• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

    Ιταλία: «Έφυγαν» αγκαλιασμένοι κάτω από τα συντρίμμια

    Η Πάολα Ρασέλι και ο σύζυγός της Φαμπρίτζιο Τραμπάλτζα έχασαν τη ζωή τους κάτω από τα συντρίμμια - Η Μαρισόλ 18 μηνών, η Αριάννα 15 ετών, η ειδική για τους σεισμούς, μερικά από τα θύματα 


    Η Πάολα Ρασέλι και ο σύζυγός της Φαμπρίτζιο Τραμπάλτζα, είχαν φτάσει στην Αματρίτσε πριν λίγες ημέρες. Είχαν γιορτάσει στους λόφους του γραφικού χωριού τα γενέθλια της Πάολα και είχαν μοιραστεί με τους φίλους τους στο Facebook φωτογραφίες τους που τους απεικόνιζαν χαμογελαστούς και χαρούμενους.

    Τελικά, βρέθηκαν αγκαλιασμένοι και χωρίς ζωή κάτω από τα συντρίμμια του κτιρίου, στο οποίο διέμεναν…




    Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από το φονικό σεισμό στην Ιταλία μεγαλώνει ώρα με την ώρα, με τους αρμοδίους να εκφράζουν φόβους ότι οι νεκροί θα φτάσουν ή ακόμα και θα ξεπεράσουν τους 309 του σεισμού στην Άκουιλα το 2009.

    Ενώ τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για να ανασύρουν ζωντανούς τους εγκλωβισμένους, στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρώτα στοιχεία των θυμάτων που έχουν ταυτοποιηθεί.

    Η Μαρισόλ ήταν μόλις 18 μηνών και κοιμόταν ήσυχη στο κρεβατάκι της όταν ο φονικός σεισμός «χτύπησε» την Αρκουάτα ντελ Τρόντο. Η μαμά της, Μαρτίνα Τούρκο, η οποία είχε σωθεί από το σεισμό στην Άκουιλα και είχε αποφασίσει να μετακομίσει μετά την τραγωδία του 2009, κοιμόταν κοντά της μαζί με τον σύζυγό της, Μασιμιλάνο Πιερμαρίνι. Οι άτυχοι γονείς δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα για να σώσουν την μικρή τους κόρη που καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια.



    Η Τιτζιάνα Λο Πρέστι εργαζόταν για την πολιτική προστασία και σχεδόν σε όλη της ζωή μελετούσε τις σεισμόπληκτες περιοχές. Έχασε τη ζωή τους κάτω από τα ερείπια του πατρικού της στην περιοχή Σαλέτε της Αματρίτσε. Η άτυχη γυναίκα είχε φτάσει στην περιοχή λίγες ημέρες πριν για να βοηθήσει τη μητέρα της, η οποία νοσηλευόταν έπειτα από επέμβαση.




    Ένα ζευγάρι από τη Ρώμη που έκανε διακοπές σε σπίτι συγγενών, ο Φάμπιο Γκρατζιάνι και η Αουρέλια Νταογκάρου, βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ σώθηκε ο εννιάχρονος γιος τους, ο οποίος νοσηλεύεται.



    Η 14χρονη Ελίζα Καφίνι, κοιμόταν στο σπίτι των παππούδων της μαζί με τον 8χρονο εξάδελφό της όταν τα 6 Ρίχτερ συγκλόνισαν την Πεσκάρα ντελ Τρόντο. Είχαν φτάσει στην περιοχή μαζί με τις οικογένειές τους για λίγες ημέρες χαλάρωσης και παιχνιδιού πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Έχασαν τη ζωή τους μαζί με τις γιαγιάδες τους.



    Η 15χρονη Αριάνα Μασαρέλι είχε φτάσει και η ίδια στην Πεσκάρα ντελ Τρόντο από την Πομέτζια για να διανύσει λίγες ημέρες μαζί με τους παππούδες της πριν ξεκινήσει το σχολείο. Σκοτώθηκε όταν το σπίτι κατέρρευσε από τα φονικά Ρίχτερ.



    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ