• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

  Το αγόρι που σιγά-σιγά μετατρέπεται σε πέτρα: Γνωρίστε τον 11χρονο με την τραγική δερματική πάθηση που τον μεταμορφώνει σε άγαλμα

  Ανακαλύφθγκε εντελώς τυχαία, σε ένα μικρό χωριό μακριά, έξω από την πόλη του Κατμαντού. Εκείνη την εποχή, λίγοι ήξεραν τι να κάνουν γι 'αυτόν. Τώρα, η προσωπική δυστυχία του 11χρονου Ramesh darji έχει γίνει γνωστή, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικά σπάνιας ιατρικής κατάστασης του, που έχει κινήσει την διεθνή προσοχή με αποτέλεσμα την κινητοποίηση για βοήθεια.
  Ο Ramesh darji ήταν μόλις 15 ημερών όταν το δέρμα του άρχισε να ξεφλουδίζει και να αντικαθίσταται με παχιά μαύρα λέπια.
  Τώρα, ο 11χρονος αγωνίζεται για να απολαύσει λίγο χρόνο παιχνιδιού, καθώς η εμφάνισή του τρομοκρατεί τα άλλα παιδιά αφήνοντας τον απομονωμένο από τον κόσμο γύρω του.
  Η σπάνια και ανίατη πάθηση του δέρματος ιχθύαση του έχει στερήσει την ικανότητα να περπατήσει και να μιλήσει καθώς τα οδυνηρά λέπια του σκλήρυναν και προκάλεσαν συστροφή των άκρων του.

  Suffering: Ramesh's skin first peeled off when he was just 15 days old, and was quickly replaced with thick, black skin which looked like scales, his father Nanda told MailOnline
  Ο Nanda, δήλωσε: «Το δέρμα του άρχισε να ξεφλουδίζει 15 ημέρες μετά τη γέννησή του και στη συνέχεια το νέο δέρμα άρχισε να γίνεται πολύ παχύ.
  Painful: As he got older, it simply got worse. At five, he complained to his parents of pain all over his body
  «Σκληρυνε και μαύρισε, δεν είχαμε ιδέα για το τι πρέπει να κάνουμε. Κανείς δεν μας βοήθησε.
  "Κατά το πέμπτο έτος της ηλικίας του άρχισε να διαμαρτύρεται ότι το σώμα του πονούσε και δεν μπορούσε να περπατήσει.
  "Ποτέ δεν ήταν πραγματικά ήταν σε θέση να μας εξηγήσει τα πάντα.
  "Είναι σε θέση να μας ενημερώνει όταν πεινάει ή θέλει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα μόνο."
  Lonely: The 11-year-old has no friends, because the other children are too scared to come near
  Οι γιατροί είχαν μείνει άναυδοι από την τραγική κατάσταση του Ramesh , υποθέτοντας ότι έπασχε από μια μυκητιασική λοίμωξη.
  Mystery: It seems even the doctors in the local area were unable to say exactly what was wrong with him 
  Αλλά ακόμα και μετά την ανακάλυψη ότι το παιδί πάσχει από ιχθύαση, ο πατέρας Nanda - που εργάζεται ως εργάτης στο Νεπάλ και κερδίζει £ 44 το μήνα - δεν μπορεί να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για την εξουθενωτική θεραπεία του αγοριού.
  Trapped: The condition left him unable to walk by the age of six, and he was unable to go to school. As a result, he spent all day with his mother, Nar Kumari,  26, while his father went out to work as a labourer
  Ο Nanda είπε στην Mail: "Συνήθιζε να κάθεται και να κλαίει, αλλά δεν ξέραμε τι τον πληγώνει ή πώς να τον βοηθήσουμε.
  Poverty: When they eventually found out what was wrong with their son, Nanda was told the treatment was too expensive to cover with his £44 a month wage, and so they could do nothing but watch him suffer
  «Κάθε παιδί που τον βλέπει, τρέχει μακριά και κλαίει. Ήταν δύσκολο για τον ίδιο και εμάς να το βλέπουμε αυτό. "
  Silence: Ramesh can barely talk, only letting his parents know when he is hungry or needs the bathroom
  Αλλά ο Ramesh έχει καταφέρει να κάνει τα πρώτα βήματα προς την δραματική ανάκαμψη - χάρη στην βρετανή ποπ σταρ Joss Stone.
  Η Stone, η οποία στηρίζει τις τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, σε περιοδεία, χρησιμοποίησε μια παράσταση στο Κατμαντού για να συγκεντρώσει τα χρήματα που θα βοηθήσουν το παιδί να λάβει θεραπεία και να ζήσει με την πάθηση.
  Support: They had almost given up hope, but then a Nepalese musician heard about his plight, and told Joss Stone - who was set to perform in Kathmandu in February - all about his condition
  Μαζεύοντας το ποσό των £ 1.375, μέσω του ιδρύματος Joss Stone, η τραγουδοποιός επισκέφθηκε τον Ramesh με δώρα και σοκολάτες.
  Ramesh
  Και η θεραπεία που λαμβάνει με τη βοήθεια του ιδρύματος έχει ήδη βοηθήσει στην επιστροφή της ομιλίας του.

  Ο Επίκουρος καθηγητής δερματολογίας Δρ Sabina Bhattrai, δήλωσε: «Οι άνθρωποι με την κατάστασή του υποφέρουν από ξηρό, παχύ, φολιδωτό ή λεπιοειδές δέρμα.
  Fundraising: Sanjay Shrestha, who happened to be helping the Devon-born singer organise the gig, said she was instantly touched by the story, and helped raise £1,375 during the concert for Ramesh
  «Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι έχουν σκασμένο δέρμα που μοιάζει με τα λέπια ενός ψαριού.
  Delight: She also spent two hours with Ramesh, giving him gifts, including a toy car and chocolate
  "Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, όταν έγινε δεκτός. Έπρεπε να αφαιρέσουμε τα λέπια από το σώμα του και ήταν οδυνηρό.
  Treatment: Ramesh has since been taken to the capital, where doctors are hopeful they can bring the incurable condition under control - and help him to walk once more
  "Αλλά δεδομένου ότι τα οστά και οι μύες του δεν ήταν αδύναμοι από τη γέννηση μπορούμε να προσπαθήσουμε να εργαστούμε σε αυτά και με κάποια φυσιοθεραπεία είμαι αισιόδοξος πως μπορεί να τον κάνουμε να σταθεί και πάλι."
  Πηγή:
  Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ