• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

    Η κοκκινομάλλα ποπ σταρ που εμπνέει τους Κούρδους μαχητές κατά του ISIS [εικόνες-βίντεο]

    H Helen Abdulla με το καλλιτεχνικό όνομα Helly Luv φορά χρυσά τακούνια, έντονο μέικ απ και ξεχωρίζει για τα έντονα κόκκινα μαλλιά της.
    Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια "τυπική" ποπ σταρ. Καμία σχέση. Στόχος της είναι με τα τραγούδια της να εμπνέει τους Κούρδους μαχητές γνωστούς ως peshmerga (αυτοί που αψηφούν τον θάνατο), στη σκληρή μάχη τους κατά των φανατικών ισλαμιστών του ISIS.
    H Helly Luv γεννήθηκε στο Ιράκ το 1988 και μεγάλωσε υπό το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν που εξαπέλυσε μια βίαιη και αιματηρή επιχείρηση καταστολής των Κούρδων, πριν μετακομίσει με τους γονείς της στη Φινλανδία.
    Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λος Αντζελες αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στη Μέση Ανατολή για να προμοτάρει το τελευταίο της τραγούδι.

    helen3
    Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε σε μια πόλη μόλις ένα μίλι μακριά από εκεί που οι Κούρδοι μαχητές πολεμούν τους ισλαμιστές.
    Και οι μαχητές αυτοί την αποθεώνουν, καθώς τους βοηθά να τραβούν τη διεθνή προσοχή στη σκληρή μάχη που δίνουν κατά του ισλαμικού κράτους..
    Μοναδικά της όπλα είναι δυο ντουφέκια μινιατούρες που... φορά ως δαχτυλίδια.
    helen2
    Ο παππούς της ήταν μαχητής των peshmerga, η οικογένειά της όμως αποφάσισε να αφήσει πίσω της αυτή τη ζωή και να πάει στη Φινλανδία, όταν η Helly ήταν μικρή. Ετσι, πέρασε τα χρόνια της εφηβείας της στον δυτικό πολιτισμό και στα 18 της πήγε ακόμα πιο... δυτικά, στο Λος Άντζελες, με στόχο να ξεκινήσει καριέρα στη βιομηχανία της μουσικής.
    Εκεί ζούσε μόνη της και προωθούσε η ίδια τον εαυτό της μέσω της σελίδας της στο Myspace. Λίγο πριν απογοητευτεί εντελώς και τα μαζέψει για να γυρίσει πίσω, μια δισκογραφική εταρεία της πρότεινε συνεργασία.
    Το πρώτο της σινγκλ έγινε Νο3 στη Φινλανδία και ανταγωνιζόταν το Diamonds της Rihanna για την κορυφή. Λίγο μετά ακολούθησε ένα άλμπουμ.
    Ωστόσο διάσημη την έκανε το τελευταίο της τραγούδι. Αυτό ήταν που τράβηξε και την προσοχή των Κούρδων μαχητών στη Μέση Ανατολή.
    Εχει τίτλο Revolution (Επανάσταση) και το βίντεο κλιπ γυρίστηκε σε μια εγκαταλελειμένη πόλη κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ, σχεδόν δίπλα στο πεδίο της μάχης των Κούρδων ενάντια στο ISIS.
    Tο τραγούδι μιλά για τη νίκη ενάντια στους φονταμενταλιστές τρομοκράτες και στην επιστροφή της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Αποκαλεί τους τρομοκράτες Daesh, που είναι μια λέξη προσβλητική για τους ισλαμιστές.
    Nawzad Saleh, a peshmerga officer, said the song followed in the tradition of fighters singing songs to themselves in the mountains to help inspire victory
    Όπως είπε η ίδια στους βρετανικούς IBTimes βρίσκονταν σε ένα μικρό χωριό όπου έκαναν επίθεση οι ισλαμιστές του ISIS. Φοβόντουσαν να κάνουν γύρισμα ώσπου μια μέρα άκουσαν στις ειδήσεις ότι οι ISI είχαν επιτεθεί σε ένα χωριουδάκι 15 λεπτά μακριά σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς χωρικούς.
    Αποκάλυψε μάλιστα ότι πριν από έναν χρόνο δέχθηκε απειλές γιατί είχε γυρίσει ένα "πρόστυχο" βίντεο στους δρόμους της πρωτεύουσας του κουρδικού Ιράκ, Ερμπίλ.
    Το τελευταίο της βίντεο το γύρισε για να υπογραμμίσει τον αγώνα των Κούρδων που πάνω από έναν χρόνο τώρα μάχονται κατά του ISIS. Όπως λέει και ο αξιωματούχος των Κούρδων μαχητών Nawzad Saleh, τις μέρες που οι μαχητές είχαν τη βάση τους στα βουνά και ήταν αντάρτες, διάφοροι τραγουδιστές τους έδιναν κουράγιο με τα τραγούδια τους για να συνεχίσουν τη μάχη.
    Τώρα οι Κούρδοι τραγουδιστές άρχισαν να τραγουδούν και σε άλλες γλώσσες κι αυτό είναι καλό γιατί ο κόσμος μαθαίνει περισσότερα για εμάς, αναφέρει.
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ