• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

    Ανακοινώσεις για το Νέο Σχολείο εν μέσω συλλαλητηρίου εκπαιδευτικών


    Ημέρα της παιδείας είναι η σημερινή, με την υπουργό να ανακοινώνει τον σχεδιασμό του νέου λυκείου την ίδια στιγμή που η εκπαιδευτική κοινότητα κατεβαίνει στους δρόμους.
    Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό της Άννας Διαμαντοπούλου, προβλέπεται αύξηση των μαθημάτων επιλογής. Το μάθημα ιστορίας παραμένει υποχρεωτικό, η Α’ τάξη λυκείου θα είναι τάξη γενικής παιδείας, ενώ Β’ και Γ’ Λυκείου θα έχουν δυο και τρεις κατευθύνσεις.
    Όσο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, ενώ θα προσμετράται τόσο ο βαθμός της Β’ Λυκείου όσο και οι ερευνητικές εργασίες που θα εκπονούν.
    Οι νέες αλλαγές θα αφορούν στους μαθητές που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα της πρώτης Λυκείου τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
    Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές
    Στο περιθώριο των ανακοινώσεων της υπουργού Παιδείας, δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία. Το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ συμμετέχει στην πανεκπαιδευτική απεργία, σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια με πορεία προς τη Βουλή.
    Στη διαδήλωση διαμαρτυρίας θα συμμετέχει η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και άλλες Ομοσπονδίες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ: «Παρά τη συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει επί ίσοις όροις ποιοτική εκπαίδευση σε όλους τους πολίτες, οι συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα διευρύνουν το χάσμα των εκπαιδευτικών ευκαιριών και σπρώχνουν τους φτωχότερους στο κοινωνικό περιθώριο.
    Από τη μια η δημόσια εκπαίδευση συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται, με συνέπεια την εξ’ αντικειμένου αθέμιτη ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης στα αστικά κέντρα, προς την οποία αναπόφευκτα καθοδηγούνται όσοι ακόμα μπορούν να αντιμετωπίσουν το κόστος της.
    Και από την άλλη, τα ιδιωτικά σχολεία αφήνονται ασύδοτα, εκτός ελέγχου να παραβιάζουν το νομικό πλαίσιο, να εκμεταλλεύονται τους εκπαιδευτικούς και να παράγουν σκάνδαλα στην επιδίωξή τους να μεγιστοποιούν το κέρδος τους.
    Το σχολείο της αγοράς δεν είναι η λύση στο εκπαιδευτικό πρόβλημα. Ούτε αποτελεί μονόδρομο επιβεβλημένων δήθεν από την Ε.Ε. υποχρεώσεων για απελευθέρωση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, όπως εκ του πονηρού συνωμολόγησαν οι υπογράψαντες τα μνημόνια. Εκπαίδευση χωρίς την εγγύηση της ποιότητάς της από την πολιτεία δεν είναι δυνατή».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ