• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

  Αποκάλυψη: Η μεγάλη ανακάλυψη (;) που κρύβει η κυβέρνηση των ΗΠΑ!

  Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αποκρύψει την τεχνολογία της ψυχρής σύντηξης εδώ και δεκαετίες!
  Ωστόσο, οι απόψεις σχετικά με την εν λόγω τεχνολογία είναι διφορούμενες. Γι αυτό κρατάμε και τις επιφυλάξεις μας.
  Σύμφωνα με την θεωρία, η ψυχρή σύντηξη μας υπόσχεται πάμφθηνη ενέργεια από μία χούφτα χώμα, παραγόμενη σε θερμοκρασία δωματίου από μια συσκευή μεγέθους, όχι μεγαλύτερης, από μιας μηχανής του καφέ.

  Η ψυχρή σύντηξη στην Ελλάδα
  Το εν λόγω σενάριο έχει εμφανιστεί και στην Ελλάδα, αρκετά χρόνια νωρίτερα. Στις 23 Ιουνίου 2011, μία συνέντευξη Τύπου τράβηξε την προσοχή των εγχώριων τηλεοπτικών καναλιών. Τη διοργάνωσε μία νεόδμητη εταιρεία, η Δευκαλίων Πράσινες Τεχνολογίες ΑΕ, θυγατρική τής επίσης άγνωστης σ’ εμάς κυπριακής εταιρείας Praxen. Το αντικείμενο της συνέντευξης το παρουσίασε κυρίως ένας ελληνοκαναδός οικονομολόγος, με προϋπηρεσία στην Επιτροπή Ενέργειας της ΕΕ και νυν μέλος του ΔΣ της εταιρείας, ο κ. Αλέξανδρος Ξανθούλης.
  Τον πλαισίωναν ένας συνταξιούχος καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία και νυν παραγωγός προσούτο στον Προυσό της Ευρυτανίας, ο κ. Χρήστος Στρεμμένος, και ένας «ιταλός καθηγητής», ο κ. Αντρέα Ρόσι (Andrea Rossi). Οπως προέκυψε, ο τρίτος είχε εφεύρει έναν καταλύτη και μια διεργασία που, από την ανάμειξη νικελίου με υδρογόνο, έβγαζε απρόσμενα μεγάλη ποσότητα θερμικής ενέργειας. Ο δεύτερος σύστησε τον τρίτο στον πρώτο και έπειτα από ενάμιση χρόνο επαφών και δοκιμών βρήκαν χρηματοδότες και συνέπηξαν την εν λόγω εταιρεία, με στόχο την παραγωγή ενεργειακών συσκευών στην Ελλάδα. Και γιατί επιλέχθηκε η χώρα μας; Λόγω των μεγάλων κοιτασμάτων νικελίου. Εν τέλει η προαναφερθείσα ιστορία δεν είχε αίσιο τέλος.
  Μπορεί πραγματικά να προκύψει αστείρευτη ενέργεια;
  Από το 1989, χρονιά κατά την οποία οι αμερικανοί φυσικοί Stanley Pons και Martin Fleischmann ανακοίνωσαν ότι επέτυχαν «ψυχρή σύντηξη» για να διαπομπευθούν στη συνέχεια διεθνώς, η ενασχόληση με αυτό το όνειρο εγγυάται μόνο κατεστραμμένες καριέρες. Μόνο στις 23 Μαρτίου 2009 τόλμησε επίσημος ερευνητικός φορέας – το ερευνητικό κέντρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (SPAWAR), στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας – να ανακοινώσει κάτι σχετικό. Οπως δημοσίευσαν ερευνητές του στο έγκριτο Naturwissenschaft, εισάγοντας ηλεκτρόδιο νικελίου ή χρυσού σε διάλυμα χλωριδίου του παλλαδίου αναμεμειγμένο με «βαρύ ύδωρ» (δηλαδή δευτέριο, ένα σταθερό ισότοπο του υδρογόνου) και διοχετεύοντας ηλεκτρικό ρεύμα στο διάλυμα, συνέλαβαν τα όποια σωματίδια υψηλής ενέργειας και τα νετρόνια που εκπέμφθηκαν από τη σύντηξη των ατόμων του δευτερίου. Βρήκαν «τριπλά ίχνη» των σωματιδίων, που δεν εμφανίζονταν παρά μόνον όταν το πείραμα περιελάμβανε δευτέριο. Θεωρητική εξήγηση για το πώς συνέβαινε αυτή η «ψυχρή σύντηξη» δεν δόθηκε, αλλά η εν λόγω μελέτη καταγράφηκε ως η πιο σοβαρή ένδειξη ύπαρξης αυτού του μυστηριώδους φαινομένου. (Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ)
  Η επαναφορά των σεναρίων
  Σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα, η τεχνολογία της ψυχρή σύντηξης έχει προχωρήσει, ωστόσο «δεν συμφέρει» η παρουσίασή της στο ευρύ κοινό, με αποτέλεσμα να παραμένει κρατικό μυστικό στις ΗΠΑ… Δείτε και το σχετικό βίντεο

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ