• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

    Και μετά σου λεν συμπτώσεις...Είναι;

    Κάτι “συμπτώσεις”… Δύο μεγάλες ηλιακές εκλάμψεις.. Δύο ηφαίστεια ενεργοποιήθηκαν…

    Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός για το Πολεμικό Ημερολόγιο 

    Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι οι επιπτώσεις από τις ηλιακές εκλάμψεις είναι ουσιαστικά άγνωστες.
    Όμως τα γεγονότα πλέον φαίνονται να οδηγούν τις εξελίξεις. Με τις μεγάλες ηλιακές εκλάμψεις της 19 και 22/10, όπου το μητρικό μας άστρο ο Ήλιος, έδειξε ένα μικρό μέρος από τις υπερδυνάμεις του, δύο ηφαίστειο που βρισκόταν σε “ύπνο”  φαίνεται να βγήκαν από το λήθαργό τους.


    Οι αρχές στη νοτιοδυτική Κολομβία αύξησαν το  επίπεδο συναγερμού την Τρίτη μετά από το σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που έπληξε την περιοχή των συνόρων, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι δύο κοντινά ηφαίστεια θα μπορούσαν ενεργοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.Η  Γεωλογική Υπηρεσία της Κολομβίας αύξησε το επίπεδο συναγερμού από  κίτρινο σε πορτοκαλί. Τα δύο ηφαίστεια Cerro Negro de Mayasquer και Chiles, βρίσκονται στα νότια σύνορα της Κολομβίας με τον Ισημερινό. Το επίπεδο πορτοκαλί συναγερμού ορίζεται από την Γεωλογική Υπηρεσία ως «πιθανή έκρηξη στη διάρκεια των ημερών ή εβδομάδων.” Ο σεισμός που έπληξε την περιοχή των συνόρων προκαλεί πανικό στις δύο πλευρές των συνόρων.
    soumatra
    Μια ομάδα παρατηρητών στη Σουμάτρα της Ινδονησίας ανέφερε  το Όρος Sinabung σε Karo αντιβασιλείας, Βόρεια Σουμάτρα, είναι πιθανό να να ξεσπάσει  μετά από την παρατηρηθείσα αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας, τη Δευτέρα. Συνολικά από τις 12 μ.μ. της Δευτέρας στο ηφαίστειο  Mt. Sinabung έχουν παρατηρηθεί  148 περιστατικά που περιλαμβάνουν 83 σεισμοί μικρής περιόδου, 34 χαμηλής συχνότητας και 31 μικτές δονήσεις. Το ηφαίστειο είχε εκπέμπεται πυροκλαστικά σύννεφα δύο φορές την Κυριακή και τρεις φορές τη Δευτέρα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ