• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

    Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική: Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας (pics)

    Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας - Πραγματοποιήθηκαν τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις - Το γιατί δεν εξερράγη η βόμβα εξετάζει η Αντιτρομοκρατική - Κλειστή η Σταδίου
    Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

    Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/12/2016) στην Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στο υπουργείο Εργασίας, στο κέντρο της Αθήνας.
    Ήταν λίγα λεπτά πριν από τις 01:30 όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και προειδοποίησε πως στο κτήριο που στεγάζεται το υπουργείο έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος θα εκραγεί σε 40 λεπτά.
    Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) πραγματοποίησαν έρευνες στο σημείο, ενώ αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή.
    Λίγη ώρα αργότερα έξω από το υπουργείο, στην οδό Σταδίου, εντοπίστηκε μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης, εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, δεν εξερράγη. 
    Το σακίδιο ήταν τοποθετημένο σε κάγκελο της εσοχής, μπροστά από την είσοδο του Υπουργείου.
    Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, αφού πέρασε το διάστημα των 40΄που είχε δώσει ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, προχώρησαν διαδοχικά από τις 4.30 περίπου τη νύχτα, σε τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις για την διάσπαση του εκρηκτικού μηχανισμού.
    Η Σταδίου θα παραμείνει κλειστή, έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες των ειδικών, για την συλλογή των υπολοιμάτων που θα δείξουν το είδος και την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού.
    Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, αναφέρουν ότι πιθανότατα η βόμβα δεν εξερράγη λόγω αστοχίας υλικού.





    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ