• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

    Ο Βασίλης Καλλίδης μπαίνει στην κουζίνα για σένα – Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα!

    Το βράδυ της Ανάστασης πλησιάζει και η μαγειρίτσα αποτελεί σίγουρα μία από τις γαστριμαργικές επιλογές μας. Γι’ αυτό ο καταξιωμένος σεφ, Βασίλης Καλλίδης, αρχίζει το μαγείρεμα… για να μας σερβίρει την πιο λαχταριστή μαγειρίτσα!

    Υλικά


    1 συκωταριά από αρνί
    500 γραμμ. έντερα από αρνί
    1 κρεμμύδι ξερό
    5 κρεμμυδάκια φρέσκα
    ½  ματσάκι άνηθο
    ½  ματσάκι μαϊντανό
    Λίγο δυόσμο
    ½  κούπα ρύζι
    6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    ½  μαρούλι
    Χυμό από 2 λεμόνια
    2 κρόκους αυγών
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    Διαδικασία

    Βράζουμε τη συκωταριά και τα έντερα για περίπου 20 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε ψιλά κυβάκια.

    Σουρώνουμε το ζουμί της και το μετράμε. Πρέπει να είναι περίπου 2 λίτρα. Αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και το ρύζι και τα φέρνουμε 2 βόλτες. Βάζουμε τον ζωμό, το αλάτι και βράζουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

    Προς το τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το ψιλοκομμένο μαρούλι. Αυγοκόβουμε τη σούπα με το χυμό των λεμονιών και τους κρόκους των αυγών. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή!

    koolnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ