Εμείς θα δοκιμάσουμε μια συνταγή που κάνει λίγο απ'όλα. Και θα αντικαταστήσουμε τον αρνίσιο κιμά με χοιρινό (προαιρετικά).
- 500 γρ. κιμά από μοσχάρι, ποντίκι ή λάπα
- Προαιρετικά βάλετε και 200 γρ. κιμά χοιρινό
- Λίγο ξερό ψωμί μουσκεμένο ή τριμμένο παξιμάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
- 3 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί, ποιοτικό
- Αλάτι, πιπέρι
- 3 ντομάτες πολύ ώριμες, ψιλοκομμένες στο χέρι, όχι στο μπλέντερ
- 1 κουταλίτσα ζάχαρη
- Λίγο ελαιόλαδο
- Φρέσκια ή ξερή ρίγανη (προς το τέλος)
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε πολύ καλά να μαλακώσουν
- Πλάθουμε κεφτεδάκια μεγαλούτσικα στο μέγεθος
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, να μην καεί
- Τηγανίζουμε προσεκτικά όλα τα κεφτεδάκια, να ροδίσουν καλά
- Αν το λάδι και το τηγάνι δεν έχουν καεί (τότε θέλουν άλλαγμα), βάζουμε μέσα στο ίδιο τη ντομάτα ψιλοκομμένη στο χέρι
- Προσθέτουμε και τη ζάχαρη απαλά
- Βάζουμε τη ρίγανη
- Αφήνουμε να σιγοβράσει με ένα καπάκι επί 1/2 ώρα
Συνοδεύεται με τα πάντα, από ρύζι ως απλή πράσινη σαλάτα, χωριάτικη κλπ.

Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.