• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

    Ο κ. Βενιζέλος νομίζει πως απευθύνεται σε λαό ανοήτων


    Μαθήματα φορολογικής δικαιοσύνης μας έκανε, ποιος, ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος αφού μας έχει διαλύσει στους φόρους τώρα μας λέει ότι προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη δεκαετιών: «Το φορολογικό μας σύστημα είναι ανύπαρκτο. Πρέπει να διορθώσουμε λάθη και κενά δεκαετιών, από συστάσεως ελληνικού κράτους. Πρέπει να αρθεί αυτή η μεγάλη αδικία εις βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων και αυτό είναι ένα από τα αντικείμενα της συζήτησης που αρχίζει σήμερα στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2012». Αυτά είπε χωρίς αισχύνη από τη Θεσσαλονίκη και λίγο μετά τα γιουχαϊσματα στη Νομική Σχολή.
    Δηλαδή τα λάθη δεκαετιών τον ανάγκασαν να διαλύσει την κοινωνία με τους φόρους και τώρα θα συζητήσει πώς θα αρθούν οι αδικίες. Και ποια μεγαλύτερη αδικία από το χαράτσι στα ακίνητα για το οποίο ερωτηθείς έβγαλε ένα μακροσκελή λόγο για το πόσο προστατεύει τους φτωχούς και τους αδυνάμους.
    «Κανείς, που βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία να καταβάλει το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττει η ΔΕΗ, δεν θα δει να του κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα. Θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα, όλες τις ιδιαίτερες περιπτώσεις, με όσο γίνεται μεγαλύτερη ευαισθησία και με πρακτικό πνεύμα. Αυτό είναι το περιεχόμενο της εγκυκλίου που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα.  Υπάρχει ένας μηχανισμός, εύκολος και αντιγραφειοκρατικός, ώστε να διορθωθούν όλα τα λάθη και οι παραλείψεις των αρχείων της ΔΕΗ, της ΓΓΠΣ, ώστε να έχουμε ένα αρχείο ακινήτων με το εμβαδόν, με την τιμή ζώνης, με την παλαιότητα. Όπου κάποιος πλήρωσε παραπάνω, αυτό θα συμψηφιστεί με τις επόμενες δόσεις. Και θα φροντίσουμε και οι δόσεις να είναι όσο γίνεται περισσότερες.  Δεν θα υπάρξει άνθρωπος σε κατάσταση ανάγκης -ανάπηρος, σε Μηχανική υποστήριξη, ή άνεργος χωρίς άλλα εισοδήματα- που να βρεθεί σε δυσκολία. Αλλά όποιος, παρά την πίεση που υφίσταται, έχει την δυνατότητα να πληρώσει, πρέπει να το κάνει γιατί αυτό είναι μια συλλογική, εθνική προσπάθεια να σώσουμε τη χώρα και να την παραδώσουμε ακέραιη στα παιδιά μας».
    Μας έκανε και μαθήματα εθνικής υπερηφάνειας κάποιος που έκανε οτιδήποτε περνά από το χέρι του προκειμένου να καταρρακώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
    «Μας θεωρούν ως ένα κακό παράδειγμα, επικαλούνται πάρα πολύ συχνά το όνομά μας για να μας επιπλήξουν. Αυτό δεν το αντέχει η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού. Πρέπει να δείξουμε ξανά το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας και των Ελλήνων, μια χώρα με προσόντα, μια χώρα με ιστορία, μια χώρα η οποία έχει μοναδικά πλεονεκτήματα και κυρίως έχει πολίτες, οι οποίοι έχουν ταλέντα, έχουν χαρίσματα, έχουν ικανότητες, έχουν εργατικότητα. Ε, αυτά δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Πρέπει να προστατέψουμε την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια και την προοπτική του Έθνους και των Ελλήνων», είπε.
    Αυτά τα ωραία ανέφερε ο κ. αντιπρόεδρος ο οποίος νομίζει ότι μιλά σε λαό ανοήτων που δεν καταλαβαίνουν πότε είναι ένας φόρος χαράτσι, πότε είναι άδικος και πόσο ταλαιπωρείται ο κόσμος.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ