• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

    Λαζάνια να σου τρέχουν τα σάλια

    ΥΛΙΚΑ
    4 λουκάνικα Ιταλικά μόνο το εσωτερικό
    340 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
    1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
    800 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
    350 ml χυμό ντομάτας
    5 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    120 ml νερό
    25 γρ. ζάχαρη
    1/4 κ.γ. ξερός βασιλικός
    1/4 κ.γ. μαραθόσπορο
    1/2 κ.γ. Italian seasoning
    Αλάτι 1 κ.σ. για τον κιμά και 1/2 κ.γ. για την ρικότα
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
    1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    λαζάνια 12 φύλλα
    455 γρ. ρικότα
    1 αυγό
    340 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
    60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
    Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
    Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια
    Αριθμός ατόμων: 12 άτομα
    Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα λουκάνικα, τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας, τον πελτέ της ντομάτας , την ψιλοκομμένη ντομάτα και το νερό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, το μαραθόσπορο, το Italian seasoning, 1 κ.σ. αλάτι, πιπέρι και το μισό μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου μιάμιση ώρα.
    Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τα λαζάνια και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τα λαζάνια και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
    Βάζουμε σε ένα μπόλ τη ρικότα, το αυγό, 1/2 κ.γ. αλάτι και τον υπόλοιπο μαϊντανο και ανακατεύουμε.
    Για τη συναρμολόγιση βάζουμε 1,5 φλ.τσ. απο το μίγμα του κιμά στον πάτο ενός ταψιού 22x33 εκ. Καλύπτουμε με 6 φύλλα λαζάνια και πασπαλίζουμε με το 1/3 του μίγματος της ρικότας. Καλύπτουμε με το 1/3 της μοτσαρέλας. Συνεχίζουμε καλύπτοντας με 1,5 φλ.τσ. απο το μίγμα του κιμά και 1/4 της παρμεζάνας. Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα απο τα λαζάνια και πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και φροντίζουμε να μην ακουμπάει το φαγήτο.
    Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 25 λεπτά. Αφήνουμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά πρίν σερβίρουμε.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ