• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

    ΣΟΚ! Τις 300.000 θα φθάσουν οι καταθέσεις πινακίδων Ι.Χ…


    Κράτος και Ασφαλιστικές οι μεγάλοι χαμένοι

    • Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν είχαν δει οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών το πρωτοφανές κύμα κατάθεσης πινακίδων από ιδιοκτήτες Ι.Χ.! Μη μπορώντας να τα συντηρήσουν, αφού τα τέλη κυκλοφορίας, όπως και τα καύσιμα, έφθασαν στα ύψη, καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες σχηματίζουν «ουρές» στις Εφορίες και στην Ήπειρο.
    Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα κατατεθούν συνολικά 300.000 πινακίδες (!), ένας αριθμός που προκαλεί… ίλιγγο, αν σκεφθεί κανείς, ότι πίσω από αυτόν, κρύβονται ουσιαστικά 300.000 «μεσαίες» οικογένειες, με οξυμένα οικονομικά προβλήματα! Μάλιστα, μετά και τα νέα τεκμήρια, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, πολλοί είναι αυτοί που –μεταξύ σοβαρού και αστείου- λένε, ότι δεν πρόκειται να κινήσουν καθόλου τα οχήματα πλέον!
    «Παρά τις στατιστικές και τα νούμερα του Υπουργείου Οικονομικών, ο αριθμός όσων καταθέτουν πινακίδες δείχνει, ότι, όχι μόνο δεν κοντεύουμε να βγούμε από την κρίση, αλλά το ακριβώς αντίθετο! Ότι δηλαδή, αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, τότε όλοι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα καταθέσουν πινακίδες και θα ησυχάσουν!» σχολιάζουν συμπολίτες.

    Ο μεγάλος χαμένος…
    Να σημειωθεί, ότι ο μεγάλος χαμένος από αυτό το «τσουνάμι» κατάθεσης πινακίδων, δεν θα είναι βέβαια οι ιδιοκτήτες (αυτοί θα απαλλαγούν από το βάρος), αλλά το ίδιο το Κράτος. Και αυτό, γιατί, αφενός δεν θα εισπράξει τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ δεν θα πάρει και τους φόρους από τα καύσιμα, η κατανάλωση των οποίων έχει ήδη μειωθεί δραματικά και αναμένεται να πέσει ακόμη περισσότερο!
    Παράλληλα, σε κατάσταση σοκ είναι και πολλές ασφαλιστικές εταιρίες, αφού θα χαθούν τουλάχιστον 300.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια, μιας και όσοι καταθέτουν τις πινακίδες, θα διακόψουν ή δεν θα ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους.
    * * *
    Πάντως, πολλοί ιδιοκτήτες Ι.Χ. και στην Ήπειρο παραμένουν αισιόδοξοι, ότι μέσα στο 2012 θα βελτιωθεί η κατάσταση και θα μπορέσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, αφού τα Ι.Χ. τους είναι απολύτως αναγκαία για τις μετακινήσεις τους.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ