• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

    Ταινίες που ο στρατός των ΗΠΑ παρενέβη και άλλαξαν τα σενάριά τους ή έκοψαν σκηνές

    Από τις πρώτες ημέρες του Χόλιγουντ οι κινηματογραφιστές έχουν διαπιστώσει ότι η συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό έχει πολλαπλά οφέλη. Συχνά μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είναι πρόθυμο να παρέχει ότι χρειάζεται η κινηματογραφική βιομηχανία. 
    Από συμβουλές μέχρι και στρατιωτικό εξοπλισμό ώστε να γίνουν οι ταινίες όσο το δυνατόν πιο ακριβείς. Ωστόσο δεν είναι και λίγες οι φορές που το Πεντάγωνο έχει παρέμβει ώστε να αλλάξουν τα σενάρια ταινιών.
    Δείτε έξι από τις ταινίες όπου ο στρατός των ΗΠΑ παρενέβη, όπως μεταδίδει το unilad.co.uk:
    Πέρλ Χάρμπορ
    Στην περίφημη ταινία η υποστήριξη του αμερικανικού στρατού ήταν μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένες σκηνές γυρίστηκαν στο πραγματικό Περλ Χάρμπορ. Ωστόσο ο υπεύθυνος που είχε οριστεί από το αμερικανικό Ναυτικό για να παράσχει βοήθεια στους κινηματογραφιστές, εξέφρασε αντιρρήσεις με τον χαρακτήρα του αντισυνταγματάρχη Jimmy Doolittle, ο οποίος αρχικά εμφανιζόταν ως βλάκας και αγροίκος, ζητώντας να αλλάξει. Όπως και έγινε.

    Transformers
    O αμερικανικός στρατός πολλές φορές παρέχει βοήθεια και σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Μία από αυτές είναι και η ταινία επιστημονικής φαντασίας Transformers, όπου η παρουσία του στρατού ήταν εμφανής. Κάποιοι βέβαια επισήμαναν ότι αυτό έγινε προκειμένου να επηρεαστούν νεαρά παιδιά σχετικά με μελλοντικές προσλήψεις στο στρατό. Κάτι που ο αμερικανικός στρατός δεν διέψευσε.
    Άμεσος κίνδυνος
    Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός μυστικού πολέμου μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών. Ωστόσο σε κάποια σημεία ζητήθηκε από τον αμερικανικό στρατό να γίνουν σημαντικές αλλαγές. Για παράδειγμα κάποιες σκηνές που έδειχναν σχέσεις της Κολομβιανής κυβέρνησης με εμπόρους ναρκωτικών κόπηκαν τελείως, όπως επίσης και μία σκηνή που μία επιδρομή του Ναυτικού προκάλεσε απώλειες σε αμάχους.
    1984
    Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Αμερική και οι υπηρεσίες πληροφοριών της ανησυχούσαν για τον κομμουνισμό. Για το λόγο αυτό η CIA χρηματοδότησε μία σειρά από ταινίες τα οποία είχαν αντικομουνιστικό περιεχόμενο. Όταν γυρίστηκε η ταινία 1984, η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ η CIA ζήτησε να αλλάξει η πλοκή της ταινίας.
    Goldeneye
    Στην συγκεκριμένη ταινία του Τζέιμς Μπόντ, στον αμερικανικό στρατό δεν άρεσε η απεικόνιση ενός ναυάρχου ο οποίος φαινόταν να είναι ανίκανος. Για το λόγο αυτό η ιθαγένειά του άλλαξε και από Αμερικανική έγινε Καναδική. Ένα ακόμη σημείο ήταν και αυτό που ο Μποντ επρόκειτο να πέσει με αλεξίπτωτο στο Βιετνάμ, παράνομα. Ωστόσο το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανησύχησε μήπως αυτό αυτό έβαζε σε κίνδυνο τις σχέσεις της χώρας με το Βιετνάμ που μόλις είχε αποκατασταθεί με αποτέλεσμα η σκηνή να κοπεί τελείως.
    Zero Dark Thirty
    Η ταινία η οποία αναφέρεται στο ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει οι ΗΠΑ για τον εντοπισμό του Οσάμα Μπιν Λάντεν υπέστη πολλές αλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ταινία επικρίθηκε από γερουσιαστές των ΗΠΑ για το γεγονός ότι υπονοούσε ότι η CIA έκανε βασανιστήρια προκειμένου να ανακαλύψει τα ίχνη του. Μετά το τέλος του σεναρίου η CIA ζήτησε μάλιστα να αλλάξει σε επτά σημεία
    huffingtonpost

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ