• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

    «Έλληνες» πολιτικοί: είδος προς εξαφάνιση


    Δεν είναι τυχαίο ότι η Greenpeace δεν έχει ασχοληθεί με το είδος των «Έλλήνων πολιτικών». Αν και τους μοιάζουν πολύ, δεν είναι φάλαινες, φώκιες, ιπποπόταμοι ή ελέφαντες για να σπεύσει να τους προστατεύσει από την καταστροφική μανία του ανθρώπου. Είναι Πάγκαλοι, Βενιζέλοι, Καρχιμάκηδες, Οφσοράκηδες, Πεταλωτήδες, Σκανδαλίδηδες, Καρατζαφέρηδες, Σαμαράδες, Βαρβιτσιώτηδες, Σπηλιωτόπουλοι, Μπακογιάννηδες, Μητσοτάκηδες και..
    χιλιάδες άλλοι ων ουκ έστιν αριθμός. Παρακολουθούν οι ακτιβιστές εμβρόντητοι τον τρόπο με τον οποίο ενεργούν αυτά τα έμβια όντα και σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Τα βλέπουν πώς κατασπαράσσουν τα θύματά τους και γυρίζει το μάτι τους. Αδυνατούν να τα κατατάξουν σε κάποια συνομοταξία του ζωικού βασιλείου.
    Όταν κάποιος Ροντούλης από τη Λάρισα απεκάλεσε «γομάρια» τους Διευθυντές του ζωολογικού κήπου που έχει συναρμολογηθεί τελευταίως στο νότιο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, όλοι οι επιστήμονες αναθάρρησαν. Το πρόσωπό τους έλαμψε, επειδή νόμισαν ότι είχε βρεθεί επί τέλους η άκρη του νήματος για να ξετυλίξουν το κουβάρι. 
    Και ενώ είχαν προσαρμόσει τα πειράματά τους και τις μελέτες τους στη νέα αυτή πολύτιμη διάσταση που προσέφερε ένα πολιτικό ζώο, το ίδιο αυτό ζώο προσχώρησε πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις στην αγέλη των Διευθυντών. 
    Εδώ και μερικές ημέρες το ενδιαφέρον των επιστημόνων τράβηξαν και κάποιες συνάξεις «Ελλήνων» πολιτικών που συζητούν για το μέλλον τους. Τους παρακολουθούν με δέος να ομφαλοσκοπούν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κήπο χωρίς φόβο και πάθος. Δεν φοβούνται τίποτε, δεν είναι παθιασμένοι με τίποτε. Σκέφτονται το αύριο το δικό τους και των παιδιών τους. Αυτό κι’ αν τρελλαίνει τους επιστήμονες. Πώς είναι δυνατόν αυτό το είδος να ενδιαφέρεται για τους απογόνους του. Αφού δεν διαθέτει νευρώνες, δεν έχει πέτσα, δεν νοιώθει άλγος για τίποτε. Σκέτη αφασία. Ακριβώς όπως τα χάμστερ. 
    Διαθέτει το είδος αυτό μόνον τελάληδες που βομβαρδίζουν κάθε λεπτό όλο το ζωολογικό κήπο για τα επιτεύγματα της λείας που έχουν αποκομίσει και για τα εκατομμύρια των ζώων που έχουν αφήσει ημιθανή ετοιμάζοντας την τελευταία επίθεση για τη χαριστική βολή. 
    Κάποιος από την ομάδα των ερευνητών ακτιβιστών είδε και απόειδε χθες αποκαμωμένος από την υπερπροσπάθεια. «Αυτά τα όντα ήταν μπροστά στα μάτια μας, αλλά δεν τα είχαμε κατατάξει. Πρόκειται για εντελώς Νέα Τάξη». 
    Χρόνια Πολλά αδέλφια. 
    Ας είναι το 2012 το έτος της χαράς που θα μας δώσει η εξαφάνιση αυτού του σαρκοβόρου είδους. 
    Στο χέρι μας είναι. 

     Σωτήριος Καλαμίτσης

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ