• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

    «Δεν θέλουμε να πάει η χώρα στην κόλαση αλλά στη σωτηρία»


    Υπερκομματικός ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε σε ενός "νέου τύπου"  εθνική συνεννόηση πολίτες, κόμματα και φορείς ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό του μέλλον αλλά οι απαιτήσεις του σήμερα.


    Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Άμυνας απέφυγε τους υψηλούς τόνους απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε ότι «στη σημερινή κρίση η συμβατική αντίληψη δεν μας βοηθάει».


    Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ότι οι κυβερνητικές επιδόσεις πρέπει να βελτιωθούν σημαντικά αλλά απέφυγε κάθε σχόλιο για τα σενάρια περί ανασχηματισμού αν και όπως σημείωσε με νόημα «ο Πρωθυπουργός έχει πλήρη και απόλυτη γνώση της κατάστασης».



    «Με κόστος προσωπικό και ψυχολογικό υπηρετούμε μία εθνική προσπάθεια. Δεν απολαμβάνω την άσκηση εξουσίας, δεν είπα ότι είμαι αντι-εξουσιαστής αλλά δεν μπορούμε πλέον να παίζουμε κρυφτούλι. Φταίμε. Οι ευθύνες μας ανήκουν. Για εμένα το θέμα είναι να δημιουργήσουμε κλίμα συναίνεσης και όχι να αλλάξουμε την κοινωνική βάση» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας μεταξύ άλλων και στα σενάρια περί συγκυβέρνησης.


    Ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να κλείσει το μέτωπο που άνοιξε με τον Γ. Ραγκούση με αφορμή την υπόθεση της Υπατίας κάνοντας λόγο για «παραπολιτική».





    Ο κ. Βενιζέλος ερωτηθείς σχετικά άφησε να εννοηθεί ότι δεν συμφωνεί με την προοπτική να ζητήσει η κυβέρνηση αυξημένη πλειοψηφία για τα μέτρα που ξεπερνούν τον εκλογικό κύκλο της κυβέρνησης.


    «Το παιχνίδι δεν παίζετε με κοινοβουλευτικούς εκβιασμούς και τεχνάσματα. Χρειάζεται συναίνεση νέου τύπου» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος επισημαίνοντας μάλιστα ως θετικό το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν βιάστηκε να τοποθετηθεί για τα αποτελέσματα της συνόδου.


    Επικαλούμενος τις δυσκολίες που επιφύλαξαν στις Βρυξέλλες οι ευρωπαίοι στον νέο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι ο υπουργός Άμυνας τόνισε:


    «Δεν θέλουμε η χώρα να πάει στο καθαρτήριο ή στην κόλαση. Θέλουμε να την πάμε στη σωτηρία».


    Ερωτηθείς για τα σενάρια περί «μάχης διαδοχής εντός του ΠΑΣΟΚ» ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για δημιουργία θεμάτων που είναι εκτός εποχής και ξεκαθάρισε με απόλυτο και παραστατικό τρόπο ότι ο ίδιος μένει μακριά από όλα αυτά.


    «Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό μου μέλλον αλλά οι απαιτήσεις του παρόντος. Με ενδιαφέρει να διασώσω το πολιτικό μου παρελθόν και το μέλλον της χώρας» πρόσθεσε.


    Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να ασκήσει οποιαδήποτε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκάλεσε όμως εντύπωση το γεγονός ότι αναγνώρισε πως η Ελλάδα δεν έχει πλέον επαρκές ποσοστό δημοσιονομικής κυριαρχίας.


    «Τώρα παίζουμε με την ιστορία της χώρας» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος παραδέχθηκε ότι στόχος για αποκρατικοποίησεις ύψους 50 δις ευρώ είναι φιλόδοξος αλλά δύσκολος λόγω των εμποδίων που υπάρχουν σε πολλούς τομείς της δημόσιας διοίκησης και όχι μόνον.
    «Δεν πρόκειται να χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο, αλλά το χέρι μας στο τραπέζι. Δεν θα αυτοσχεδιάσουμε. Χρειάζεται σοβαρότητα και πρωτότυπες ιδέες» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος επισημαίνοντας ότι το επίπεδο φιλοδοξίας άλλαξε προκειμένου η Ελλάδα να δώσει το μήνυμα ότι το χρέος μπορεί να καταστεί διαχειρίσιμο.


    «Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου και πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο τι θα κάνουμε για να βγούμε από τη στρούγκα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.


    «Έχουμε πλήρη συνείδηση του τι περνάει το κάθε σπίτι και η κάθε επιχείρηση» συμπλήρωσε.





    «Δεν υπάρχει περιθώριο άλλων καθυστερήσεων» απάντησε ο κ. Βενιζέλος στο ερώτημα εάν αισιοδοξεί πως μπορεί να υπάρξει τιμωρία επίορκων πολιτικών.


    Για την υπόθεση των υποβρυχίων ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το υπουργείο Άμυνας έχει στείλει στη δικαιοσύνη όλα στοιχεία και επεσήμανε πως όταν υπάρχουν θέματα που αγγίζουν ροή μαύρου χρήματος τότε δεν υπάρχει κανένας περιορισμός υπουργικής ιδιότητας.


    Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να βρει πεδία συνεννόησης με τη νέα διοίκηση της Siemens γιατί διαφορετικά, όπως είπε, «χαμένοι είμαστε εμείς»...


    ΠΗΓΗ: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=53579&catID=1

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ