• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

    Οι πολίτες έδωσαν τη λύση: Ξανά σε ένα ζεστό κρεβάτι, η οικογένεια που ζούσε στο αυτοκίνητο

    Βρέθηκε -προσωρινή- λύση μετά τη δημοσιοποίηση της απίστευτης ιστορίας από το «Πρώτο Θέμα» - Η ευγνωμοσύνη της μητέρας: «Θέλω να αγκαλιάσω όλο τον κόσμο»


    Η μητέρα σκεπάζει τη μικρή της κόρη με μία κουβέρτα για να κοιμηθεί ζεστά, ενώ η μεγαλύτερη χτενίζει τα μαλλιά της πριν ξαπλώσει με τη σειρά της και παραδοθεί στην αγκαλιά του Μορφέα. Μία εικόνα συνηθισμένη κάθε βράδυ, σχεδόν δεδομένη, για πάρα πολλές οικογένειες. Όχι όμως και για εκείνη της Μαρίας και του Νίκου, οι οποίοι τις τελευταίες δύο εβδομάδες ζούσαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο στο Νέο Ηράκλειο μαζί με τις δύο κόρες τους. 
    Μέχρι το βράδυ της Κυριακής η 16χρονη Φαίη κοιμόταν στο κάθισμα του συνοδηγού, η 14χρονη Κατερίνα στριφογύριζε στο πίσω κάθισμα, ενώ οι γονείς τους άλλαζαν βάρδιες από το τιμόνι στο παγκάκι της πλατείας, προκειμένου να προστατεύσουν την οικογένειά από τους κινδύνους της νύχτας.



    Δεν χρειάστηκε παρά να περάσουν λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της απίστευτης ιστορίας από το «Πρώτο Θέμα» και το protothema.gr, ώστε να βρεθεί μία, πρώτη, λύση. Με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Καραμέρου η τετραμελής οικογένεια μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο στο Χαλάνδρι, όπου θα φιλοξενηθεί για τέσσερις ημέρες. Στη συνέχεια αναμένεται να μετακομίσει μόνιμα σε ένα από τα σπίτια που είτε έχει εντοπίσει η Περιφέρεια και ο Δήμος Νέου Ηρακλείου, είτε έχουν προσφέρει απλοί πολίτες δείχνοντας μεγαλείο ψυχής και αλληλεγγύης.




     


    Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους ότι δύο παιδιά κοιμόνταν, διάβαζαν τα μαθήματά τους, ζούσαν, μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Δύο εβδομάδες χωρίς ένα κρεβάτι, ένα ζεστό μπάνιο, ενώ έτρωγαν όποτε έβρισκαν, συνήθως προσφορά από κάποιο γείτονα. Τουλάχιστον είχαν εξασφαλίσει το κολατσιό τους στο σχολείο, καθώς οι διευθύνσεις και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση. Μάλιστα η μικρότερη, η Κατερίνα, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και πηγαίνει σε ειδικό σχολείο. Η είδηση ότι θα «μετακομίσουν» από το αυτοκίνητο σε ένα χώρο όπου θα μπορούν να ζήσουν σαν άνθρωποι, ήταν η πιο χαρμόσυνη που έχουν ακούσει στη μικρή και αθώα ζωή τους.





    Η αγάπη του κόσμου ξεχείλισε συμπαρασύροντας τη μαυρίλα που είχε πνίξει το τελευταίο διάστημα την τετραμελή οικογένεια. Ένα ζευγάρι που μέχρι το 2012 εργαζόταν και μπορούσε να προσφέρει στα ανήλικα παιδιά του στέγη, φαγητό, φροντιστήρια και μερικές στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς. Και μέσα σε δύο χρόνια η ζωή του κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, αφού βρέθηκε στην ανεργία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξασφαλίσει για τα παιδιά του ούτε τα βασικά.

    Χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα επικοινώνησαν με το «Πρώτο Θέμα» και το protothema.gr, τηλεοπτικούς σταθμούς που αναπαρήγαγαν την υπόθεση, την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Νέου Ηρακλείου όπου ζούσε η οικογένεια στο αυτοκίνητο, προσφέροντας από χρήματα και εργασία, μέχρι και τα δικά τους σπίτια. Ακόμη και Έλληνες μετανάστες εξαιτίας της κρίσης στην Ολλανδία και άλλες χώρες κάλεσαν για να προσφέρουν από το υστέρημά τους, ενώ άλλοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να καλύπτουν ένα μέρος του ενοικίου κάθε μήνα. 

    Η αγάπη του κόσμου συγκίνησε τη μητέρα, η οποία θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο μέσα από την κάμερα του protothema.gr












    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ