• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

    Αυτός είναι ο μακελάρης του Καναδά

    ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΟ που ασπάστηκε το ΙΣΛΑΜ, ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ του ΚΑΝΑΔΑ…
    Καταδίκες, οπλοφορία, ναρκωτικά και πνευματική αστάθεια, χαρακτηρίζουν το “βιογραφικό” του…Το όνομά του ήταν Μικαέλ Ζεάφ Μπιμπό. Είναι ένας από τους ενόπλους που σκόρπισαν τον τρόμο στον Καναδά, ανοίγοντας πυρ στη Βουλή της χώρας και σκοτώνοντας έναν 24χρονο φρουρό. Άνθρωπος που τον γνώρισε τον χαρακτηρίζει πνευματικά ασταθή…
    Ο μοναδικός από τους δράστες της ένοπλης επίθεσης που έχει αναγνωριστεί γεννήθηκε στο Κεμπέκ με το όνομα Μικαέλ Ζοζέφ Χαλ και μεγάλωσε στη Λαβάλ, βόρεια του Μόντρεαλ. Πήγε σε ιδιωτικά σχολεία και έζησε σε ωραία σπίτια αφού η μητέρα του είχε υψηλή θέση στο δημόσιο.
    Όμως κάπου τα πράγματα στη ζωή του… στράβωσαν την τελευταία 10ετία. Έχει στο… βιογραφικό του πολλές κακουργηματικές κατηγορίες και έχει χαρακτηριστεί πνευματικά ασταθής. Πριν από μερικά χρόνια, ασπάστηκε το Ισλάμ.
    .
    Συνολικά, υπάρχουν 13 δικαστικά αρχεία από τον Ιούνιο του 2001 που αφορούν τον Μπιμπό. Τον Φεβρουάριο του 2004 συνελήφθη για κατοχή μαριχουάνας και PCP, δήλωσε ένοχος και για τις δυο κατηγορίες. Καταδικάστηκε σε 61 μέρες φυλακή. Έκανε μια μέρα φυλακή και τον Μάρτιο του 2004, ενώ το 2009 καταδικάστηκε ξανά για κατοχή μαριχουάνας.
    Η στιγμή που ένας από τους συνεργούς του Μπιμπό φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος
    Η στιγμή που ένας από τους συνεργούς του Μπιμπό φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος
    Έχει επίσης καταδικαστεί για οπλοφορία, για επίθεση και σωματική βλάβη αλλά και για ληστεία. Το 2011 μάλιστα είχε περάσει και από ψυχολογική εξέταση για να διαπιστωθεί αν μπορεί να δικαστεί.
    Ένας φίλος του, ο Νταβίντ Μπατίρστ, που επίσης έχει ασπαστεί το Ισλάμ, είπε πως γνώρισε τον δράστη το τέμενος Μαζίντ αλ Σαλάμ στο Μπέρναμπι πριν από τρία χρόνια. Μάλιστα, είπε, πως είχε βρει στον Μπιμπό δουλειά στην επιχείρηση της οικογένειάς του.
    Έτσι έγινε η επίθεση - Φωτογραφία Daily Mail
    Έτσι έγινε η επίθεση – Φωτογραφία Daily Mail
    Ο Μπιμπό, είπε ο Μπατίρστ, ζούσε σε ένα μικρό και μη επιπλωμένο διαμέρισμα και, παρόλο που δεν είχε φανεί στην αρχή, είχε εξτρεμιστικές απόψεις ή κλίση προς τη βία και παρουσίαζε μια… σκοτεινή πλευρά. «Μιλούσαμε στην κουζίνα και είπε πως ο διάολος τον κυνηγάει. Νομίζω πως ήταν πνευματικά ασταθής».
    Φωτογραφία Reuters
    Φωτογραφία Reuters
    Φωτογραφία Reuters
    Φωτογραφία Reuters
    Κάποτε, είχε καλέσει την αστυνομία στο τζαμί για να ομολογήσει ένα έγκλημα που είχε διαγράψει χρόνια πριν. Ήθελε να ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή για να μάθει για το Ισλάμ και να σπουδάσει Αραβικά είπε ο φίλος του. Όμως δεν κατάφερε ποτέ να κάνει το ταξίδι αυτό γιατί οι καναδικές αρχές του κατάσχεσαν το διαβατήριο. Ήταν ένα από τα μέτρα για να μην ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών.
    Ο Μπιμπό φέρεται να είχε και σχέσεις με τον Χαζιμπουλάχ Γιουσουφζάι, έναν άνδρα που είχε διωχθεί, με βάσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο, γιατί φέρεται να έχει φύγει από τον Καναδά για να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία.
    Ο Χαζιμπουλάχ Γιουσουφζάι
    Ο Χαζιμπουλάχ Γιουσουφζάι


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ