρτατη κυβέρνησή μας.
  • 9.6 Ο λαός άρχιζε να κραυγάζει, ότι είναι αναγκαίο να λύσουμε το κοινωνικό ζήτημα με διεθνή συνενόηση. Η διαίρεση του λαού σε κόμματα τους έχει οδηγήσει όλους στη διάθεσή μας, διότι το να υποστηρίξει κάποιος μια αντίθετη θέση, ή το να αναλάβει μια πάλη συναγωνισμού, χρειάζεται χρήματα, και το χρήμα είναι γνωστό ότι βρίσκεται στα χέρια μας.
  • 9.7 Ίσως η πιθανή συμμαχία του λαού με την τάξη των βασιλέων και των διανοουμένων να αποτελούσε κίνδυνο για τα συμφέροντά μας, αλλά έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να αποτρέψουμε ακόμη και την πιθανότητα ενός τέτοιου ενδεχομένου. Μεταξύ αυτών των δύο δυνάμεων έχουμε αναγείρει ένα ψηλό τείχος στον αμοιβαίο τρόμο. Με αυτόν τον τρόπο η τυφλή δύναμη του λαού μένει στήριγμά μας και είμαστε εμείς αυτοί που την καθοδηγούμε και έτσι μπορούμε να τη διευθύνουμε με ασφάλεια στον σκοπό μας.
  • 9.8 Για να μην μπορεί το χέρι του τυφλού πλήθους να τραβηχτεί από την καθοδήγησή μας, οφείλουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα να ερχόμαστε σε επαφή μαζί του, όχι αυτοπροσώπως, αλλά μέσω των κρόνιων πρακτόρων αδερφών μας.
   Όταν η εξουσία μας αναγνωριστεί, θα συνομιλήσουμε μόνοι μας με τον λαό σε δημόσιες πλατείες και θα τον ενημερώσουμε για τα πολιτικά ζητήματα , με την έννοια που μας είναι αναγκαία.
  • 9.9 Πως να ελέγξει κανείς αυτά που διδάσκονται στα σχολεία των απομακρυσμένων χωριών; Εκείνο όμως που θα πει ο αντιπρόσωπος της κυβέρνησης ή αυτό το ίδιο το πρόσωπο που βασιλεύει θα γίνει αμέσως γνωστό σε όλο το κράτος, διότι θα διαθοθεί αμέσως με την φωνή του λαού. 
   Για να μην καταστρέψουμε πρόωρα τα σχολεία των ανθρώπων, τα αγγίξαμε με ένα σοφό τρόπο. Πήραμε στα χέρια μας τα ελατήρια του μηχανισμού τους. Τα ελατήρια αυτά ήταν μέρος μιας ακριβής και αυστηρής τάξης, στην οποία αντικαταστήσαμε με ένα άτακτο σύστημα. Διαβρώσαμε την δικαιοσύνη, τις εκλογές, τον τύπο, τα ΜΜΕ, την ατομική ελευθερία και προπαντός την εκπαίδευση και την ανατροφή, διαβρώσαμε δηλαδή όλες εκείνες τις διαδικασίες που αποτελούν τις προυποθέσεις και τους ακρογονιαίους λίθους, της ελεύθερης ύπαρξης.
  • 9.10 Έχουμε αποκτηνώσει και διαφθείρει την νεολαία των ανθρώπων, παρέχοντας ένα πρότυπο διαπαιδαγώγησης, δικής μας έμπνευσης, το οποίο βασίστηκε σε ψεύτικες αρχές και θεωρίες όπως όλοι γνωρίζουμε.
  • 9.11 Επίσης τους υπάρχοντες νόμους, χωρίς να τους μεταβάλλουμε ουσιαστικά, τους μεταμορφώσαμε χρησιμοποιώντας αντιφατικές μαρτυρίες και πετύχαμε τεράστια αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά, εκδηλώθηκαν κατ' αρχήν ως εξής: τα διάφορα σχόλια και οι διατάξεις έχουν αποκρύψει τους νόμους, και μετά τους έχουν καλύψει από τα ίδια τα μάτια των κυβερνήσεων, οι οποίες δεν μπορούν να καταλάβουν μια τόσο περίεργη νομοθεσία.
  • 9.12 Από εδώ προέρχεται η θεωρία του δικαστηρίου της συνειδήσεως. Φοβάστε ένοπλη εξέγερση του κόσμου εναντίον μας; Αυτό θα ήταν πιθανό αν ο κόσμος καταλάβαινε νωρίτερα περί τίνος πρόκειται, αλλά εμείς έχουμε δημιουργήσει στις κρόνιες χώρες που ελέγχουμε ένα τόσο τρομερό σύστημα, ώστε και οι πιο θαρραλέες ψυχές να τρέμουν. Σε λίγο οι οργανώσεις μας θα έχουν εγκατασταθεί σε όλες τις πρωτεύουσες και θα είναι έτοιμες να ανατινάξουν οποιοδήποτε κρατικό συγκρότημα τολμήσει να μας αντισταθεί.
  • 9.13 Να θυμάστε πάντα την αναγκαιότητα των συμβούλων των βασιλέων, των πρωθυπουργών και των υπουργών, που πρακτικά κυβερνούν εφαρμόζοντας τους πολύπλοκους νόμους και τις διατάξεις μας, που αυτοί που κυβερνούν για τα μάτια του κόσμου, ουδέποτε γνωρίζουν.
  Πρωτόκολλο Δέκατο
  • 10.1 Επαναλαμβάνω ό,τι ήδη είπα, και σας παρακαλώ να το θυμηθείτε, οι λαοί και οι κυβερνήσεις τους βλέπουν, παρά την επιφανειακή, εξωτερική όψη των πραγμάτων. Και πώς θα μπορούσαν να διερευνήσουν την εσωτερική σημασία τους, εφόσον οι αντιπρόσωποί τους δεν σκέφτονται τίποτα άλλο παρά την διασκέδασή τους; Θα πρέπει να θυμόμαστε αυτήν την λεπτομέρεια προκειμένου να εφαρμόσουμε με αποτελεσματικότητα την πολιτική μας. Οι εκπρόσωποι μαριονέτες θα γνωρίζουν ότι δεν ασκουν πραγματική εξουσία. Θα δέχονται όμως την κατάσταση για τα εφήμερα οφέλη που θα έχουν.
  • 10.2 Όταν θα επανέλθουμε στη συζήτηση της διαίρεσης της εξουσίας της ελευθερίας του λόγου και του τύπου, της ελευθερίας της συνειδήσεως, του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι, του ασύλου της κατοικίας, των φόρων και της αναδρομικής ισχύος των νόμων, θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα η παραπάνω υπενθύμιση. Το ότι δηλαδή οι λαοί και οι κυβερνήσεις βλέπουν τα πράγματα επιφανειακά, δεν μπορούν να δούν τι προωθείται προπαγανδιστικά.
  • 10.3 Όλα αυτά τα ζητήματα είναι τόσο σπουδαία, ώστε θα πρέπει να αποφεύγουμε να τα θίγουμε άμεσα μπροστά στο λαό. Σε όσες περιστάσεις είναι αναγκαίο να τα θίγουμε, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να τα απαριθμούμε, αλλά γενικά να διακηρύττουμε ότι οι αρχές του νέου δικαίου, αναγνωρίζονται από εμάς. Η σπουδαιότητα της αποσιώπισης αυτής συνίσταται στο εξής, μια αρχή που δεν κατονομάζεται μας αφήνει στο περιθώριο να αποκλείουμε από αυτήν το ένα ή το άλλο στοιχείο, χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο κόσμος ενώ αν είμαστε λεπτομερείς και σαφείς στην απαρίθμισή μας, θα δεσμευόμασταν και θα έπρεπε χωρίς επιφύλαξη να παραδεχθούμε την οποιαδήποτε παρέμβασή μας.
  • 10.4 Ο λαός τρέφει ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση στις πολιτικές ευφυίες, και τις μεν βίαιες πράξεις τους τις χαρακτηρίζει με εκφράσεις όπως αυτό δεν είναι ηθικό, ή δεν είναι καθόλου ηθικό, αλλά παρόλα αυτά είναι ευφυέστατο, ή αυτό είναι ένα βρώμικο παιχνίδι στην ουσία, αλλά καλά παιγμένο.
  • 10.5 Σκοπεύαμε να προσελκύσουμε όλα τα έθνη στην κατασκευή ενός οικοδομήματος με γερά θεμέλια, ενός οικοδομήματος του οποίου είχαμε προβλέψει το σχέδιο. Για αυτό το λόγο μας χρειάζεται το θράσσος και η πνευματική ισχύς των οργάνων μας που θα μας βοηθήσουν στην συντριβή όλων των εμποδίων που τυχόν θα εμφανιστούν στην πορεία μας. Οταν θα πραγματοποιείται το πραξικόπημά μας, θα πούμε στις λαικές μάζες ότι όλα πήγαν απελπιστικά άσχημα και ότι όλοι οι άνθρωποι υπέφεραν πάνω και πέρα από τις δυνάμεις τους απ' την εποχή των Νεφελίμ. Εμείς θα τους πούμε λοιπόν ότι συντρίβουμε όλα τα αίτια της δυστυχίας τους, δηλαδή τα σύνορα, τις εθνότητες, τα διάφορα νομίσματα.
  • 10.6 Αναμφίβολα σας αφήνουμε ελεύθερους να μας δηλώσετε υπακοή, μπορείτε όμως εκούσια και με πλήρη επίγνωση να δηλώσετε υποταγή σε κάτι χωρίς να δοκιμάσετε πρώτα αυτό που σας προσφέρουμε; Και τότε οι λαοί συνεπαρμένοι θα μας σηκώσουν θριαμβευτικά στα χέρια κυριευμένοι από τις ενθουσιώδεις ελπίδες τους και πεποιθήσεις τους. Κανείς όμως, το τονίζω κανείς δεν πρέπει να ξέρει ότι εμείς οι Ναχρμπέν δώσαμε αυτό το σχέδιο της λύτρωσης.
  • 10.7 Το καθολικό δικαίωμα της ψήφου, που τόσο επιδέξια εκμεταλευτήκαμε για την επικράτησή μας, και στο οποίο έχουμε τόσο πολύ εθίσει τους λαούς χρησιμοποιώντας συλλογικά όργανα και συνεννοήσεις για μια ακόμη φορά θα μας βοηθήσει για να εκδηλωθεί η επιθυμία ολόκληρης της ανθρωπότητας να γνωρίσει από κοντά τη διοίκησή μας πριν μας κρίνει.
  • 10.8 Γι' αυτό και είναι αναγκαίο, να επιβάλλουμε την καθολική ψηφοφορία, κατατρώγοντας τη διάκριση των τάξεων και την απογραφή εκλογέων, προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν τελείως ανέφικτη. Δίνοντας με τετοιες μεθόδους στον κάθε άνθρωπο την επίγνωση της προσωπικής του αξίας, θα αφανίσουμε την επικράτηση του ελληνικού κόσμου και των πρωτείων του, και δεν θα αφήσουμε να συνεχιστούν οι διακρίσεις τις οποίες οι μάζες θα αγνοήσουν εντελώς μετά από δική μας καθοδήγηση. 
   Το πλήθος θα ακούσει μόνον εμάς και εμείς θα το αναταμείψουμε με την υπακοή και την αφοσίωσή του με όλους αυτούς τους τρόπους, οι λαικές μάζες θα μετατραπούν σε μια τυφλή και ακατανίκητη δύναμη, που δεν θα μπορεί σε καμιά περίπτωση να κινηθεί χωρίς καθοδήγηση των κρόνιων πρακτόρων μας, οι οποίοι στη συνέχεια θα αντικαταστήσουν τους μέχρι τότε κυβερνήτες τους. Το πλήθος θα υποταχθεί στο πολίτευμά μας αυτό, διότι θα γνωρίζει ότι από αυτούς τους νέους αρχηγούς του θα εξαρτάται κάθε κέρδος κάθε όφελος και κάθε αγαθό.
  • 10.9 Ένα σύστημα διακυβέρνησης, πρέπει να προέλθει και να δοθεί έτοιμο σε όλα τα σημεία του από ένα και μόνον ένα άτομο, γιατί αν πολλά μυαλά μοιραστούν μεταξύ τους το έργο της σύνταξής του, το σύστημα αυτό στην τελική του μορφή θα παρουσιάσει πολλές αυναρτησίες και ασάφειες. Γι' αυτό το λόγο και εμείς, αν και θα γνωρίζουμε ένα σχέδιο εκτέλεσης, δεν θα το συζητάμε για να μην καταστρέψουμε τη μεγαλειώδη μορφή του, τη σύνδεση των ημερών του, την πρακτική του δύναμη και τη μυστική σημασία του κάθε σημείου του. Το σχέδιο συντριβής της ρυπαρής διοίκησης των Ελλήνων, μπορεί να είναι καθ' ολοκληρίαν δικό μας, αλλά αυτό δεν θα το ομολογήσουμε ποτέ.
  • 10.10 Αν η καθολική ψήφος το συζητήσει, και το μεταρυθμίσει, θα διατηρήσει τα ίχνη των ψεύτικων αντιλήψεων όλων εκείνων που δεν έχουν καταλάβει το βάθος και την σύνδεση των σκοπών. Πρέπει τα σχέδιά μας να είναι ισχυρά και καλά επινοημένα. Γι'αυτό δεν πρέπει να ρίξουμε τα μεγαλειώση σχέδιά μου στις μάζες, αλλά ούτε να τα εμπιστευτούμε σε ένα περιορισμένο κύκλο ατόμων.
  • 10.11. Τα σχέδια αυτά δεν θα ανατρέψουν προς το παρόν τις νεότερες κοινωνίες, θα μεταβάλλουν σε ένα πρώτο επίπεδο την οικονομική τους υπόσταση αλλάζοντας κατά συνέπεια ολόκληρη την ανάπτυξή τους, η οποία και θα προσαρμοστεί στα σχέδιά μας.
  • 10.12 Τα ίδια πράγματα υπάρχουν σε όλες τις χώρες, αλλά με διαφορετικά ονόματα. Η αντιπροσωπεία, τα υπουργεία, η γερουσία, το συμβούλιο επικρατείας, το νομοθετικό σώμα, και το εκτελεστικό σώμα.
  • 10.13 Δεν αισθάνομαι την ανάγκη ότι πρέπει να σας εξηγήσω τον μηχανισμό των σχέσεων μεταξύ αυτών των υπηρεσιών, εξάλλου αυτό σας είναι ήδη πολύ γνωστό. Παρατηρήστε μόνο, ότι κάθε μία από αυτές τις υπηρεσίες χειρίζεται μια πολύ σημαντική κρατική λειτουργία, και σας παρακαλώ να παρατηρήσετε επιπλέον ότι τη λειτουργία ονομάζουν σπουδαία και όχι την υπηρεσία. Άρα για αυτούς δεν είναι σπουδαίες οι υπηρεσίες, αλλά οι λειτουργίες της κυβέρνησης. Διοικητική λειτουργία. Εκτελεστική λειτουργία. Και για αυτό το λόγο στον οργανισμό του κράτους, - όπως ακριβώς λειτουργούν τα όργανα μέσα στο ανθρώπινο σώμα,- αν βλάψουμε ένα μέρος της μηχανής του κράτους, το κράτος θα ασθενήσει, όπως ακριβώς και το ανθρώπινο σώμα, και θα πεθάνει.
  • 10.14 Από τότε που έχουμε εισαγάγει στον οργανισμό του κράτους το δηλητήριο της φιλελευθερίας, όλη η πολιτική του σύσταση έχει μεταβληθεί. Τα κράτη πάσχουν από μια θανάσιμη ασθένεια: την αποσύνθεση του αίματός τους, Δεν μένει πια από το να περιμένουμε το τέλος της αγωνίας τους.
  • 10.15 Από τη φιλελευθερία γεννήθηκαν οι συνταγματικές κυβερνήσεις οι οποίες αντικατέστησαν την σωτήρια μοναρχία των ανθρώπινων κρατών με το σύνταγμα το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας χάρτης διαφωνιών, διχονοιών. συζητήσεων , διχογνωμιών, και ολέθριων προστριβών μεταξύ των κομμάτων. 
   Με μια λέξη, είναι η διδασκαλία η οποία κάνει ένα Κράτος να χάσει την οντότητά του και την ατομικότητά του. Το βήμα όπως και ο τύπος, έχει καταδικάσει τους βασιλιάδες στην αδράνεια και την αδυναμία, τους έχει καταστήσει ανώφελους, ελάχιστα χρήσιμους οδηγώντας τους τελικά στην πτώση. Τοτε γίνεται δυνατή η εγκατάσταση της Δημοκρατίας. Αντικαθιστούμε τον βασιλιά με μια γελοία κυβέρνηση με έναν πρόεδρο που διαλέγουμε από το πλήθος ανάμεσα από τα πολλά δημιουργήματά μας, τους αιχμαλώτους μας. Το σημείο αυτό αποτέλεσε και το θεμέλιο του υπονόμου που είχαμε ανοίξει κάτω από τα πόδια του λαού των ανθρώπων.
  • 10.16 Στο προσεχές μέλλον θα δημιουργήσουμε την ευθύνη των προέδρων.
   Τότε θα δημιουργήσουμε τα γεγονότα χωρίς να στεναχωρηθούμε για όλα αυτά για τα οποία είναι πιθανόν να ενδιαφέρεται το απρόσωπο δημιούργημα μας το οποίο τελικά θα αναγκαστεί να δώσει λόγο. Τι μας ενδιαφέρει αν οι τάξεις εκείνες που αποβλέπουν την εξουσία γίνονται αραιότερες, τι μας ενδιαφέρει αν λόγω έλλειψης προέδρων γίνονται αναταραχές στη χώρα ικανές να την παραλύσουν. Εμείς για να πετύχουν το αποτέλεσμα στην εκλογή προέδρων, επιλέγουμε εκείνους οι οποίοι στο παρελθόν τους κρυμμένη κάποια ηθική πληγή. Ο φόβος των αποκαλύψεων, η επιθυμία που χαρακτηρίζει κάθε άνθρωπο εξουσίας να διατηρήσει τα προνόμοιά του, τις ωφέλειες και τις τιμές που αναλογούν στη θέση του, θα καταστήσουν τους προέδρους τυφλούς εκτελεστές των διαταγών μας.
  • 10.17 Η βουλή θα καλύψει, υπερασπίσει και εκλέξει τους προέδρους, αλλά εμείς θα της αφαιρέσουμε το δικαίωμα να προτείνει νόμους ή να τους μεταβάλλει. Το δικαίωμα αυτό θα απονεμηθεί στον υπεύθυνο πρόεδρο, ο οποίος θα είναι και το παιχνιδάκι στα χέρια μας.
  • 10.18 Η εξουσία της κυβέρνησης όπως είναι φυσικό θα αποτελέσει χωρίς καμιά αμφιβολία στόχο όλων των επιθέσεων. Θα της δώσουμε όμως για να αμυνθεί το δικαίωμα να κάνει έκκληση σε λαικό δημοψήφισμα με προεξοφλημένη βέβαια την πλειοψηφία η οποία θα είναι η τυφλη πάντα υπηρέτρια των σχεδίων μας. Θα δώσουμε επιπλέον στον πρόεδρο το δικαίωμα να κυρύττει πόλεμο. Αυτό θα το δικαιολογήσουμε λέγοντας ότι ο πρόεδρος σαν αρχηγός όλου του στρατού της χώρας, οφείλει να έχει αυτό το δικαίωμα στη διάθεσή του, για να υπερασπίσει το νέο δημοκρατικό πολίτευμα, του οποίου είναι εκπρόσωπος.
  • 10.19 Με αυτούς τους όρους, ο αρχηγός του αδύτου θα είναι στα χέρια μας και κανείς εκτός από εμάς δεν θα διευθύνει πια τη νομοθετική δύναμη.
   Εισάγοντας το νέο νομοθετικό πολίτευμα θα αποσύρουμε κάτω από το πρόσχημα της διάσωσης του πολιτικού μυστικού, το δικαίωμα επερωτήσεων από τη βουλή. Με το νέο πολίτευμα θα περιορίσουμε τον αριθμό των αντιπροσώπων με αποτέλεσμα να ελατωθούν τόσο τα πολιτικά πάθη, οσο και το πάθος για την πολιτική. Εάν πέρα από κάθε προσδοκία, παρόμοια πάθη διεγείρονται, έστω και σε αυτόν τον μικρό αριθμό των αντιπροσώπων, θα καταργήσουμε τον θεσμό κάνοντας έκκληση φυσικά πρός την πλειοψηφία του λαού.
  • 10.20 Από τον πρόεδρο θα εξαρτάται ο διορισμός τόσο των προέδρων της βουλής, όσο και της γερουσίας. Οι διαρκείς κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, θα αντικατασταθούν και θα περιοριστούν σε κοινοβουλευτικές σε κοινοβουλευτικές συνεδρίες για λίγους μήνες κάθε έτος.
   Επιπλέον ο πρόεδρος σαν αρχηγός της εκτελεστικής εξουσίας, θα έχει το δικαίωα να συγκαλεί ή να διαλύει το κοινοβούλιο και σε περίπτωση διάλυσης να αναβάλει το χρόνο της νέας σύγκλισης. Αλλά για να μην καταλογιστούν οι συνέπειες όλων αυτών των πραγματικά παράνομων πράξεων στις δικαιοδοσίες που εμείς δώσαμε στον πρόεδρο, και κινδυνέψουν με αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντά μας, θα υποβάλουμε στους υπουργούς και στους ανθρώπους του περιβάλλοντος του προέδρου την ιδέα να προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες παρά τις διαθέσεις του με δικά τους μέσα. Έτσι θα είναι αυτοί αντί για αυτόν. .. εμπιστευόμαστε τους ρόλους αυτούς, κυρίως στη γερουσία, το υπουργικό συμβούλιο, το συμβούλιο επικρατείας, και όχι σε ένα άτομο.
  • 10.21 Ο πρόεδρος θα ερμηνεύει κάθε φορά τους υπάρχοντες νόμους σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις επιθυμίες μας και θα τις επικυρώνει όταν εμείς θα του υποδεικνύουμε αυτήν την ανάγκη. Θα έχει το δικαίωμα να προτείνει προσωρινούς νόμους (νομοθετικά διατάγματα) και ακόμα και αυτή τη μεταβολή του πολιτεύματος, κάτω από το πρόσχημα του ύψιστου συμφέροντος του κράτους.
  • 10.22 Τα μέτρα αυτά θα μας δώσουν τη δυνατότητα να καταστρέψουμε σταδιακά όλα αυτά που αναγκαστήκαμε κατά την ανάληψη της εξουσίας να εισαγάγουμε στο πολίτευμα των κρατών. Σταδιακά θα προχωρήσουμε στην κατάργηση κάθε συνταγματικότητας, και όταν έλθει ο χρόνος θα συγκεντρώσουμε όλες τις κυβερνήσεις κάτω από τη μοναρχία μας.
  • 10.23 Η αναγνώριση της μοναρχίας μας, μπορεί πιθανόν να επέλθει πρίν από την κατάργηση του συντάγματος, αν οι λαοί αγανακτισμένοι από τις ταραχές και την ανικανότητα των κυβερνώντων τους αναφωνήσουν "διώξτε τους και δώστε μας ένα γενικό βασιλιά, που να μπορεί να μας ενώσει και να καταστρέψει τις αιτίες των διαφωνιών μας, τα σύνορα των εθνών τις θρησκείες τους προυπολογισμούς των κρατών. Δώστε μας βασιλιά που να μας εξασφαλίσει την ειρήνη και την ανάκαμψη, που δεν αφήνουν να απολαύσουμε οι κυβερνήτες μας και οι αντπρόσωποί μας."
  • 10.24 Γνωρίζετε πολύ καλά εσείς οι ίδιοι ότι για να πραγματοποιήσουμε τέτοιες επιθυμίες, πρέπει να διαταράσσουμε σε μόνιμη βάση και σε όλες τις χώρες τις σχέσεις του λαού με την κυβέρνηση, <b>να εξαντλούμε τον κόσμο με τους διαχωρισμούς, την έχθρα, το μίσος και το μαρτύριο της πείνας, του εμβολιασμού, των ασθενειών, της αθλιότητας</b> για να μην μπορούν τελικά οι άνθρωποι να δούν άλλη σωτηρία παρά την προσφυγή στην πλήρη και ολοκληρωτική ηγεμονία μας.
   Αν δώσουμε στους λαούς το χρόνο να αναπνεύσουν, η ευνοική στιγμή δεν θα φτάσει ίσως ποτέ.
  • 10.25 Επικουρικά η τεχνολογία θα βοηθά στο να κρατούμε τους λαούς σε μια κατάσταση ύπνωσης, είτε με φάρμακα στον αέρα που αναπνέουν και το νερό , είτε με τη διαρκή μετάδοση εκπαιδευτικών μηνυμάτων, μέσα στο σπίτι του καθενός.

  Πρωτόκολλο 11

  • 11.1 Το συμβούλιο της Επικράτειας θα είναι έτοιμο να καθορίσει την εξουσία της κυβέρνησής μας. Η εμφάνιση αυτού του ιδιότυπου νομοθετικού σώματος, θα χρησιμοποιηθεί στην πραγματικότητα για την κατάρτιση των νόμων και των διαταγμάτων του κυβερνήτη.
  • 11.2 Αυτό είναι το πρόγραμμα της νέας εγκατάστασης που ετοιμάζουμε. Θα δημιουργήσουμε το νόμο, το δίκαιο, και το δικαστήριο με τον εξής τρόπο:
   α) με την μορφή προτάσεων στο νομοθετικό σώμα,
   β) με διατάγματα του προέδρου τα οποία θα έχουν μορφή γενικών διατάξεων, με πράξεις της Γερουσίας, και αποφάεις του Συμβουλίου επικρατίας που θα έχουν το χαρακτήρα υπουργικών διαταγών.
   γ) σε περίπτωση που αυτό θα κρινόταν επίκαιρο, με μορφή πραξικοπήματος.
  • 11.3 Αφού έχουμε πια καθορίσει με αυτόν τον τρόπο περίπου το σχέδιο δράσης μας, θα ασχοληθούμε με τις λεπτομέρειες των μέτρων, που θα μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε το μετασχηματισμό του κράτους με την έννοια που έχουμε πεί. Με αυτό εννοώ την ελευθερία του τύπου, το δικαίωμα του συναιτερίζεσθαι, την ελευθερία συνειδήσεως, την αρχή του εκλέγεσθαι.και πολλά άλλα, τα οποία είναι ανάγκη να βγάλουν οι άνθρωποι από το μυαλό τους, ή και αν μεταβληθούν ριζικά αμέσως μετά την ανακήρυξη του νέου Συντάγματος.
  • 11.4 Μόνο κατά τη στιγμή ανακήρυξης του νέου Συντάγματος θα είναι δυνατόν να εκδόσουμε όλες τις διαταγές μας αμέσως. Ύστερα κάθε μεταβολή θα είναι επικίνδυνη, και θα εξηγήσω γιατί. Θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τις διαδικασίες που θα εφαρμόσουμε για την πραγματοποίηση όλων αυτών των μεταβολών. Γιατί αν αυτή η μεταβολή γίνει με πολύ έντονη αυστηρότητα, μπορεί να επιφέρει απελπισία, και φόβο που θα προκληθεί από την ίδια την διαδικασία των μεταβολών,αν από από την άλλη η αλλαγή αυτή γίνει κάτω από το πρόσχημα των μελλοντικών ωφελειών, ο κόσμος θα πει ότι εμείς αναγνωρίσαμε τα σφάλματά μας και αυτή η διαπίστωση τελικά θα εξασθενίσει την λαμπρότητα του αλάθητου της νέας εξουσίας ή θα πεί ότι φοβηθήκαμε και αναγκαζόμαστε να κάνουμε παραχωρήσεις, για τις οποίες κανείς δεν θα μας ευχαριστήσει, καθώς θα τις θεωρήσουν επιβεβλημένες.
  • 11.5 Και οι δυο αυτές τάσεις θα έβλαπταν το γόητρο του νέου συντάγμτος. Θέλουμε την ημέρα της προκήρυξής του, όταν οι λαοί θα είναι κατάπληκτοι από το πραξικόπημα, καθώς θα είναι έντρομοι και ζαλισμένοι, θέλουμε λοιπόν εκείνη ακριβώς τη στιγμή να αναγνωρίσουν ότι είμαστε τόσο ισχυροί, τόσο άτρωτοι, τόσο δυνατοί, ώστε σε καμία περίπτωση δεν θα τους λάβουμε υπόψη, ότι όχι μόνο δεν θα δώσουμε καμία προσοχή στις γνώμες τους και τις επιθυμίες τους, αλλά ότι είμαστε σε θέση να καταστείλουμε την απόλυτη εξουσία κάθε έκφραση, κάθε εκδήλωση αυτών των επιθυμιών και απόψεων, ότι γίναμε αμέσως κύριοι οποιουδήποτε πράγματος μάς ήταν αναγκαίο και ότι δεν θα μοιραστούμε σε καμιά περίπτωση την εξουσία μας με αυτούς. Τότε θα κλείσουν τα μάτια και θα περιμένουν αυτά που θα συμβούν.
  • 11.6 Οι άνθρωποι είναι ένα κοπάδι πρόβατα κι εμείς είμαστε για αυτούς οι λύκοι. Και ξέρετε τι συμβαίνει στα πρόβατα όταν οι λύκοι μπαίνουν μέσα στην μάντρα τους. Μην ξεχνάτε ότι υποσυνείδητα οι άνθρωποι θυμούνται ότι ζούσαν υπόδουλοι στο καθεστός Νεφελίμ. Είναι ήδη εθισμένοι στη δουλικότητα και στο να κυβερνώνται από καποιους τρίτους.
   Η κρόνια εξουσία πρέπει να είναι κάθετη πάνω στο θέμα της διοίκησής της. Μερικές μάλιστα εντυπωσιακές δημόσιες εκτελέσεις θα βοηθούσαν πρός αυτή την κατεύθυνση.

  Πρωτόκολλο 12


  • 12.1. Την λέξη ελευθερία μπορεί να την ερμηνεύσει κανείς με διάφορους τρόπους, εμείς όμως την καθορίζουμε ως εξής. Ελευθερία είναι το δικαίωμα να κάνουμε ότι μας επιτρέπει ο νόμος. Μια τέτοια ερμηνεία διευρύνει ουσιαστικά το πεδίο δράσης μας, προσφέροντάς μας τελικά απόλυτη ελευθερία, γιατί οι νόμοι ακολουθώντας το πρόγραμμά μας θα καταστρέψουν ή θα δημιουργήσουν οτιδήποτε είναι σύμφωνο με τα συμφέροντά μας. Οι νόμοι πρέπει να προωθούνται στις κρατικές τοπικές κυβερνήσεις μέσα από μια ανώτερη, ομοσπονδιακή για παράδειγμα αρχή, ώστε οι πρωθυπουργοί να δικαιολογούν κάθε παράλογο νόμο, ως προερχόμενο από την ανώτερη αρχή, οπότε οποιαδήποτε βελτίωσή του ξεφεύγει από τη δική τους αρμοδιότητα. Έτσι θα συνηθίσουν και οι λαοί να διοικούνται από την αόρατη αρχή μας και την κρυμμένη μας κυβέρνηση.
  • 12.2 Απέναντι στον Τύπο και τα Μ.Μ.Ε. θα ενεργούμε με τον εξής τρόπο. Ας εξετάσουμε πρώτα το ρόλο που παίζει ο Τύπος και τα Μ.Μ.Ε στις μέρες μας, αφού ήδη υπάρχουν, και ο οποίος υπάρχει μόνο για να υποδαυλίζουν τα πάθη, ή για να συντηρούν τους εγωισμούς των κομμάτων. Ο Τύπος σήμερα ειναι μάταιος , άδικος , ψεύτης, και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν καθόλου σε τι χρησιμεύει.
   Εμείς θα του φορέσουμε σαμάρι και θα του βάλουμε γερά χαλινάρια, και την ίδια τακτική θα ακολουθήσουμε και με όλα τα άλλα έντυπα, προκειμένου να αποτρέψουμε την πιθανότητα να αποτελέσουμε το στόχο διάφορων φυλλαδίων και βιβλίων.
  • 12.3 Η δημοσιοποίηση και φαινομενικά ελεύθερη διακίνηση των πληροφοριών που τόσο ακριβά μας στοιχίζει σήμερα θα μετατραπεί σε υπολογίσιμη πηγή εσόδων για τη διοίκησή μας. Όλα τα ποσά που σήμερα ξοδεύουμε προσπαθώντας να περάσουμε μέσα από την λογοκρισία τις επιθυμητές για εμάς πληροφορίες, θα ξαναγυρίσουν σε εμάς, όταν θα έρθουμε στην εξουσία. Θα δημιουργήσουμε ειδικό φόρο για τον Τύπο και τα Μ.Μ. Ε, και θα απαιτούμε εγγυήσεις για την ίδρυση των εφημερίδων και των τυπογραφείων, και των ραδιοφωνικών, και τηλεοπτικών σταθμών. Έτσι θα προφυλάσσεται η κυβέρνησή μας από κάθε επίθεση εκ μέρους του τύπου. Σε κάθε ευκαιρία θα επιβάλλουμε πρόστιμα χωρίς οίκτο από τα συμβούλια τύπου και ραδιοτηλεόρασης. Χαρτόσημα εγγυήσεις και πρόστιμα θα δίνουν τεράστιο εισόδημα στη διοίκησή μας.
  • 12.4 Είναι αλήθεια ότι οι εφημερίδες των κομμάτων θα μπορούσαν να αντέξουν τις χρηματικές απώλειες. Εμείς όμως θα απαγορεύουμε την κυκλοφορία αυτών των εφημερίδων αμέσως μετά την όποια δεύτερη επίθεση επίθεση εναντίον μας. Κανείς δεν θα παραμείνει ατιμώρητος, αν θίξει το κύρος του κυβερνητικού μας αλάθητου.
  • 12.5 Το πρόσχημα που θα χρησιμοποιήσουμε για να δικαιολογήσουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας κάποιας εφημερίδας ή το κλείσομο κάποιου σταθμού θα είναι το εξής: το μέσο για το οποίο θα γίνεται λόγος ξεσηκώνει τα πνεύματα χωρίς αιτία και λόγο. Σας παρακαλώ να σημειώσετε ότι ανάμεσά σ' κείνους που θα μας επιτίθενται α υπάρχουν και όργανα δημιουργημένα από εμάς, αλλά αυτά θα προσβάλλουν αποκλειστικά ορισμένα μόνο σημεία, εκείνα των οποίων εμείς θέλουμε την μεταβολή.
  • 12.6 Τίποτε δεν δημοσιεύεται και δεν θα ανακοινώνεται στο κοινό χωρίς τον έλεγχό μας. Ο έλεγχος αυτός έχει ήδη επιτευχθεί στις μέρες μας και αποκαλύπτεται πλέον από τη δυνατότητα συλλογής και ειδήσεως από όλα τα πρακτορεία στα διάφορα μέρη του κόσμου.Τα πρακτορεία αυτά μετά την επικράτησή μας θα είναι εξ' ολοκλήρου δικά μας και δεν θα δημοσιεύουν τίποτε άλλο, εκτός από αυτά που εμείς διατάζουμε.
  • 12.7 Γιατί αν ήδη από τώρα μπορέσουμε να κυριαρχήσουμε των ανθρωπίνων κοινωνιών σε τέτοιο βαθμό, ώστε σχεδόν όλοι οι άνθρωποι να αντιλαμβάνονται τα γεγονότα μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς που εμείς τοποθετήσαμε, αν ήδη από τώρα σε κανένα κράτος δεν υπάρχουν συρτάρια που να μας κρύβουν -τα με ανότο τρόπο- λεγόμενα από τους ανθρώπους μυστικά του κράτους, τι θα γίνει όταν εμείς θα είμαστε οι αναγνωρισμένοι κυρίαρχοι του σύμπαντος στο πρόσωπο του παγκόσμιου βασιλιά μας;
  • 12.8 Όποιος θελήσει να γίνει εκδότης βιβλιοθηκάριος, τυπογράφος, ή καναλάρχης θα υποχρεωθεί να αποκτήσει μια άδεια, η οποία και θα του αφαιρείται σε περίπτωση που ο κάτοχός της ενοχοποιηθεί για οποιαδήποτε παράβαση ή κακή πράξη. Με τέτοια μέτρα το όργανο της σκέψης θα γίνει ένα μέσο αγωγής στα χέρια της κυβέρνησής μας, η οποία δεν θα επιτρέπει πια τις λαικές μάζες να παρεκτρέπονται από τα αγαθά της προόδου. Το τι είναι πρόοδος βέβαια το ορίζουμε εμείς και προοδευτικούς θα ονομάσουμε εκείνους που προσπαθούν την εφαρμογή του σχεδίου μας χωρίς απαραίτητα να το γνωρίζουν ή να το αποδέχονται.
  • 12.9 Ποιός από μας αγνοεί ότι τα απατηλά αγαθά οδηγούν άμεσα σε παράλογα όνειρα και ότι από αυτά τα όνειρα γεννιούνται οι αναρχικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και της εξουσίας. Η πρόοδος ή μάλλον η ιδέα της προόδου δημιουργεί τάσεις για κάθε λογής χειραφετήσεις, χωρίς όμως να καθορίζει και τα ορια αυτών των χειραφετήσεων. Όλοι εκείνοι που ονομάζονται φιλελεύθεροι και αναρχικοί, αν όχι έμπρακτα, τουλάχιστον στη σκέψη. Ο καθένας από αυτούς επιδιώκοντας τις φαντασιοπληξίες της ελευθερίας καταλήγει στην αναρχία. Οι αναρχικοί διαμαρτύρονται απλά γιατί τους αρέσει να διαμαρτύρονται.
  • 12.10 Ας επανέλθουμε στα Μ.Μ.Ε, τα οποία θα πλήξουμε, όπως θα πλήξουμε και κάθε έντυπο με δασμούς , χαρτόσημα, και ενέχυρα για κάθε φύλλο. Τα βιβλία κάτω των τριάντα φύλλων θα φορολούνται διπλάσια, θα τα κατατάξουμε στην κατηγορία των περιοδικών, τα οποία είναι το χειρότερο δηλητήριο, αφετέρου για να υποχρεώσουμε τους συγγραφείς να παράγουν συγγράμματα τόσο μεγάλα που λίγοι θα μπορούσαν να διαβάζουν και ακόμη λιγότεροι θα μπορούσαν να αγοράζουν. Οι δασμοί αυτοί θα περιορίσουν την κούφια επιθυμία του γραψίματος, ενώ ο φόβος της τιμωρίας θα θέσει τους συγγραφείς κατω από την εξάρτησή μας.
   Εμείς όμως αντίθετα θα εκδίδουμε κάτω από το πρόσχημα της πνευματικής ωφέλειας φθηνές εκδόσεις που θα διαβάζονται και θα αγοράζονται από όλο τον κόσμο.
  • 12.11 Εάν βρεθούν πρόσωπα που θα θελήσουν να γράψουν κάτι εναντίον μας, δεν θα βρεθεί κανείς για να τυπώσει τα γραπτά τους. Ο εκδότης ή ο τυπογράφος πρίν τυπώσει ένα κείμενο , θα υποχρεώνεται να πηγαίνει πρώτα στις αρχές, για να πετύχει την έγκρισή του. Με αυτόν τον τρόπο θα εξουδετερωθεί η βλαπτική επιρροή του ιδιωτικού τύπου και θα αποκτήσουμε τεράστια επιρροή πάνω στην κοινή γνώμη. Αν εγκρίνουμε την έκδοση δέκα εφημερίδων, θα ιδρύουμε τριάνατα δικές μας και ούτω κάθεξής.
  • 12.12 Το κοινό δεν θα υποπτευθεί τίποτε. Όλες οι εφημερίδες που θα εκδίδονται από εμάς, θα έχουν φαινομενικά μεταξύ τους τις πιο αντίθετες τάσεις και γνώμες. Το κοινό θα αποκτήσει εμπιστοσύνη σ'αυτές και εμείς εξουδετερώνοντας την δυσπιστία των αντιπάλων μας, θα έχουμε την ευκαιρία να τους προσελκύσουμε πρός το μέρος μας. Οι αντίπαλοί μας θα πέσουν στην παγίδα μας και θα καταστούν αβλαβείς. Τα όργανα επισήμου χαρακτήρα θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη σειρά. Θα επαγρυπνούν για τα συμφέροντά μας και η επιρροή τους θα είναι μηδαμινή.
  • 12.13 Σε δεύτερη γραμμή θα έρχονται τα ημιεπίσημα όργανα τα οποία σύμφωνα με το ρόλο τους θα προσελκύουν τους αδιάφορους και τους χαλαρούς.
  • 12.14 Στην τρίτη γραμμή θα βρίσκεται η υποτιθέμενη αντιπολίτευσή μας, η οποία θα αποτελεί τον αντίποδα των ιδεών μας. Οι αντίπαλοί μας θα θεωρήσουν αυτή την ψευδοαντιπολίτευσή μας σαν ουσιαστικό τους σύμμαχο και θα μας αποκαλύψουν τα σχέδιά τους.
  • 12.15 Τα Μ.Μ.Ε θα ανήκουν σε όλες τις αποχρώσεις. Άλλα θα είναι αριστοκρατικά, άλλα δημοκρατικά, επαναστατικά, ή ακόμη και αναρχικά εφόσον το σύνταγμα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ. Θα έχουν όπως οι Νεφελίμ Βισνού, εκατό χέρια, και καθένα από αυτά θα προωθεί την μεταβολή της κοινωνίας. Τα χέρια αυτά θα καθοδηγούν την κοινή γνώμη σε κατευθύνσεις που εμείς επιθυμούμε και σε στόχους που ταιριάζουν με τους σκοπούς μας. Είναι πολύ εύκολο για μας να ελέγξουμε και να κατευθύνουμε την κοινή γνώμη στους στόχους μας, γιατί ένας πολύ ταραγμένος άνθρωπος χάνει εύκολα τη δυνατότητα να σκεφθεί λογικά και παραδίνεται εύκολα στην υποβολή. Οι ηλίθιοι θα πιστεύουν ότι επαναλαμβάνουν τη γνώμη της εφημερίδας του κόμματός τους, ενώ θα επαναλαμβάνουν απλά τη γνώμη μας, ή τη γνώμη που εμείς επιλέξαμε. Οι ίδιοι θα συνεχίσουν να φαντάζονται ότι ακολουθούν τις γραμμές του κόμματός τους ενώ στην πραγματικότητα θα ακολουθούν τη σημαία που εμείς σηκώσαμε για αυτούς.
  • 12.16 Για να κατευθύνουμε τις στρατιές των δημοσιογράφων στα δικά μας βήματα, θα χρειαστεί να οργανώσουμε αυτό το έργο με ιδιαίτερη προσοχή. Κάτω από το όνομα κεντρικό γραφείο του τύπου, θα διοργανώσουμε φιλολογικές συγκεντρώσεις, στις οποίες οι πράκτορές μας θα δίνουν χωρίς κανείς να το αντιλαμβάνεται, το σύνθημα και τα σημεία.
   Στη συνέχεια τα όργανά μας θα συζητούν και θα καταπολεμούν την πρωτοβουλία μας αυτή με έναν εντελώς επιπόλαιο τρόπο, χωρίς να εξετάζουν το βάθος των πραγμάτων, ενώ παράλληλα θα αναπτύσσουν μια ματιά πολεμική κατά των επίσημων Μ.Μ.Ε για να μας δίνουν την αφορμή να εκφράζουμε σαφέστερα τις θέσεις μας πολύ πριν τις επίσημες δηλώσεις μας.
  • 12.17 Οι επιθέσεις αυτές παίζουν και έναν ακόμη σημαντικό ρόλο: από τη μια μεριά θα δημιουργήσουν τη βεβαιότητα στους υπηκόους μας, οτι θα μπορούν να μιλούν ελεύθερα, και από την άλλη θα επιτρέψει τους κρόνιους πράκτορές μας να διαβεβαιώνουν συνεχώς τον κόσμο ότι τα όργανα που στρέφονται εναντίον μας δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να φλυαρούν, εφόσον αδυνατούν να παρουσιάσουν επιχειρήματα ικανά να αντικρούσουν τις θέσεις μας ή έστω να τις ανασκευάσουν.
  • 12.18 Αυτοί οι μη αντιληπτοί από την κοινή γνώμη αλλά σαφείς τρόποι, θα τραβήξουν βεβαίως προς εμάς την προσοχή και την εμποστοσύνη του κοινού. Χάρη σε αυτούς τους τρόπους εμείς άλλοτε θα εξαπατούμε και άλλοτε θα καταπραύνουμε, ανάλογα με τις περιστάσεις, τα πνεύματα στην πολιτική ζωή πείθοντάς τα, παραπλανώντας άλλοτε την αλήθεια, και άλλοτε το ψέμα επιβεβαιώνοντας ή αμφισβητώντας γεγονότα, ανάλογα με την εντύπωση που προκαλούν στο κοινό, ψηλαφίζοντας πάντοτε προσεκτικά το έδαφος, προτού πατήσουμε το πόδι μας πάνω σε αυτό.. ασφαλώς. Χάρη στα μέτρα που αναφέραμε, θα νικήσουμε τους αντιπάλους μας, γιατί δεν θα έχουν στη διάθεσή τους δημοσιογραφικά όργανα με τα οποία θα μπορούν να εκφράζουν τις γνώμες τους μέχρι το τέλος τους. Έτσι δεν θα έχουμε καν ανάγκη να τους αντικρούσουμε εκ βάθρων.
  • 12.19 Σε περίπτωση ανάγκης θα αποκρούσουμε δραστήρια μέσω του ημιεπίσημου τύπου μας, τις δοκιμαστικές σφαίρες που θα εκσφενδονίζονται από την τρίτη κατηγορία του τύπου μας για σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης.
  • 12.20 Από τώρα πλέον, υπάρχει μια κρόνια αλληλεγγύη. Όλα τα όργανα του τύπου είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με το λεγόμενο επαγγελματικό μυστικό, και όπως στους αρχαίους μάντεις, κανένα μέλος δεν προδίδει το μυστικό των πληροφοριών του, έτσι και στον κύκλο των δημοσιογράφων κανείς δεν προδίδει το μυστικό των πληροφοριών του, αν δεν πάρει διαταγή για αυτό. Όπως είναι αναμενόμενο κανείς δημοσιογράφος δεν θα αποφασίσει ποτέ από μόνος του να προδώσει αυτό το μυστικό, διότι κανείς τους δεν γίνεται δεκτός στο σύνδεσμο παρά μόνο αν υπάρχει κάποια κηλίδα στο παρελθόν του. Οι κηλίδες αυτές είναι το μυστικό ορισμένων και αποκαλύπτονται κάθε φορά που κάποιος δημοσιογράφος επιδεικνύει ανυπακοή.
  • 12.21 Τα συμφέροντά μας επεκτείνονται προπαντός στις επαρχίες. Είναι ανάγκη στην περιφέρεια να εγείρουμε στόχους, βλέψεις και ελπίδες αντίθετες με εκείνες που επικρατούν στην πρωτεύουσα. Οι τάσεις όμως αυτές στην πρωτεύουσα θα παρουσιάζονται σαν καθαρά επαρχιώτικες. Είναι φανερό ότι η πηγή όλων αυτών των χαρακτηρισμών θα προέρχεται από μας. Εφόσον θα έχουμε αποκτήσει ακόμη ολοκληρωτικά την εξουσία, υπάρχει ανάγκη οι πρωτεύουσες να περιβάλλονται από τη γνώμη της πλειοψηφίας, μιας πλειοψηφίας που καθοδηγείται και επηρεάζεται από τους πράκτορές μας. Για μας είναι αναγκαίο κατά την κρίσιμη στιγμή της εξέλιξης των γεγονότων οι πρωτεύουσες να μην συζητούν και να μην αναλύουν τα γεγονότα, εφόσων οι επαρχίες θα τα έχουν ήδη αποδεχθεί.
   Όταν θα οδηγηθούμε στο νέο καθεστώς που θα προπαρασκευάσει τη βασιλεία μας, δεν θα επιτρέψουμε στον τύπο να αποκαλύψει την δημόσια ατιμία. Πρέπει να γίνει πιστευτό ότι το νέο καθεστώς έχει ιακανοποιήσει όλο τον κόσμο, σε βαθμό που και τα εγκλήματα ακόμη να έχουν εξαφανιστεί. Τα περιστατικά εγκληματικότητας θα πρέπει να παραμείνουν γνωστά μόνο στα θύματά της, και στους τυχόν μάρτυρές της.
  (συνεχίζεται)
  Απο τη σειρά βιβλίων "Γιατί και Πως Ζουν Ανάμεσά μας" του Δημοσθένη Λιακόπουλου Τόμος ΕΛ
  Δέσπω
  Το πρώτο μέρος εδώ

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ