• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

    ΓΝΩΘΙ Σ΄ΑΥΤΟΝ - Τι είπε ο Χριστός και γιατί το εξαφάνισαν από παντού ;

    Από την απώτατη αρχαιότητα τίθεται στον άνθρωπο σε πολλές μορφές και εκφάνσεις το δίλλημα-ερώτημα της αυτογνωσίας.



    Το περίφημο αρχαιοελληνικό ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ (Γνώριζε τον Εαυτό σου), το οποίο ήταν γραμμένο σε πολλά σημεία στα αρχαία Δελφικά ιερά, αποτέλεσε μαζί με το "ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ" (Ένα ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα) στην αρχαία Ελλάδα, την βάση και την αρχή κάθε σοφίας.

    Σήμερα όταν κάποιος ακούει περί της αυτογνωσίας,το μυαλό του πάει στις ανατολικές φιλοσοφίες, αφού η ίδια η έννοια έχει συνδεθεί με αυτές, οι οποίες όμως βρήκαν και πήραν την γνώση αυτή από τους Έλληνες.

    Οι μεγάλοι σοφοί της αρχαιότητας και σχεδόν όλα τα πανάρχαια κείμενα όλων των λαών παγκόσμια, με τα οποία δεν ασχολείται σχεδόν κανείς στην εποχή μας, μιλούν για τα δύο μέρη, απο τα οποία αποτελείται ο άνθρωπος στον κόσμο αυτό. Το ένα είναι το φθαρτό και θνητό, το λεγόμενο βιολογικό σώμα. Το άλλο είναι αυτό, που πολύ απλοϊκά ονομάζουμε ψυχή, το "είναι" του ανθρώπου, αυτό που είναι ένας άνθρωπος δηλαδή. Στην ουσία, όταν λέμε άνθρωπος, μιλάμε για το αθάνατο "είναι" του, τη λεγόμενη ψυχή.

    Αν λοιπόν ο άνθρωπος είναι στην ουσία ένα πνευματικό ον, τι ρόλο παίζει το σάρκινο σώμα ;

    Το σώμα δεν είναι παρά ένα μέσο για να κινούμαστε στον κόσμο αυτό. Για να γίνει πιο κατανοητό, σκεφτείτε τον εαυτό σας μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο είναι το μέσον που χρησιμοποιείτε για να κινηθείτε στο δρόμο. Δεν είστε εσείς όμως το αυτοκίνητο. Έτσι και το σώμα με τον άνθρωπο, την ψυχή, αυτό που πραγματικά είμαστε. Είναι ένα "όχημα" το οποίο επανδρώνεται με τον άνθρωπο, την λεγόμενη ψυχή. Μέσω αυτού μπορούμε να αντιληφθούμε αυτόν τον κόσμο. Όταν αυτό το όχημα που έχει ο καθένας χαλάσει,τότε ο άνθρωπος εγκαταλείπει το όχημα. Το σώμα, το όχημα, χαλάει και πεθαίνει και αυτό ονομάζεται "θάνατος", από όσους μένουν πίσω και εξακολουθούν να βρίσκονται στα "οχήματά" τους, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν. Το σώμα μπορεί να πεθαίνει, ο αθάνατος άνθρωπος όμως συνεχίζει. Το συγκεκριμένο όχημα μάλιστα, που χρησιμοποιούμε στον κόσμο αυτό, είναι εντελώς ξεπεσμένων δυνατοτήτων και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εκείνο που έχουμε στον αληθινό κόσμο.

    Πρέπει να καταλάβουμε, πως δεν είμαστε αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε, που μας ΕΠΕΙΣΑΝ από την γέννηση μας ότι είμαστε. Ένα σάρκινο σώμα. Είμαστε αθάνατα όντα του πνεύματος, του φωτός. Αθάνατες ψυχές με πέραν διανοήσεως τρομερές δυνατότητες που ελέγχουν κακομοίρικα σώματα, φυλακισμένοι κατά κάποιο τρόπο μέσα τους. Σώματα τα οποία έχουμε μόνο για τον κόσμο αυτό, για πολύ λίγο.

    Αυτή είναι η αρχή του ΓΝΩΘΙ Σ΄ΑΥΤΟΝ (Γνώριζε τον Εαυτό σου).

    Να γνωρίζεις καταρχάς ότι δεν είσαι υλικό, σάρκινο πλάσμα όπως τα ζώα γύρω μας, αλλά πνευματικό αθάνατο ον, που ελέγχει προσωρινά ένα σάρκινο σώμα.

    Οι άνθρωποι σύμφωνα και τα πανάρχαια κείμενα από πανίσχυρα όντα του φωτός που ζούσαμε στην απόλυτη ευτυχία και ελευθερία του πραγματικού κόσμου του Δημιουργού μας, μετά απο πολλά συμβάντα και από δική μας βλακεία, καταληξαμε να "ζούμε" ελέγχοντας τιποτένια νεκρά ζωώδη σάρκινα σώματα στον εικονικό κόσμο-φυλακή του Γιαχβέ και των ακολούθων του, μη γνωρίζοντας ούτε ποιοί είμαστε, ούτε τι ικανότητες έχουμε, ούτε που ανήκουμε. Δίχως να θυμόμαστε καν τον Δημιουργό μας, τον Θεό. Ζώντας μια ζωή χωρίς να ξέρουμε γιατί ζούμε στην ουσία.

    Για να μπορέσουμε να φύγουμε από εδώ, ήρθε ο ίδιος ο Δημιουργός μας στον ψεύτικο κόσμο του Γιαχβέ. Δέχτηκε να πάρει ένα σάρκινο σώμα και Αυτός για να μπορέσει να μας μιλήσει. Μας μίλησε και μας είπε τον τρόπο και μας έδειξε τον δρόμο. Μας θύμισε το ποιοι πραγματικά είμαστε και που ανήκουμε. Μας είπε να ζητούμε να φύγουμε από τον ψεύτικο αυτό κόσμο και να επιστρέψουμε στον δικό Του κόσμο, εκεί που ανήκουμε, εκεί απ' όπου κάποτε φύγαμε.

    Ο Ιησούς Χριστός αναφέρθηκε στην ζωτική σημασία της αυτογνωσίας, λέγοντάς μας τα παρακάτω:

    «Όταν γνωρίσετε τον εαυτό σας τότε θα έχετε γίνει γνωστοί και θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε τέκνα του ζώντος Πατρός. Αλλά εάν δεν γνωρίζετε τον εαυτό σας τότε θα κατοικείτε μέσα στη φτώχεια και θα είστε η φτώχεια.»

    «Όποιος γνωρίζει τα πάντα, αλλά όχι τον εαυτό του, στερείται τα πάντα».

    «Όποιος έχει βρει τον εαυτό του, ο κόσμος δεν είναι αντάξιός του».

    «'Όποιος έχει γνωρίσει τον κόσμο, έχει ανακαλύψει ένα πτώμα, και όποιος έχει
    ανακαλύψει ένα πτώμα, γι αυτόν ο κόσμος δεν αξίζει»

    Αυτά τα λόγια, η θρησκεία του εβραιοχριστιανισμού στις αρχές του 4ου αιώνα, τα εξαφάνισε καίγοντας όλα τα χειρόγραφα που τα περιείχαν. Αυτά τα λόγια είναι η ουσία, είναι αυτά που είπε ο Χριστός και όχι όσα λέει η απεχθής θρησκεία που επιβάλλει με εβραϊκού τύπου εξαναγκαστική νοοτροπία τυπικά και λατρείες που δήθεν "σώζουν" για να έχει το μονοπώλιο. Ευτυχώς όμως σώθηκε ένα χειρόγραφο με τα συγκεκριμένα λόγια και βρέθηκε μέσα στα κείμενα του Νάγκ Χαμμάντι, τα οποία έβγαλε πρόσφατα ο Δημοσθένης Λιακόπουλος στα Ελληνικά.

    Λέει λοιπόν ο Χριστός, οτι όποιος έχει βρει τον εαυτό του, όποιος έχει γνωρίσει το ποιός είναι, το που ανήκει, τότε αυτός ο κόσμος του Γιαχβέ δεν του είναι αντάξιος. Να λοιπόν γιατί έκρυψαν τα λόγια αυτά, διότι αποτελούν έναυσμα για την αναζήτηση της αλήθειας.

    Κατα Ιωάννην. 8,32 καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς.
    (γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει)

    Όποιος αρχίζει να γνωρίζει την αλήθεια και τον εαυτό του, τότε αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι δεν ανήκει εδώ, οτι αυτός ο κόσμος είναι ένα πτώμα, ένας νεκρός κόσμος και τότε τι κάνει; Ζητά τον αληθινό κόσμο από τον Χριστό και απλά υπομένει τον κόσμο αυτό φερόμενος με αγάπη, απαλύνοντας τον πόνο των γύρω του, αγωνιζόμενος και γινόμενος όλο και καλύτερος, ώσπου να πεθάνει το φθαρτό σώμα και να γυρίσει στον αληθινό κόσμο.

    Κατα Λουκαν. 12,29 Και εσείς μην ζητάτε τι θα φάτε και τι θα πιείτε και μην περισπάσθε με αυτά

    Κατα Λουκαν. 12,30 Διότι όλα αυτά τα ζητούν όλοι.ο Πατήρ σας γνωρίζει πολύ καλά τι έχετε ανάγκη από αυτά.

    Κατα Λουκαν. 12,31 Εσείς να ζητάτε μόνο την βασιλεία του Θεού(τον πραγματικό κόσμο) και όλα τα άλλα θα σας προστεθούν

    Κατα Ιωάννην 16,23 Αν κάτι ζητήσετε από τον Πατέρα στο όνομά μου, θα σας το δώσει.
    Ως τώρα δε ζητήσατε τίποτα στο όνομά μου, ζητάτε και θα παίρνετε, για να είναι η χαρά σας ολοκληρωμένη.

    Καλά Χριστούγεννα

    Ιησούς Χριστός Νικά

    EΛ HUNTER 888
    el.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ