• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

    Τι έγραφαν οι εφημερίδες το 1996 για τους εμπρησμούς ελληνικών δασών από τούρκους.

    Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 29/11/1996

     

    25/12/2011


     Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 
    "σοκ στην κυβέρνηση και αίσθηση στις ξένες πρεσβείες στην Αθήνα προκαλούν οι αποκαλύψεις του Τούρκου βουλευτή Σεντάτ Μπουντζάκ για επιχειρήσεις δολιοφθορών από τη μυστική υπηρεσία ΜΙΤ και από την οργάνωση 'Γκρίζοι Λύκοι' στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου".

     Το ΕΘΝΟΣ  
    "πράκτορες της Τουρκίας έκαψαν και την Αττική φέτος το καλοκαίρι: πυρπόλησαν την Πεντέλη με οργανωμένο σχέδιο και με στόχο - σε πρώτη φάση - την Εκάλη και την Κηφισιά. Οι πράκτορες ήταν μέλη της 15μελούς ομάδας που βάσει στρατιωτικού σχεδίου έκαψαν και φέτος νησιά του Αιγαίου, με πρώτα τη Ρόδο, την Κρήτη, τη Σάμο. Η άφιξη των Τούρκων πρακτόρων με στόχο τα δάση είχε προαναγγελθεί από 'άκρως απόρρητο σήμα' της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας του υπ. Δημόσιας Τάξης στις 20 Ιουνίου 1996, που κινητοποιούσε το υπουργείο Γεωργίας για αυξημένη επιφυλακή στα δάση. Το σχέδιό τους για τα νησιά και την Αθήνα επιβεβαιώνεται από έκθεση Αμερικανών ειδικών: ήλθαν το καλοκαίρι στην Ελλάδα, ερεύνησαν όλες τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές και το πόρισμά τους αναφέρει: Οι 30 από τις 36 πυρκαγιές δασών οφείλονται σε καθαρό εμπρησμό. Από αυτές είναι: Πεντέλη, Κρήτη (Χανιά, Λασίθι, Ηράκλειο), Εύβοια, Ρόδος κλπ".
     η κυβέρνηση είναι "αποφασισμένη να ερευνήσει εις βάθος την πρωτοφανή ομολογία του Τούρκου βουλευτή". 
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 
     "σαφείς εξηγήσεις αναμένεται να ζητήσει η κυβέρνηση από την Αγκυρα για τις αποκαλύψεις Τούρκου 'Γκρίζου Λύκου' περί εμπρησμών στα ελληνικά νησιά. Η Αθήνα θα αναμείνει την τουρκική αντίδραση στις αποκαλύψεις αυτές για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου επέμενε χθες ότι οι αποκαλύψεις αυτές είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικές γιατί "...δείχνουν οτι έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα δολιοφθορές με τουρκική υποκίνηση..".
                                               -----------------------
     
    Φυσικά όλα αυτά για το Παρατήριο του Ελσίνκι ήταν "στερεότυπα" που δεν έπρεπε να αναφέρουν οι εφημερίδες γιατί έκαναν κακό στις σχέσεις μας με τον γειτονικό λαό:


    kolotoubes

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ