• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

    Κορυφαίος επιστήμονας δηλώνει ότι οι περισσότερες έρευνες για τον καρκίνο είναι απάτη...

    Άρθρο του Arjun Walia

    «Όλοι πρέπει να μάθουν ότι οι περισσότερες έρευνες για τον καρκίνο είναι σε μεγάλο βαθμό απάτη και ότι οι μεγάλες ερευνητικές οργανώσεις είναι αμελείς ως προς τα καθήκοντά τους και τους ανθρώπους που τους υποστηρίζουν».(1)


    Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από τον 2 φορές νικητή του βραβείου Νόμπελ Χημείας Linus Pauling (1901-1994), ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στην ιστορία. Είναι ένας από τους ιδρυτές της Κβαντικής Χημείας και της Μοριακής Βιολογίας, ενώ ήταν επίσης γνωστός ακτιβιστής. Του είχε προταθεί να γίνει υπεύθυνος του τμήματος Χημείας του Μανχάταν, αλλά αρνήθηκε. Ακόμη, δούλεψε πολύ πάνω σε στρατιωτικές εφαρμογές και λίγο πολύ έχει δει τα πάντα στον κόσμο της επιστήμης. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτόν, μια γρήγορη αναζήτηση στο Google είναι αρκετή.

    Αυτός ο άνθρωπος ήταν μέσα στα πράγματα και προφανώς γνωρίζει αρκετά για το θέμα αυτό. Και δεν είναι ο μόνος εμπειρογνώμονας σε όλο τον κόσμο που εκφράζει παρόμοιες απόψεις.

    Υπάρχει κι ένα άλλο σημαντικό παράδειγμα μιας ηχηρής δήλωσης που αφορά την επιστημονική απάτη και χειραγώγηση. Προέρχεται από τη δρα Marcia Angell, γιατρό και για πολλά χρόνια αρχισυντάκτρια του περιοδικού «New England Medical Journal» (NEMJ), το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ιατρικά περιοδικά στον κόσμο.

    «Πολύ απλά δεν είναι πλέον δυνατό να πιστέψουμε ένα μεγάλο μέρος των κλινικών ερευνών που δημοσιεύονται ή να βασιστούμε στις αποφάσεις αξιόπιστων γιατρών ή σε έγκυρες ιατρικές οδηγίες. Δεν μου αρέσει να καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα, στο οποίο έφτασα αργά και διστακτικά κατά τη διάρκεια των 2 δεκαετιών ως εκδότρια του περιοδικού «New England Journal of Medicine».(2)

    Ο κατάλογος συνεχίζεται. Ο δρ John Bailer, ο οποίος ανήκε 20 χρόνια στο προσωπικό του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο και είναι επίσης πρώην εκδότης του περιοδικού του, δήλωσε δημοσίως σε μια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης τα εξής: «Η συνολική εκτίμησή μου είναι ότι το Εθνικό Πρόγραμμα αντιμετώπισης του καρκίνου πρέπει να θεωρηθεί αποτυχία. Όλη η έρευνά μας για τον καρκίνο τα τελευταία 20 χρόνια υπήρξε μια παντελής αποτυχία». Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι και η θεραπεία του καρκίνου σε γενικές γραμμές υπήρξε μια πλήρης αποτυχία.(3)

    Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα χρήματα που χορηγήθηκαν στην έρευνα για τον καρκίνο δαπανήθηκαν για έρευνες σε ζώα, πράγμα το οποίο έχει θεωρηθεί από πολλούς εντελώς άχρηστο. Για παράδειγμα, το 1981 ο δρ Irwin Bross, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Μεμόριαλ (το μεγαλύτερο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο στον κόσμο), δήλωσε τα εξής:
    «Η μη χρησιμότητα των περισσότερων μελετών πάνω σε ζώα δεν είναι γνωστή. Για παράδειγμα, η ανακάλυψη των χημειοθεραπειών για τη θεραπεία του ανθρώπινου καρκίνου θεωρήθηκε ευρέως ως θρίαμβος λόγω της χρήσης ζωικών μοντέλων. Ωστόσο, αυτοί οι υπερβολικοί ισχυρισμοί προέρχονται ή προτείνονται από τους ίδιους ανθρώπους που λαμβάνουν χρήματα για έρευνες πάνω σε ζώα. Υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Πρακτικά, όλοι οι χημειοθεραπευτικοί παράγοντες που έχουν αξία στη θεραπεία του ανθρώπινου καρκίνου βρίσκονται πιο πολύ σε ένα κλινικό πλαίσιο παρά σε μελέτες σε ζώα».(4)

    Στις μέρες μας, η θεραπεία των ασθενειών διαθέτει πλέον και μια επιχειρηματική πλευρά. Αποτελεί μια πάρα πολύ κερδοφόρα βιομηχανία, αλλά μόνο όταν προσανατολίζεται προς την αγωγή κι όχι σε προληπτικά μέτρα ή θεραπείες και αυτό είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να επισημάνουμε.

    Ένα άλλο απόσπασμα που σχετίζεται με το θέμα μας προέρχεται από τον δρα Dean Burk, έναν Αμερικανό βιοχημικό και χημικό από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου. Η εργασία του με τίτλο «Ο προσδιορισμός των σταθερών διαχωρισμού των ενζύμων» που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of the American Chemical Society» το 1934 είναι μια από τις συχνότερα αναφερόμενες εργασίες στην ιστορία της βιοχημείας. «Όταν διαθέτεις εξουσία δεν χρειάζεται να πεις την αλήθεια. Αυτός είναι ένας κανόνας που ισχύει στον κόσμο μας για πολλές γενιές. Και υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν λένε την αλήθεια όταν κατέχουν διοικητικές θέσεις». Επίσης, ανέφερε τα παρακάτω:
    «Το φθόριο προκαλεί περισσότερους θανάτους από καρκίνο στους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη χημική ουσία. Αυτό είναι ένα από τα πιο πειστικά επιστημονικά και βιολογικά στοιχεία που έχω συναντήσει στα 50 χρόνια που εργάζομαι στον τομέα της Έρευνας για τον Καρκίνο».(5)

    Στις 15 Απριλίου 2015 που εκδόθηκε το περιοδικό Lancet, το μεγαλύτερο ιατρικό περιοδικό της Βρετανίας, ο αρχισυντάκτης Richard Horton δήλωσε: «Η θέση εναντίον της επιστήμης είναι απλή: το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής βιβλιογραφίας, ίσως ακόμα και η μισή, πιθανόν είναι αναληθής. Η επιστήμη έχει στραφεί προς το σκοτάδι».(6)

    Το 2005 ο δρ Γιάννης Π.Α. Ιωαννίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στον τομέα της πρόληψης των ασθενειών, δημοσίευσε ένα άρθρο που είχε την ευρύτερη ανοιχτή πρόσβαση στην ιστορία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Επιστημών (PLoS) με τίτλο «Γιατί τα περισσότερα δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών είναι ψευδή». Στο άρθρο τόνισε το εξής: «Υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία για το γεγονός ότι οι πιο πρόσφατες μελέτες που δημοσιεύονται είναι ψευδείς».

    Το 2009, το Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν δημοσίευσε μια ανάλυση που αποκάλυψε ότι γνωστές μελέτες για τον καρκίνο είναι ψευδείς και ότι τα αποτελέσματα είναι κατασκευασμένα λόγω συγκρουόμενων συμφερόντων. Υπήρξε ο ισχυρισμός ότι τα κατασκευασμένα αποτελέσματα οφείλονταν στα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών. Εξάλλου, ένα μεγάλο μέρος των ερευνών για τον καρκίνο χρηματοδοτείται απευθείας από αυτές. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτό το θέμα εδώ.

    Υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες κι ένα μεγάλο μέρος τους προέρχεται από εκείνους που συμμετέχουν άμεσα σε αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες πηγές πρόθυμες να δηλώσουν ότι ζούμε σε έναν κόσμο επιστημονικής απάτης και χειραγώγησης. Όλα αυτά αποδίδονται στην κυριαρχία των επιχειρήσεων στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, όπου οι τεράστιες εταιρείες ανήκουν σε ανθρώπους που θεωρούνται «αφρόκρεμα» και που έχουν πάρει τον έλεγχο του πλανήτη κι ελέγχουν όλους τους πόρους του. Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς τις εναλλακτικές θεραπείες, καθώς και στην πρόληψη του καρκίνου.

    Πολλά από αυτά που μας περιβάλλουν σε καθημερινή βάση συνδέονται με τον καρκίνο: τα φυτοφάρμακα, οι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί, διάφορα καλλυντικά προϊόντα, ορισμένα «τρόφιμα», το κάπνισμα και πολλά άλλα. Αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν δίνεται ποτέ πραγματική σημασία, διότι θεωρούμε ότι με το να κάνουμε δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα το πρόβλημα θα εξαφανιστεί παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματικές πρακτικές τους είναι εξαιρετικά αμφίβολες.

    Έτσι, πολλοί άνθρωποι πέτυχαν ακολουθώντας τις εναλλακτικές θεραπείες, όπως το έλαιο κάνναβης γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να αισθανόμαστε σαν να μην υπάρχει καμία ελπίδα για το μέλλον.

    Πηγές:

    (1). nationalpress.org/images/uploads/programs/CAN2009_Marshall.pdf

    (2). www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2964337/

    (3). vivisectionresearch.ca/Cancer%20Research%20a%20Super%20Fraud.pdf

    (4). vivisectionresearch.ca/Cancer%20Research%20a%20Super%20Fraud.pdf

    (5). www.youtube.com/watch?v=ClqK7XvfLg0

    (6). www.thelancet.com/pdfs/journals/lancet/PIIS0140-6736%2815%2960696-1.pdf
    enallaktikidrasi

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ