
- Φοβούνται κοινωνική έκρηξη λόγω μεγάλης αύξησης των τιμών
- Προσπαθούν να βρουν από αλλού τα 400 εκατομμύρια ευρώ
- Ο ειδικός φόρος στα αναψυκτικά ίσως δώσει λύση
Η Κυβέρνηση από την άλλη καίγεται για τα 400 εκατομμύρια που υπολογίζει ότι θα βάλει στα ταμεία της από τον Οκτώβριο, καθώς ήδη μετράμε μια τρύπα 1,7 δισ. στον προϋπολογισμός και μαζί με τα 400 εκατομμύρια η τρύπα ξεπερνάει τα δύο δισ.
Η λύση αναζητείται σε δύο κατευθύνσεις. Η μια λέει να μπει μέσα στο καλοκαίρι ο ειδικός φόρος και στα αναψυκτικά ώστε σε βάθος χρόνου να ισοσκελιστεί η διαφορά, αλλά από αυτόν τον φόρο σε καμία περίπτωση δεν αναμένονται έσοδα 400 εκατομμυρίων.
Η δεύτερη λύση, που μπορεί να τρέξει ταυτόχρονα, είναι το να “βάλει χέρι” η κυβέρνηση στις κληρονομιές που δεν έχουν βρεθεί δικαιούχοι ή δεν έχουν γίνει αποδεκτές λόγω της υψηλής φορολογίας.
Στο υπουργείο κυριολεκτικά σβήνουν και γράφουν αφού από Δευτέρα για μια ακόμη φορά έρχονται οι ελεγκτές της τρόικας στους οποίους θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα μέτρα που παίρνουν ώστε να μην ναυαγήσει και αυτός ο προϋπολογισμός.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.