• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

    «ΑΛΕΞΗ ΜΑΖΕΨΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ! ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ! ΠΑΜΕ ΓΙ΄ΑΛΛΑ!» ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΓΕΡΟ ΞΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ… ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ!!!

    Γράφει η Μπέττυ Γιάννα
    O γερό ξούρας Γερμανός μια ημέρα πριν από το Eurogroup βάζει στο τραπέζι ξανά το Grexit! Θέλετε να μείνετε στο ευρώ; Κάντε μεταρρυθμίσεις αλλιώς πάρτε πόδι…
    Τι έκανε λοιπόν ο Σόιμπλε;
    Μια από τα ίδια από αυτά που συνηθίζει να κάνει. Έκοψε τα πόδια στην Αθήνα και έριξε στο καναβάτσο τις ελπίδες για μια συνολική συμφωνία, παίζοντας το παιχνίδι του. Άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μπορεί να είναι μισητός αλλά στην τακτική είναι μετρ στο είδος του, ξέρει τι κάνει και πότε.
    Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild am Sonntag αν είναι καιρός να ειπωθεί στους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι μια απομείωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, ο Σόιμπλε απάντησε: «Αυτό δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα».
    «Η Αθήνα πρέπει σε τελευταία ανάλυση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό -ανεξαρτήτως του επιπέδου του χρέους» συνέχισε ο Σόιμπλε.
    Ποιο είναι λοιπόν το μέλλον της Ελλάδας;  Από ότι διαφαίνεται το μέλλον της χώρας μας παρουσιάζεται δυσοίωνο και ζοφερό.
    Καμιά ουσιαστική συμφωνία για το χρέος και υποσχέσεις για βραχυπρόθεσμα μέτρα χωρίς μεγάλη σημασία!
    Η παρέμβαση του γερό ξούρα, που λειτουργεί ως ο… τελάλης των δανειστών,  ήταν απλώς το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της κυβέρνησης των σαλτιμπάγκων.
    «Μάζεψέ τα και φύγε κύριε Τσίπρα τελειώσατε και με τη βούλα! Πάμε γι΄άλλα»
    Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές ο Τσακαλώτος είπε  ότι αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις. Ουσιαστικά είχαμε μια προαναγγελία εκλογών.
    Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε ότι «χωρίς τη συζήτηση για το χρέος δεν θα υπάρξει ένταξη στην νομισματική χαλάρωση. Και χωρίς το QE δεν θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να βγει στις αγορές στα τέλη του 2017, το πολύ αρχές του 2018. Έτσι και οι Ευρωπαίοι και εμείς δεν θα έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα που να ολοκληρώνεται με την έξοδο στις αγορές».
    Αυτό σε τελική ανάλυση σημαίνει  πως χωρίς τη δεύτερη αξιολόγηση η Ελλάδα θα βαδίσει ολοταχώς προς τέταρτο μνημόνιο. Επειδή, όμως δεν πρόκειται η κυβέρνηση Τσίπρα να αντέξει πρόσθετα σκληρά μέτρα, τότε, όπως εκτιμάται και ήδη έχει γράψει το makeleio.gr, θα βαδίσουμε σε πρόωρες εκλογές.
    Τουτέστιν το συμπέρασμα που προκύπτει από την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών είναι πως αν υπάρξει αποτυχία στη δεύτερη αξιολόγηση, τότε έρχονται εκλογές.
    Με την παρέμβαση Σόιμπλε ξέρετε τι έγινε;Θυμάστε το εξώφυλλο της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» πριν λίγες μέρες; 
    exofilo25-11
    Απλά σφραγίστηκαν τα εκλογικά διαβατήρια και δόθηκε το άλλοθι στον Τσίπρα να επικαλεστεί αδυναμία διακυβέρνησης της χώρας με ευθύνη των Γερμανών.
    Να δείτε που θα ξαναγίνει αντιμνημονιακός ο Αλέξης και θα γελάνε τα τσιμέντα!!!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ