• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

    ΤΟ ΚΑΛΟ, ΤΟ ΦΤΩΧΟ, ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ…

    ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΑΛΛΟΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ…
    Τέσσερα είναι τα σενάρια που προκρίνονται πλέον για την Ελλάδα (Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Reuters, Hugo Dixon).
    Όπως εκτιμά, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, το πρώτο σενάριο (το καλό), περιλαμβάνει συμφωνία του Τσίπρα με τους πιστωτές, στη συνέχεια αντίδραση από τους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ, προκήρυξη πρόωρων εκλογών τις οποίες κερδίζει.
    Στο «φτωχό» σενάριο, ο Τσίπρας συμφωνεί με τους πιστωτές, διατηρεί τους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καταφέρνει να την εφαρμόσει (τη συμφωνία), και η κρίση επιστρέφει σε λίγους μήνες.
    Σύμφωνα με το κακό σενάριο, ο Τσίπρας δεν μπορεί να έλθει σε συμφωνία με τους πιστωτές, ακολουθεί στάση πληρωμών και στη συνέχεια capital controls, μετά από τα οποία παραδίδει την εξουσία σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
    Στο «τρομακτικό» σενάριο, ο Τσίπρας δεν καταλήγει σε συμφωνία, διατηρεί την εξουσία (ίσως και μετά από νέες εκλογές) και συνεχίζει την αντιπαράθεση.

    TWEET HUGO DIXON1

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ