• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

    Αυτούς που "έφαγαν" το δώρο Χριστουγέννων απο τους εργάτες τους , ποιά ανακρίτρια τους έχει "αναλάβει";


    Δεν είναι ένας , δεν είναι  τρείς  , αλλά  δεκάδες  αυτοί οι  "καλοί" εργοδότες που  δεν έδωσαν μέχρι τις  21 Δεκεμβρίου ,ως όφειλαν  εκ του νόμου, το  δώρο Χριστουγέννων  στους υπαλλήλους και τους  εργάτες τους.
    Καί  όμως ούτε ένας εξ αυτών  δεν  "ενοχλήθηκε" απο κάποια ανακρίτρια  ή κάποιον εισαγγελέα, τα γραφεία των οποίων έχουν  γεμίσει με χιλιάδες  μηνυτήριες αναφορές  απλήρωτων  εργαζομένων.
    Και όμως ο νόμος ΑΝ. 690/45, όπως αντικαταστάθηκε με το αρ.8 παρ.1 του Ν. 2336/95.είναι σαφής :
    "...κάθε εργοδότης ή διευθυντής ή επιτετραμμένος ή με οποιονδήποτε τίτλο εκπρόσωπος οποιασδήποτε επιχείρησης, εκμετάλλευσης ή εργασίας, ο οποίος δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα στους απασχολούμενους σε αυτόν τις οφειλόμενες αποδοχές του Δώρου Χριστουγέννων, τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως των ενδιαφερομένων ή των οργάνων του Υπουργείου Εργασίας (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) ή της οικείας Αστυνομικής Αρχής ή της οικείας επαγγελματικής οργάνωσης των εργαζομένων, με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το πόσο δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού. Η εκδίκαση των παραπάνω υποθέσεων γίνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως προβλέπεται από τα άρθρα 417 επ. του ΚΠΔ...."
    Ανάμεσα σε αυτούς δεν είναι μόνο  ο Γιαννίκος του Alter  αλλά και κάμποσα απο τα  ...αξιοπρεπή  αφεντικά  εφημερίδων και τηλεβόθρων  που  άρχισαν να ζητωκραυγάζουν  με την  ...απονομή δικαιοσύνης όπως αυτή εφαρμόστηκε στην μία και μοναδική περίπτωση του "αρχιεγκληματία","επικίνδυνου για  την δημόσια ασφάλεια" και "ευεπίφορου  στην τέλεση νέων εγκλημάτων" ηγουμένου  της Ι. Μ Βατοπαιδίου.
    Και για να μην βιαστεί  κανένας  μελανοχίτωνας  της τρικομματικής  χούντας  ή  κανένας  φαιοχίτωνας   των κομμάτων της "αντιπολιτευόμενης" νομιμοποίησης της κοινοβουλευτικής δικτατορίας, να μας κολήσει καμία  καρατζαφερέϊκη  ετικέτα, δηλώνουμε εξ αρχής πως  δεν είναι  για μας το ζητούμενο το  αν  έχει  ή δεν έχει ενοχή   ο π. Εφραίμ σε ένα σκάνδαλο που δεν  αποδείχτηκε  και  που  οι φυσικοί  του αυτουργοί  κάνουν  βόλτες με τις  πληρωμένες απο  τη Siemens  Mercedes.
    Δεν  θα μπούμε  στα ενδότερα  του σκυλοκαβγά  μεταξύ του Αλαφούζου (ΣΚΑΪ - Σόρος ) και Κοντομηνά (αυτός που  πούλησε στους Γερμανούς τον ALPHA και που τον ξανααγόρασε πρόσφατα για να  σπονσονάρει  κίβδηλα κινήματα  τα οποία αν γίνουν εξουσία  θα του  φέρουν  λεφτά με το τσουβάλι).

    Αυτό που βλέπουμε  είναι αυτό που βλέπει και όλος ο ελληνικός λαός , ότι δηλαδή  η  δικαιοσύνη  στον τόπο μας  αποδίδεται  όπως και τότε  που  έψαχναν  με το κυάλι  την διαπλεκόμενη  και φυγόδικη ανακρίτρια.Τότε  που  μαθαίναμε ότι  κάποιοι αθωώνονταν  ή καταδικάζονταν  απο δικαστές  έρμαια  του πορτοφολιού και του "ποδόγυρου", τον οποιον μάλιστα  αξιολογούσαν με τη μεζούρα της μοδίστρας.
    Η δικαιοσύνη  με τις μέχρι σήμερα αποφάσεις της  δεν  μας έχει πείσει ότι ενδιαφέρεται για  την ουσία  του θέματος , διότι τότε  θα είχαμε   δεί  κάμποσους να μπαίνουν  στον Κορυδαλλό, αλλά  για  την εκτέλεση  εντολών  με ιδιαίτερη μάλιστα  ...σημειολογική αξία.

    Θα μας πεί κάποιος:
    "Δηλαδή τι θέλατε;Να μην λειτουργήσει έστω και μία φορά  η δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο;Να αθωωθεί  ο Εφραίμ;Δεν είναι μία καλή αρχή αυτή η απόφαση,μια ελπίδα ότι  επιτέλους θα αρχίσει να αποδίδεται δικαιοσύνη;"

    Η απάντηση  σε τέτοιου είδους  ανόητα ή  τέλος πάντων άστοχα ερωτήματα είναι ευτυχώς πολύ  απλή.

    1)Η  προφυλάκιση  ενός  υποδίκου  δεν  θεωρείται  ούτε ακόμα και απο αυτούς  που την εντέλλουν  ως απονομή  δικαιοσύνης.Πρόκειται για ένα μέτρο  με το  οποίο  η πολιτεία  προστατεύει   είτε  το  υποκείμενο του εγκλήματος  απο τον  υποπτο  εκτιμώντας ότι αυτός  σκοπεύει να  ξανακάνει  πάλι το ίδιο  έγκλημα  ( έτσι εκτίμησαν  για τον  π. Εφραίμ) , είτε  την διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης  θεωρώντας  τον  υπόδικο ως ύποπτο φυγής.

    2)Θα μπορούσαμε  να σκεφτούμε  ότι  εν πάσει περιπτώσει , αυτή η "βιαστική"   και  για πολλούς  άδικη   απόφαση εναντίον  του  π. Εφραίμ είναι  μια "καλή αρχή"  ορθής  εφαρμογής  των νόμων, αν  δεν  ήταν  σε πλήρη  αντίθεση  με  όλες τις προηγούμενες   αποφάσεις   που αφορούσαν  προφυλακίσεις  πραγματικά  επικίνδυνων  βρωμιαραίων.Όμως το  "κοινό περί δικαίου αίσθημα" μάλλον αφήνει αδιάφορους  τους  "υπηρέτες" της  δικαιοσύνης.

    Αυτό  που βλέπουμε είναι ότι  "τελείως τυχαία"  το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε  την παραμονή των Χριστουγέννων  να στείλει στην φυλακή  κάποιον  του οποίου το σχήμα  παραπέμπει  ευθέως στην Ορθοδοξία και το Άγιο Όρος. 

    Το αστείο είναι ότι  οι αριστεροδέξιες  πατερίτσες του  τρικομματικού καθεστώτος όπως και τα δημοσιογραφικά  μαντρόσκυλα  του Κοντομηνά (με ή χωρίς  φίμωτρο), βιάστηκαν να λοιδορήσουν όλους τους αντιρρησίες  Ορθόδοξης συνείδησης που είδαν  ξεκάθαρα τι είδους  "μήνυμα" κρύβεται  πίσω απο αυτήν την προφυλάκιση.

    Δεν γίναμε όλοι ξαφνικά   οπαδοί  του π. Εφραίμ, όπως  διαλαλούν οι διάφοροι  παπαγάλοι , μάλιστα  δεν είναι λίγοι εκείνοι εκ των πιστών που θεωρούν  ότι   ο  Ορθόδοξος μοναχισμός και οι μπίζνες είναι  δύο πράγματα  ασυμβίβαστα μεταξύ τους.

    Υπο αυτήν την έννοια λοιπόν  και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους  ο  π. Εφραίμ  δεν έπρεπε να ασχοληθεί  με  μπίζνες  ακόμα και αν το έκανε  για το καλό της  Μονής  και όχι  για  προσωπικό όφελος.Θα μπορούσε με απλούς  και  παραδοσιακούς  τρόπους να κάνει αυτό που του επέτρεπαν οι δυνατότητες  της Μονής και το θέλημα του Θεού,ώστε να ανακαινίσει την  ερειπωμένη  Ι. Μονή.Τότε δεν θα είχε  σε κανέναν ούτε  υποχρέωση  αλλά ούτε και θα  είχε εμπλακεί  σε  θολά οικονομικά  μονοπάτια.

     Δεδομένης  της  εμπλοκής και του  Ρωσικού  υπ. εξωτερικών, κρατάμε  "μικρό καλάθι"  μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί  που  ευλόγως ισχυρίζοντα,ι ότι ο π. Εφραίμ  ενδεχομένως να  είχε   απο κοινού σχεδιάσει  τις κινήσεις  του  ώστε να προκαλέσει μια  προφυλάκιση  τις ημέρες των Χριστουγέννων, πράγμα  που  σε πρώτη τουλάχιστον φάση  θα τον  καθιστούσε απο  ύποπτο  - ήρωα.Αν μάλιστα  σε όλα αυτά  αναλογισθούμε  ότι  "συμπτωματικά"  ο  ΣΚΑΪ  λίγες ημέρες  πρίν  την   απόφαση, άρχισε να προβάλλει   "ντοκυμαντέρ"  που απαξίωναν  τις  παλαιότερες  αποκαλύψεις του ALPHA  για το λεγόμενο σκάνδαλο  του  Βατοπαιδίου, τότε   τα πράγματα  περιπλέκονται ακόμα περισσότερο.

    Μπορεί να μην ξέρουμε  ποιοί κρύβονται πίσω απο  όλα αυτά   και ποιές είναι οι λεπτομέρειες  των σχεδίων τους, όμως  ξέρουμε   ότι  ούτε ο ΣΚΑΪ του  Αλαφούζου  , ούτε ο ALPHA  του Κοντομηνά , ούτε ασφαλώς  ο Καρατζαφέρης που  βρήκε την ευκαιρία να  ανακτήσει με θεατρινισμούς  το χαμένο του "Ορθόδοξο" κύρος, ούτε   κανείς  άλλος  απο  το καθεστώς  νοιάζεται για  την Ορθοδοξία  και τους πιστούς.

    Αυτό που τους ενδιαφέρει  είναι  η ασφάλεια και η ευημερία  των προσώπων  του άμεσου περιβάλλοντός τους , δηλαδή πολιτικοί, τραπεζίτες, καναλάρχες, πετρελαιάδες,μυστικές  υπηρεσίες και λέσχες  και γενικά όλα τα όρνεα που  κατατρώγουν  τις σάρκες  του ελληνικού λαού.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ