• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

    500 στρατιώτες, μια νύφη κι ένα καλάσνικοφ! ΒΙΝΤΕΟ

    Αυτή την εβδομάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Μολδαβίας πραγματοποίησαν μια "μεγάλη στρατιωτική άσκηση" με το όνομα "Northern Shield 2015." Πεντακόσιοι στρατιώτες είχαν κινητοποιηθεί για αυτό το εγχείρημα, το οποίο ακούγεται ασήμαντο σε σύγκριση με τις ασκήσεις που διεξάγουν το ΝΑΤΟ (αλλα και η γειτονική Ρωσία). Παρ 'όλα αυτά, ειναι αρκετά μεγάλη ασκηση αν σκεφτεί κανείς οτι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Μολδαβίας απαρτίζονται απο μόνο 6000 στρατιώτες. 

    Ακόμη και οι αποσχιστικές δυνάμεις στην Τρανσίστρια, η οποία είναι σήμερα η μεγαλύτερη απειλή της Μολδαβίας, έχουν ελαφρώς ισχυρότερο στρατό. Για να μην αναφερθούμε στις ρωσικές δυνάμεις που εξακολουθούν να βρίσκονται στο μολδαβική επικράτεια, παρά τα αιτήματα της κυβέρνησης της Μολδαβίας για να αποχωρήσουν. 

    Η πολιτική και η στρατιωτική ελίτ του Κισινάου φαίνεται να κατανοεί ότι πολύ λίγοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το τι μπορεί να θέλουν, κι έτσι επειδή γνωρίζουν οτι κάθε μάχη θα χαθεί αμέσως τείνουν προς το να κάνουν απολύτως τίποτα για να προετοιμαστούν για πιθανές ένοπλες συγκρούσεις. Ωστόσο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Υπουργείο Άμυνας της Μολδαβίας κυκλοφορήσε ένα βίντεο, που προφανώς γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας στρατιωτικής τους άσκησης.

    Το βίντεο δείχνει 500 "γενναίους" Μολδαβούς να πολεμάνε κατά μιας ομάδας ανταρτών (μάλλον). Η «μάχη» λαμβάνει χώρα στη μέση ενός αγρού σε μια πόλη που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ενώ τεθωρακισμένα οχήματα γκρεμίζουν οδοφράγματα, τα μολδαβικά στρατεύματα φαίνεται να πλησιαζουν μια -μεθυσμένη - ομάδα που προφανώς μόλις ηταν σε κάποιο γάμο. Εκει ακριβώς τα πράγματα παίρνουν μια άλλη στροφή και η νύφη εμφανίζει ξαφνικά μέσα απο το νυφθκό της ενα ΑΚ47!





    Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Μολδαβίας, τετοια σενάρια κατα την διάρκεια ασκήσεων ειναι πολύ συνηθισμένα! 

    Παρακολουθήστε στιγμιότυπα της άσκησης στο βίντεο που ακολουθεί:




    Πηγή - Vice.ro/publika.md/
    Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ