• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

    Τα κλειδιά για την ελευθερία

    Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα, σκέψεις, προβληματισμούς.

    Μπορούμε να αντιληφθούμε από την όψη του καθενός αν είναι χαρούμενος, λυπημένος, αγχωμένος.
    Οτιδήποτε νιώθει βγαίνει στην έκφραση του. Μια σάρκα εύθραυστη, ευάλωτη, που μέσα κρύβει το αθάνατο κομμάτι του καθενός.
    Μιλώντας με ανθρώπους καθημερινά, παρατηρώ ότι σχεδόν όλοι έχουν ελάχιστο χρόνο να ασχοληθούν με κάτι, πέρα απ τα ψεύτικα προβλήματα που τους δημιούργησε η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Αυτοί που είναι λίγο περισσότερο ανήσυχοι πνευματικώς, φτάνουν στη συνομωσιολογία, άλλοι προσεγγίζουν τα λόγια κάποιων αγίων η πατέρων της εκκλησίας. Πολλοί αρκούνται σ ένα τυπικό φαρισαϊκού τύπου, ώστε να νιώσουν στιγμιαία ανακουφισμένοι, μέχρι την επόμενη φορά, που θα κάνουν το τυπικό, ώστε να ευφρανθεί η καρδιά τους. Φυσικά είναι ένας καλός τρόπος να προσεγγίσουμε τον ΘΕΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, αλλά με φαρισαϊκού τύπου πράξεις και συνήθειες, κατά πόσο ακολουθούμε τις εντολές Του; Ακόμα και σε έναν πιστό άνθρωπο, αν βγάλεις το τυπικό απ τη μέση και του πεις κάνε πράξη μόνο αυτά που είπε ο Χριστός ,θα σε κοιτάζει τουλάχιστον περίεργα.
    Πολλάκις βρέθηκα σε συζητήσεις που έλεγαν για βίους αγίων, κατορθώματα αγίων, θαύματα των λειψάνων τους κτλ, παραλείποντας πολλές φορές τον Χριστό, τις εντολές Του ,τον Λόγο Του από το κέντρο. Αναρωτήθηκα, ένας άγιος μπορεί να σε φέρει μεν πιο κοντά στον Χριστό, αλλα προφανώς δεν σου χαρίζει την βασιλεία των ουρανών, αφού μόνο ο ΧΡΙΣΤΟΣ είναι η ΟΔΟΣ ,η ΑΛΗΘΕΙΑ, το ΦΩΣ. ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ μπορεί να κρίνει, ποιος είναι άξιος να επιστρέψει στην αιώνια ζωή, ποιος είναι άγιος. ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ μπορεί να μας χαρίσει την βασιλεία των ουρανών. Οπότε ποιος ο λόγος να ακολουθήσω ένα βίο αγίου ή ακόμα και τα λόγια κάποιου αγίου, που στο κάτω κάτω δεν ξέρουμε καν αν είναι άγιος ή όχι, αφού μόνο ο ΧΡΙΣΤΟΣ γνωρίζει; Εφόσον έχουμε τις εντολές και τα λόγια του Χριστού, γιατί δεν προσπαθούμε να διαβάσουμε και να εφαρμόσουμε αυτά, που λέει ο ίδιος ο Χριστός, που είναι εγγυημένα λόγια και εντολές, που οδηγούν στην αιώνια ζωή; Γιατί να έχουμε ανάγκη να ακολουθήσουμε έναν άνθρωπο και όχι τον Θεό;
    Πόσο δειλό και υποκριτικό είναι να θες να σωθείς και να εθελοτυφλείς; Είναι σαν να σ' έχουν κλειδώσει σε μια φυλακή και ενώ ξέρεις ότι στο κελί σου μέσα υπάρχουν τα κλειδιά, για να ξεκλειδώσεις την πόρτα ασφαλείας, εσύ  προσπαθείς με μια οδοντογλυφίδα να ανοίξεις μια σιδερένια μεγάλη πόρτα.Τα κλειδιά είναι ο μόνος αξιόλογος και πιθανός τρόπος να ξεκλειδώσεις την πόρτα και να φύγεις, η οδοντογλυφίδα όμως κάποια στιγμή θα σπάσει, θα αχρηστευτεί και θα μείνεις φυλακισμένος για όλη σου τη ζωή.
    Τα κλειδιά μας για να φύγουμε απo τον πλανήτη φυλακή, είναι τα λόγια και οι εντολές του Χριστού. ΜΟΝΟ έτσι θα φύγουμε απ αυτή τη φυλακή. Κάθε άλλη λύση θα μοιάζει με οδοντογλυφίδα, που όχι μόνο θα αποδειχτεί άχρηστη, αλλά ίσως μας τραυματίσει κ εκτός από φυλακισμένοι θα είμαστε και τραυματισμένοι στην επόμενη φυλακή, στο NEXT LEVEL, την λεγόμενη κόλαση, που ο διάβολος θα έχει περισσότερες εξουσίες πάνω στους αποστάτες. Ας πάρουμε λοιπόν τα κλειδιά να φύγουμε με ασφαλή και εγγυημένο τρόπο απ τη φυλακή. Διότι,ΜΟΝΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ!
    ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ 
    ΔΟΥΚΑΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ