• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

    Θα… πληρώσουν μέχρι και οι πεθαμένοι




    Νέο σοκ για την κυβέρνηση αναμένεται από την αποκάλυψη αυτού που γράφουμε εδώ και καιρό, ότι δηλαδή το τελικό μέγεθος του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2010 διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 10% του ΑΕΠ, αντί 9,4% που ισχυρίζεται επισήμως ακόμη η κυβέρνηση. Όπως γράφει σήμερα ο ΕΤ, Η εξέλιξη αυτή θα υποχρεώσει την κυβέρνηση -μέσω και των ασφυκτικών πιέσεων που θα της ασκήσει η Τρόικα- να ανακοινώσει πολύ μεγαλύτερο πακέτο εκτάκτων μέτρων από αυτό που αρχικά σχεδίαζε για την ανάταξη του Προϋπολογισμού του 2011.
    Στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για το αντιστάθμισμα των απωλειών από τα φορολογικά έσοδα ενδέχεται να περιληφθεί η επιβολή φόρου στα αναψυκτικά και η «αναζήτηση κεφαλαίων από μη διεκδικούμενες κληρονομιές και από τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών που έχουν πεθάνει πριν από πολλά χρόνια». Αυτό αποκάλυψε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στην εφημερίδα «Wall Street Journal» και όπως διευκρίνισε «τα μη διεκδικούμενα έσοδα από κληρονομιές μπορούν να προσφέρουν στο κράτος γύρω στα 4 δισ. ευρώ»!
    Οπως γίνεται αντιληπτό, η κυβέρνηση αναζητά απεγνωσμένα πηγές άντλησης εσόδων που θα τη βοηθήσουν να καλύψει την πρωτοφανούς μεγέθους υστέρηση των εσόδων, η οποία σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών φθάνει μέχρι τις 20 Μαρτίου τα 1,7 δισ. ευρώ! Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στη χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH ανέφερε για το θέμα αυτό ότι: «Η ιστορία της ανάκαμψης των εσόδων θα είναι κάτι που θα πάρει κάποιο διάστημα, δηλαδή η υστέρηση που είχαμε τους πρώτους 2 μήνες μάλλον απ’ ό,τι φαίνεται θα συνεχιστεί και τον τρίτο μήνα αλλά τα έσοδα θα ανακάμψουν ως το τέλος του χρόνου».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ