• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

    «Σεξομανείς καλόγριες» βρέθηκαν από αρχαιολόγους στην Οξφόρδη

    Αρχαιολόγοι στην Οξφόρδη, μετά από ανασκαφές βρήκαν 92 σκελετούς, μεταξύ αυτών και μιας ομάδας  «σεξομανών καλόγριων», σε τοποθεσία όπου βρισκόταν το παλιό νεκροταφείο των καλογριών του 1110 σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες.
    Σύμφωνα με τους ειδικούς εικοσιπέντε από τους σκελετούς ήταν ανδρικοί, τριανταπέντε γυναικείοι και σε εικοσιεννιά περιπτώσεις ήταν αδύνατον να καθοριστεί το φύλο.
    Οι αρχαιολόγοι έδωσαν φωτογραφίες στη δημοσιότητα πριν κάποιες ημέρες, εξηγώντας ότι κάποια από τα σώματα ήταν θαμμένα μπρούμυτα κάτι που για εκείνη την εποχή είχε σημασία καθώς ήταν ένδειξη ανέντιμου βίου και “σημάδι ντροπής”. Αυτές οι ταφές γινόταν για μάγισσες και αμαρτωλούς. 
     
    Τα σώματα των καλογριών που αμάρτησαν είναι περίπου 600 ή 900 χρονών και ανακαλύφθηκαν κοντά στο Στάδιο της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης της Οξφόρδης. «Γνωρίζαμε οτι υπήρχε εκκλησία εκεί και γνωρίζαμε οτι κάτι θα βρίσκαμε, αλλά δεν περιμέναμε τόσα πολλά άτομα θαμμένα εκεί” δήλωσε ένας αρχαιολόγος. “Το τεράστιο αυτό νούμερο, μας έδωσε ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και άλλα πράγματα όπως την διατροφή των μοναχών εκείνη την περίοδο”.
    Σύμφωνα με ιστορικούς της περιοχής και συγγραφείς που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, το συγκεκριμένο μοναστήρι καλογριών ήταν από τα χειρότερα που υπήρξαν ποτέ και είχε την φήμη κολαστήριου. 
     
    Η μητέρα μοναχή που οργάνωνε τα όργια μέσα στο μοναστήρι ήταν η Katherine Wells, η οποία είχε την φήμη ότι προκαλούσε πολλά σκάνδαλα και ότι μάλιστα γέννησε και μια κόρη με έναν παπά της περιοχής. 
     
    Μια ακόμα καταγραφή του 1445 κατέγραφε πως το κτίσμα ήταν τόσο χάλια και τόσο αφύλαχτο ώστε όποιος ήθελε έμπαινε και παρενοχλούσε τις καλόγριες. Οι ίδιες φοβόντουσαν τόσο πολύ που δεν κοιμόταν παρά σε ένα τμήμα του κτιρίου όλες μαζί δύο δύο σε ένα κρεβάτι. 
     
    Οι αμαρτίες που η τότε κυβέρνηση ανακάλυψε ήταν τόσο βαριές που το μοναστήρι έκλεισε το 1542 από τον Βασιλιά Ερρίκο τον 8ο.
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ