• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

    Τι είπε ο κ. Ράιχενμπαχ;



    Δεν μας αφήνει το δένδρο να δούμε τα δάσος!.. Καταπιαστήκαμε με όλα τα άλλα θέματα (παρά λίγο να έχουμε και διπλωματικό επεισόδιο με τη Ρωσία λόγω Εφραίμ), αλλά αφήσαμε απαρατήρητη μια συνέντευξη που παραχώρησε ο υπέρ-Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Χορστ Ράιχενμπαχ στο κρατικό κανάλι! Τι λέει άραγε για το μέλλον της Ελλάδος;
    ΜΕ ΤΟΥΤΑ και με τ’ άλλα, που ασχολούμαστε συνεχώς, αφού δουλειά δεν είχαμε και είπαμε να προφυλακίσουμε ακόμη και τον ηγούμενο Εφραίμ για να δοξαστούν οι υπερνέφελοι πολιτικοί μας, με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που εισπράξαμε, είπαμε να ρίξουμε μια ματιά στις σημαντικότερες συνεντεύξεις που δόθηκαν μέχρι τώρα στο χρόνο που μας πέρασε, ώστε να διακρίνουμε τουλάχιστον το μέλλον το οποίο προδιαγράφεται για την Ελλάδα.
    Κι ήταν επόμενο, διότι έτσι που μας κατάντησαν ορισμένοι πολιτικοί, αντί ν’ακούμε τους Έλληνες πρωθυπουργούς, που ψηφίσαμε για να μας κυβερνούν, «λόγω απωλείας μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας» που έλεγε και η κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, δυστυχώς αναγκαζόμαστε να στρέφουμε την προσοχή μας σε άλλους ανθρώπους οι οποίοι ουσιαστικά κρατούν τις τύχες της Χώρας μας στα χέρια τους. Και ένας εξ αυτών είναι αναμφισβήτητα ο κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.
    Τι έχει πει, όμως, «ο υπερ-Πρωθυπουργός» σε μία συνέντευξη που παραχώρησε προ ενός μηνός περίπου στο ert.gr και συγκεκριμένα στην Κ. Δημητρούλη και την οποία συνέντευξη την περάσαμε στα ψιλά των εφημερίδων;
    Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Ράιχενμπαχ, με την παραπάνω συνέντεξη, μάς προϊδεάζει για το πόσο καιρό θα κάνουμε να βγούμε από το τούνελ που μας έβαλαν οι Έλληνες πολιτικοί (λέγε: Γ. Παπανδρέου) και μας λέει ότι για να δούμε φως στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας θέλουμε άλλα δύο με τρία χρόνια δοκιμασιών, αφού τόσα χρόνια θέλουμε για να μπούμε σε καλό δρόμο (να γίνουμε δηλαδή καλά παιδιά):
    «Απαιτείται χρόνος ώστε να δούμε την πλήρη επίδραση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών αλλά και των διεθνών εταίρων μπορεί να γίνει πιο γρήγορα. Υποθέτω ότι θα μας πάρει περίπου δύο με τρία χρόνια μέχρι να μπορέσουμε να πούμε ότι οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και επομένως η διεθνής βοήθεια θα μπορεί τότε να μειωθεί»!
    Στο ερώτημα ποια είναι τα επόμενα βήματα ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, απάντησε:
    «Ένα πλήρες πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής, το οποίο συμφωνήθηκε με τις ελληνικές αρχές, υφίσταται ήδη από τον περασμένο Μάιο και βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι όχι μόνο η πολιτική βούληση αλλά και η υποστήριξη του κόσμου στην προσπάθεια αυτή ώστε να υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Η πάταξη της φοροδιαφυγής πιθανόν να μην αρέσει σε όλους, αλλά σίγουρα είναι μια αναγκαιότητα για το σύνολο της κοινωνίας καθώς είναι σημαντική και για τη δικαιοσύνη και για τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Τόσο η Ομάδα Δράσης όσο και άλλα Κράτη Μέλη αλλά και το ΔΝΤ παρέχουν τεχνική βοήθεια, προσφέροντας τα καλύτερα εργαλεία και τις βέλτιστες πρακτικές στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αν όλοι μας μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις και στις αποφάσεις μας τότε θα μπορούσαμε να δούμε πραγματικά αποτελέσματα».
    Μίλησε και για άλλα πράγματα ο κ. Ράιχενμπαχ, όπως, για παράδειγμα, η δημόσια διοίκηση, που είναι πολύ μεγάλη, ή ο τρόπος απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
    Εκείνο, όμως, που μένει σαν απόηχος της όλης συνέντευξης είναι πως όλοι οι Έλληνες θα κουβαλάμε για άλλα τρία χρόνια τουλάχιστον τον ίδιο σταυρό!..
    Με σεβασμό και τιμή
    ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ