• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

    Πως την πάτησε η Τρόϊκα! Εκπληρωμένη «Προφητεία»

    Πέτρος Χασάπης

    Η Τρόϊκα (ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ), την πάτησε άσχημα με την Ελλάδα και γι’ αυτό βλέπουμε αφενός τον κ. Στρος Καν του ΔΝΤ να είναι αμήχανος και να πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στη χώρα μας με κάποια επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους, αφετέρου τα ευρωπαϊκά κράτη να έχουν εκνευριστεί και να προσπαθούν να βρουν τρόπο τιμωρίας και αποβολής της χώρας μας από την ΕΕ. Οι ευρωπαίοι αντιλήφθηκαν τώρα ότι έπεσαν και πάλι θύματα του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου και έχουν πάρει πλέον τις αποφάσεις τους για πτώχευση και αποβολή της Ελλάδας από τη ζώνη του ΕΥΡΩ. Η Σλοβακία την είδε αμέσως τη «δουλειά» και….

    δεν θέλει ούτε καν να ακούσει περί Ελλάδος. Ούτε ένα ΕΥΡΩ να διαθέσει.

    Βέβαια και τα ευρωπαϊκά κράτη και κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία δεν είναι άμοιρα των ευθυνών τους τόσα χρόνια, όταν ανέχονταν τα λογιστικά παιχνίδια του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν πρόσκαιρα συμφέροντά τους. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

    Με το μνημόνιο όμως και το δάνειο των 110 δις η Τρόϊκα την πάτησε άσχημα.

    Εμείς είχαμε έγκαιρα από 5-7-2010, αλλά και παλιότερα, επισημάνει ότι  κ. Στρος Καν, στην Ελλάδα θα αποτύχεις. Δυστυχώς οι ευρωπαίοι έκριναν την Ελλάδα με τα δικά τους μέτρα. Οι ευρωπαίοι βασίστηκαν σε δύο κυρίως παράγοντες, προκειμένου να εξοφληθούν οι δανειστές της χώρας, αλλά και να πάρουν και οι ίδιοι τα 110 δις ΕΥΡΩ πίσω:

    1) Ότι θα παταχθεί η μεγάλη φοροδιαφυγή στη χώρα και θα αυξηθούν κατακόρυφα τα δημόσια έσοδα και

    2) Ότι θα γίνει ανάπτυξη κυρίως με την εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή με την μείωση του κόστους των μισθών που επέβαλαν.

    Η Τρόϊκα όμως έπεσε έξω και στους δύο πιο πάνω παράγοντες που υπολόγισε, γιατί απλά δεν αντιλήφθηκε πως λειτουργεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ούτε την πολιτική κουλτούρα των Ελλήνων, για τους οποίους απορεί τώρα γιατί δεν αντιδρούν. Δεν κάθισαν ποτέ οι άνθρωποι αυτοί να αναρωτηθούν, που έχει πάει τόσα χρόνια, τόσο πολύ δημόσιο χρήμα που έχει περάσει από τα χέρια του πολιτικού κατεστημένου. Δεν κάθισαν ποτέ να σκεφτούν γιατί δεν απορροφώνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια από την Ελλάδα. Δεν αντιλήφθηκαν ποτέ ότι για το ελληνικό κρατικοδίαιτο πολιτικοοικονομικό καθεστώς, ο μεγαλύτερος εχθρός είναι η ελεύθερη οικονομική ανάπτυξη, γι’ αυτό και βάζει συνεχώς τόσα γραφειοκρατικά εμπόδια..

    Όταν οι ευρωπαίοι υπολόγισαν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, εννοούσαν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα αναλάβει να κυνηγήσει τους «μεγαλοκαρχαρίες» και τους μεγαλοεισοδηματίες που διαφεύγουν.

    Πίστεψαν στα λόγια του κ. Παπανδρέου περί διεφθαρμένης χώρας και υπολόγισαν ότι αυτός ο πολιτικός άνδρας θα τα βάλει με την διεφθαρμένη άρχουσα τάξη. Φυσικά την πάτησαν. Τώρα βλέπουν πως αντί να τα βάζει ο κ. Παπανδρέου με το κατεστημένο, μέρος του οποίου είναι και ο ίδιος, αντίθετα τα βάζει με τους μικρομεσαίους, τους οποίους και εξαθλιώνει δημιουργώντας πτώση στην κατανάλωση και επομένως ύφεση.

    Τώρα λοιπόν η Τρόϊκα αντιλήφθηκε ότι η όλη προσπάθεια του κ. Παπανδρέου ήταν να διασωθεί ακριβώς αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα που ο ίδιος το κατηγορούσε ενώπιόν τους για να επιτύχει την εύνοιά τους και όχι για να καταπολεμηθεί. Γι’ αυτό και ο πρόσφατος πανικός του κ. Παπανδρέου.

    Καθήκον λοιπόν των κρατών της Ευρώπης είναι να μας συνετίσουν και καθήκον δικό μας, ως λαός, είναι να γκρεμίσουμε αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ