• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

    Ελληνίδα –λέει- πνίγηκε γιατί δεν ήξερε αγγλικά!..





    Είναι πράγματι τραγικό μια ομογενής στην Αυστραλία, η οποία έκανε καγιάκ, να βρίσκει τραγικό θάνατο επειδή –λέει- δεν ήξερε αγγλικά!.. Φανταστείτε τι θα γίνει με τους Έλληνες της επόμενης γενιάς η οποίοι, σύμφωνα με τις προβλέψεις μελλοντολόγων, θα είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν, για παράδειγμα, κινέζικα ή ινδικά, λόγω της πλημμυρίδας των αλλοδαπών στη Χώρα μας!

    Στην άγνοια της αγγλικής γλώσσας αποδίδεται –λέει- ο θάνατος μιας Ελληνίδας τουρίστριας, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, η οποία πνίγηκε ενώ έκανε καγιάκ με τον ανιψιό της, στο Ράσελ Ρίβερ του Κουίνσλαντ.
    Για τα αίτια του θανάτου διεξήχθη ιατροδικαστική έρευνα, όπου υποστηρίχθηκε ότι δόθηκαν σχετικές οδηγίες στους ομογενείς μας να αποφύγουν το ρεύμα του ποταμού, αλλά αυτοί δεν γνώριζαν αγγλικά με αποτέλεσμα το καγιάκ να ανατραπεί και η Ελληνίδα τουρίστρια να παγιδευτεί και να πνιγεί.
    Κρίμα για την άτυχη Ελληνίδα!.. Κι ακόμη μεγαλύτερο το κρίμα ορισμένων ανθρώπων που ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους. Και δεν μού λέει τίποτε το γεγονός ότι οι αρμόδιοι κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι έκτοτε φροντίζουν να δίνουν επαρκείς πληροφορίες στους τουρίστες, στις γλώσσες. Η Ελληνίδα χάθηκε για πάντα!..
    Αλλά μήπως στην Ελλάδα τα πράγματα είναι καλύτερα; Παντού, όπου κι αν πας, η ξενομανία θριαμβεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας. Παντού ξενικές επιγραφές, στα διόδια, στις τράπεζες, στα καταστήματα, στις υπηρεσίες, ακόμη και στις μπλούζες που φοράμε, λες και δεν υπάρχουν ελληνικές μπλούζες! Κι όχι μόνο!..
    Τα ελληνόπουλα μιλούν πλέον μια περίεργη γλώσσα. Μια γλώσσα ανακατεμένη με αγγλικά, αργκό και ό,τι άλλο είναι ικανό να δημιουργήσει σύγχυση στο μυαλό των Ελλήνων. Και δεν μιλάω για τα μηνύματα που στέλνουν μέσω κινητών τηλεφώνων ή στο YouTube και αλλού με τα διαβόητα Greeklish, που προκαλούν τη μεγαλύτερη σύγχυση στη γλώσσα μας!
    Κι εμείς τι κάνουμε για να διορθώσουμε το κακό; Ό,τι μπορούμε καλύτερο για να το … επιδεινώσουμε! Βάζουμε, για παράδειγμα, στα τηλεοπτικά «πάνελ» γραφικές κυρίες ή κυρίους, που μιλάνε σπαστά ελληνικά, βαπτίζουμε με ξενικούς τίτλους τις τηλεοπτικές εκπομπές, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, ακόμη και τους δρόμους; Κι όχι μόνο!..
    Ο ίδιος ο κ Θεόδωρος Πάγκαλος είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι στο Υπουργείο Εξωτερικών οι Έλληνες υπάλληλοι δεν μιλάνε καθόλου μεταξύ τους τα ελληνικά! Σε τέτοιο σημείο φθάσαμε!.. Ακόμη και οι λεγόμενοι «ελληναράδες», που κάνουν τηλεοπτικές εκπομπές, δεν αφήνουν στιγμή, που να μην κάνουν επίδειξη της αγγλικής γλώσσας, για να είναι κι αυτοί … in, δηλαδή μέσα στα πράγματα.
    Τώρα, όπως διαβάσαμε, χάνουμε και τη ζωή μας, αν δεν ξέρουμε αγγλικά (!!), τη γλώσσα που κάποιοι Άγγλοι  στήριξαν στην ελληνική γλώσσα αφού οι ίδιοι, όπως έγραψε σε έργο του ο Ιούλιος Καίσαρ, που επισκέφθηκε τότε τη Βρετανία, έκλειναν τις πόρτες των σπιτιών τους με δέρματα ζώων! (Προ ημερών άκουσα πως η αγγλική λέξη door = πόρτα, ετυμολογικά προέρχεται από την ελληνική λέξη δορά, δέρμα ζώου).
    Μ’ αυτό, ασφαλώς, δεν θέλω με τίποτε να υποτιμήσω τους Άγγλους οι οποίοι, προς τιμήν τους, κατάφεραν όχι απλώς να επιβάλουν, αλλά –κυρίως- να διατηρήσουν παγκόσμια την γλώσσα τους, ενώ η γραμματεία τους έγινε πολύ πλούσια με πολλούς Άγγλους λογίους, συγγραφείς, πανεπιστημιακούς και άλλους, μεταξύ των οποίων πολλοί φιλέλληνες και πλήθος άλλων ελληνιστών Βρετανών, που τίμησαν και εγκωμίασαν το ελληνικό πνεύμα και –ιδίως- την ελληνική γλώσσα.
    Αλίμονο σ’ εμάς, που ενώ καταφέραμε επί Μεγάλου Αλεξάνδρου να κάνουμε την ελληνική γλώσσα «Κοινή», δηλαδή κοινή για όλο τον τότε γνωστό κόσμο, στη συνέχεια χάσαμε τον προσανατολισμό μας και σήμερα η γλώσσα μας απειλείται από κάθε λογής αλλοδαπούς (Κινέζους, Αφρικανούς κλπ) οι οποίοι στο μέλλον, αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας, θα μας επιβάλουν την δική τους γλώσσα.
    Ο κώδων κινδύνου έχει σημάνει προ πολλού!..
    Με σεβασμό και τιμή
    ΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
    Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ