• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

    Μέτρα 25 δισ. για το νέο Μνημόνιο


    Οι απαιτήσεις της τρόικας «εδώ και τώρα»

    Δεσμεύσεις τώρα για τα νέα μέτρα ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο ζητεί η τρόικα απειλώντας, σε διαφορετική περίπτωση, με αναβολή των διαπραγματεύσεων που ισοδυναμεί για την Ελλάδα με στάση πληρωμών πριν κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2012. 

    Στην επικοινωνία που έχουν οι ελεγκτές από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ με την κυβέρνηση, καταρρίπτουν χωρίς δεύτερη σκέψη τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς ότι τα μέτρα του δεύτερου Μνημονίου θα αποφασιστούν από τη νέα κυβέρνηση, κοντά στα μέσα του νέου έτους. 

    Όπως γράφει η Real News, συνδέουν άμεσα τη νέα δανειακή σύμβαση με το πρόγραμμα των νέων μέτρων μέχρι το 2015, δηλώνοντας ότι χωρίς νέο πρόγραμμα δεν υπάρχουν χρήματα και δημιουργώντας σκηνικό πανικού στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

    Οι εκπρόσωποι της τρόικας διαμηνύουν ότι στον έλεγχο του Ιανουαρίου θα πρέπει να οριστικοποιηθούν τα μέτρα της επόμενης τριετίας, αλλά και οι όποιες διορθωτικές παρεμβάσεις απαιτούνται για να καλυφθούν οι αποκλίσεις του 2011.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ