• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

    Δέκα άγνωστα πράγματα για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά

    Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, γνωστοί για τα δημόσια κηρύγματά τους από σπίτι σε σπίτι, έκαναν την εμφάνισή τους στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ στα τέλη του 19ου αιώνα.
    Πρεσβεύουν μια επίσημη χριστιανική θρησκεία, που βασίζεται στη μελέτη της Βίβλου, καταλήγει όμως σε αρκετά διαφορετικά συμπεράσματα από την πλειοψηφία των χριστιανικών θρησκειών.
    Τα συμπεράσματα αυτά κατάφεραν να τα διαδόσουν όχι μόνο απ' άκρη σε άκρη της Αμερικής αλλά και σε εκατοντάδες χώρες σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που αποτελούν επίσημη χριστιανική θρησκεία με εκατομμύρια μέλη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, οι συνήθειες και τα πιστεύω τους δεν είναι αρκετά διαδεδομένα.
    Το listverse συγκέντρωσε και παρουσιάζει 10 βασικά χαρακτηριστικά των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

    10. Αρνούνται να πολεμήσουν ή να εμπλακούν σε οποιαδήποτε ένοπλη σύγκρουση

     

    Ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά δεν θα λάβει μέρος ποτέ σε πόλεμο ή άλλου είδους σύγκρουση διότι θεωρεί ότι  δεν συνάδει με την ηθική της αγάπης του Ιησού Χριστού και με την αρχή να αγαπάς ακόμα και τον εχθρό σου.
    Οι Ιαχωβάδες βέβαια έχουν πληρώσει ακριβά αυτή τους την αρχή, έχουν εξοστρακιστεί από πολιτικά κόμματα, έχουν φυλακιστεί και βασανιστεί.
    Οι περισσότεροι φυλακισμένοι μάρτυρες του Ιεχωβά βρίσκονται στη Νότια Κορέα.

    9. Δεν χρησιμοποιούν σταυρούς

     

    Υποστηρίζουν ότι ο Χριστός δεν πέθανε πάνω σε σταυρό και δεν χρησιμοποιούν αυτό το σύμβολο στη θρησκεία τους.

    8. Έχουν ενεργά μέλη σε όλο τον πλανήτη

     

    Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν περισσότερα από 8,2 εκατομμύρια μέλη σε 239 χώρες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Είναι πολύ οργανωμένοι και κρατούν ακριβή αρχεία της δράσης τους. Στην επίσημη ιστοσελίδα τους βρίσκει κανείς στατιστικά που ανανεώνονται συνέχεια καθώς και κηρύγματα σε περισσότερες από 700 γλώσσες.

    7. Οι ιερείς τους είναι άμισθοι

     

    Όλα τα χρήματα των Ιεχωβάδων προέρχονται από ιδιωτικές δωρεές. Τα μέλη τους συνεισφέρουν στο κοινό ταμείο με όποιο ποσό επιθυμούν σε όποια συχνότητα μπορούν, δεν υπάρχει κανόνας. Το κοινό αυτό ταμείο, διανέμει πόρους στα τοπικά παραρτήματα ανά τον κόσμο.
    Σε αντίθεση με τις περισσότερες χριστιανικές θρησκείες οι κληρικοί δεν είναι έμμισθοι, ούτε προβλέπεται κάποια αμοιβή για όσους κάνουν τα κηρύγματα πόρτα πόρτα. Είναι όλοι εθελοντές.

    6. Έγιναν στόχος του Χίτλερ και των Ναζί

     

    Περίπου 10.000 Μάρτυρες του Ιεχωβά στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ γύρω στους 5.000 έχασαν τη ζωή τους. Στη Γερμανία, εξ αιτίας της άρνησή τους να πολεμήσουν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, έγινα αντικείμενο χλευασμό, όλοι τους, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά.

    5. Δεν γιορτάζουν Χριστούγεννα, Πάσχα και άλλες χριστιανικές εορτές

     

    Θεωρούν ότι όλες αυτές οι γιορτές, όπως και τα γενέθλια, έχουν παγανιστικές και όχι θρησκευτικές καταβολές και είναι ανακόλουθες με τον Θεό και τη Βίβλο.

    4. Δεν δέχονται τις μεταγγίσεις αίματος

     

    Οι Ιεχωβάδες δεν απορρίπτουν τη σύγχρονη ιατρική, αντιθέτως επισκέπτονται γιατρούς και νοσοκομεία και υποβάλλονται σε ιατρικές θεραπείες, αρκεί να είναι αναίμακτες.
    Οι λόγοι είναι καθαρά θρησκευτικοί. Τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη δίνεται ξεκάθαρα η εντολή να απέχουμε από αίμα. Επίσης, στα μάτια του Θεού, το αίμα αντιπροσωπεύει τη ζωή.  Συνεπώς, δεν βάζουν αίμα επειδή θέλουν να είναι υπάκουοι στον Θεό αλλά και επειδή τον σέβονται ως τον Δότη της Ζωής.

    3. Πιστεύουν σε έναν επίγειο Παράδεισο

     

    Οι Ιεχωβάδες θεωρούν ότι θα έρθει η στιγμή που ο Θεός θα καθαρίσει τη γη από την ασχήμια στο άμεσο μέλλον και θα δημιουργήσει τον Παράδεισο που εξαρχής επιθυμούσε για τον άνθρωπο επί γης.

    2. Αποκαλούν τον Θέο, Ιεχωβά

     

    Επικαλούμενοι και πάλι τις γραφές, αποκαλούν τον Θεό με το μικρό του όνομα που είναι Ιεχωβάς. Γι αυτό και οι ίδιοι λέγονται Μάρτυρες του Ιεχωβά.

    1. Πιστεύουν ότι πλησιάζει το τέλος του κόσμου

     

    Για τους Ιεχωβάδες, είναι πολλά τα σημάδια στα βιβλικά κείμενα ότι πλησιάζει το τέλος του κόσμου όπως είναι σήμερα. Για παράδειγμα στο κεφάλαιο 24 του κατά Ματθαίον ευαγγελίου, ο Χριστός  περιγράφει τα γεγονότα που θα προηγηθούν του τέλους: αύξηση πολέμων, ασθενειών, φυσικών καταστροφών και έλλειψη τροφής. Περιμένουν λοιπόν με ανυπομονησία τον επίγειο Παράδεισο.
    news247.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ