• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

  Ψηφιακή αποσύνδεση γονέων-παιδιού, οι έφηβοι στα χέρια της Νέας Τάξης

  Η Νέα Τάξη θέλει τα παιδιά μακριά από την οικογένεια, προκειμένου να τα «μορφώνει» το κράτος

  από μικρά στις θεωρίες της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας και του παγκόσμιου συγκεντρωτισμού.

  Αυτός είναι και ο σκοπός των ολοήμερων σχολείων της Ατζέντας 21.
  Ωστόσο, υπάρχουν και γονείς που δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους παραδίδοντάς τα, κατά αυτόν τον τρόπο, στα χέρια του συστήματος.
  Σύμφωνα με έρευνα, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της υπηρεσίας National Cyber Security Alliance (NCSA), οι γονείς των εφήβων στις ΗΠΑ που ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ έχουν σε μεγάλο βαθμό άγνοια σχετικά με την δραστηριότητα των παιδιών τους στο Διαδίκτυο ή να το πούμε αλλιώς δεν ενδιαφέρονται.
  Πράγματι, μόλις το 13% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι γονείς τους γνωρίζουν πως χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, το οποίο είναι γεμάτο παγίδες και προϋποθέτει εμπειρία, προκειμένου να κινηθεί κάποιος σωστά σε αυτό.
  Η έρευνα διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 804 εφήβων και 810 γονιών και σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν το 60% των νέων κάτω των 18 ετών έχουν δημιουργήσει λογαριασμούς για εφαρμογές ή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς την συγκατάθεση των γονιών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 28% των γονέων πίστευαν ότι τα παιδιά τους έχουν ανοίξει λογαριασμούς για τους οποίους δεν είχαν επίγνωση.
  Το χάσμα ανάμεσα στις δραστηριότητες των εφήβων στο Διαδίκτυο και στο τι οι γονείς γνωρίζουν για αυτές είναι ενδεικτική αυτού που η NCSA περιγράφει ως «ψηφιακή αποσύνδεση μεταξύ εφήβων και γονέων».
  Το να βοηθήσουν οι ενήλικες τα παιδιά τους να περιηγούνται με ασφάλεια στο Διαδίκτυο αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τους γονείς του 21ου αιώνα. Το 62% των εφήβων δήλωσε ότι ξοδεύουν τουλάχιστον 5 ώρες καθημερινά στο Ίντερνετ, κυρίως από φορητές συσκευές.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ