• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

    ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

    Ο όχι και τόσο σιωπηλός διωγμός συνεχίζεται μέχρι να εξαφανιστεί κάθε τι χριστιανικό…
    Στο επίκεντρο του συνεχούς αγώνος για την προάσπιση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών έχει ευρεθεί η μικρή πόλη του Πουμπλιέ, στην ανατολική Γαλλία.
    Τις εντονότατες αντιδράσεις των κατοίκων, αλλά και πολλών ακόμη Γάλλων πολιτών, έχει προκαλέσει πρόσφατη απόφαση τοπικού δικαστηρίου που παραγγέλλει την απομάκρυνση αγάλματος της Παναγίας που είναι τοποθετημένο σε ευδιάκριτο σημείο της πόλης.
    Η αιτιολογία είναι ότι η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει την τοποθέτηση θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους. Έτσι η δημοτική αρχή της πόλεως, που επικρίνεται διότι το άγαλμα ανηγέρθη με δικά της έξοδα, καλείται να το απομακρύνει εντός τριών μηνών με την απειλή προστίμου 100 ευρώ ημερησίως, σε περίπτωση που δεν το πράξει.
    Φυσικά η ανεξιθρησκεία είναι βασική αρχή για τα ευρωπαϊκά έθνη. Όμως πλέον έχουμε οδηγηθεί στο άλλο άκρο.
    Περιορίζεται βήμα-βήμα η θρησκευτική ελευθερία των κατοίκων της Γηραιάς Ηπείρου, οι οποίοι είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα Χριστιανοί διαφόρων δογμάτων. Και συμφώνως πάντα προς τις ευρωπαϊκές αξίες έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελευθέρως τις απόψεις τους. Πόσο μάλλον τα θρησκευτικά τους πιστεύω.
    Και το δικαίωμα αυτό οφείλουν οι πάσης φύσεως κρατικές εξουσίες, περιλαμβανομένης και της δικαστικής, να το προστατεύουν. Διαφορετικά αποδεικνυόμαστε ανάξιοι των αιώνων του πολιτισμού μας και των επιτευγμάτων των προγόνων μας.
    ΕΦΗΜΕΡΔΙΑ ΕΣΤΙΑ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ