Θα σας δώσω μερικά μυστικά για μια κλασική συνταγή:
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες +1 επιπλέον
- 4 πιπεριές ξανθές (οι πολύ πράσινες έχουν σκληρή φλούδα)
- 2 πατάτες
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 μικρό φλυτζάνι ρύζι για γεμιστά
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια μαύρη σταφίδα (έτσι αποφεύγουμε τη ζάχαρη)
- Αλάτι και πιπέρι
- Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες και τις πιπεριές
- Αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες από τις πιπεριές
- Με ένα κουτάκι αφαιρούμε την ψίχα της κάθε ντομάτας -Προσοχή, μην ξύσετε εντελώς, αφήστε λίγη σάρκα
- Κρατάμε όλες τις ψίχες σε ένα βαθύ μπολ
- Κόβουμε τις ψίχες σε μικρά-μικρά κομμάτια
- Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε την επιπλέον ντομάτα που έχουμε
- Κρατάμε λίγα ζουμιά και λίγη ντομάτα στην άκρη, σε ένα άλλο μπολάκι
- Μέσα στο μπολ ρίχνουμε το ρύζι. ΠΡΟΣΟΧΗ: Θέλει λίγο ρύζι, αλλιώς τα γεμιστά θα γίνουν «ψωμί»
- Προσθέτουμε τη σταφίδα, το κρεμμύδι περασμένο στο μπλέντερ, τον μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Γεμίζουμε την κάθε ντομάτα και πιπεριά με λίγο από το υλικό μας
- Τοποθετούμε σφιχτά σε ένα γυάλινο ταψί
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε κυδωνάτες
- Τοποθετούμε δίπλα στα άλλα
- Ρίχνουμε από πάνω σε όλα τον χυμό ντομάτας που έχουμε κρατήσει στην άκρη
- Αλατίζουμε όλο το ταψί, πάλι, και πιπέρι
- Ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο παντού
- Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο
- Βάζουμε στο φούρνο στην τελευταία κάτω-κάτω σχάρα
- Δεν τελειώσαμε -Σε μισή ώρα βγάζουμε το ταψάκι και επιβλέπουμε
- Ολα καλά. Σε μισή ώρα πάλι βγάζουμε το ταψάκι, βάζουμε ελάχιστο νερό αν χρειάζεται
- Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο 180
- Συνολικά τα γεμιστά θέλουν 2 ώρες για να «μελώσουν»
- Βγάλτε το αλουμινόχαρτο μισή ώρα πριν το τέλος
- Αν αγαπάτε τα γεμιστά με κιμά, αυτό είναι μια πονεμένη διαδικασία, για άλλη φορά!
Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.