• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

    Διαπλοκή και συμφέροντα σκοτώνουν τη χώρα




    • Μαίνεται σε όλα τα κόμματα ο εσωκομματικός πόλεμος συμφερόντων και ομάδων που αντιπροσωπεύουν αυτά τα συμφέροντα
    Υπάρχει σχέδιο και ΠΑΓΙΑ εντολή από την διεθνή ολιγαρχία του πλούτου να μην έχει ποτέ η χώρα μας αυτόνομη οικονομική ανάπτυξη. Δεν μας επιτρέπεται.
    Εκεί που “μας επιτράπηκε”, όπως στον τομέα της ναυτιλίας, είμαστε οι πρώτοι.
    Και στην ναυτιλία βέβαια μας επιτράπηκε διότι ΔΕΝ πηγαίνουν φορολογικά έσοδα από τις δραστηριότητές της στο κράτος (με συνταγματική κατοχύρωση αυτό). Οπότε και το ελληνικό δημόσιο και να θέλει δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους τεράστιους αυτούς δημοσιονομικούς πόρους που θα προέκυπταν από την ναυτιλία, για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη. Και μην ξεχνάμε ότι μέρος των τραπεζών (όλες οι τράπεζες είναι ιδιωτικές), ανήκει στο ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο.
    Στο χάλι που έφτασε να είναι η εγχώρια αγορά και η οικονομία, τώρα, αυτή τη στιγμή, σήμερα να αρχίσουν να ρίχνουν χρήμα στην αγορά με αναπτυξιακους νόμους, δάνεια, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ, ΜΕΣΠΑ, ΞΕΣΠΑ κλπ κλπ, το μηχάνημα για να “πάρει μπρος” θέλει τουλάχιστον ενάμισυ χρόνο. Και βάλε.
    Δηλαδή το έγκλημα του ουσιαστικού νεκρώματος της οικονομίας έχει ΗΔΗ συντελεστεί.
    Οσοι βγάζουν τα έξοδά τους, την μισθοδοσία της επιχείρησής τους κλπ, να είναι πολύ ευχαριστημένοι και να κάνουν κουράγιο. Ολοι μας, κουράγιο. Τις οικογένειές μας, τους ανθρώπους μας, όσοι έχουν άλλους έλληνες στις επιχειρήσεις τους και τους δουλεύουν, και τα μάτια μας. Τιμήστε τους εργαζόμενούς σας οι επιχειρηματίες και μην τους απαξιώνετε κάνοντας χρήση αυτών των γελοίων και απάνθρωπων ατομικών συμβάσεων. Θα σας τιμήσουν κι αυτοί. Θυμηθείτε το χρέος σας απέναντι στην κοινωνία. Το οποίο δεν καλύπτεται από κανένα “δίκαιο μεροκάματο” και μόνο και μην κοροϊδευόμαστε επ’ αυτού, μεγάλοι άνθρωποι. Μόνο τα ανθρώπινα χέρια παράγουν πλούτο, τίποτε άλλο. Και μακριά από κάθε επισφαλή συναλλαγή που θα μπορούσε να βάλει την επιχείρησή σας και τους εργαζόμενούς της σε περιπέτειες. Η παραγωγική ελληνική επιχείρηση πρέπει να διασωθεί. Είναι το κύτταρο της οικονομίας. Δεν είναι μόνο το “μαγαζί” μας. Είναι περισσότερα.
    Τα νύχια είναι βαθιά στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.
    Και τα κόμματα ούτε κάθαρση, ούτε “ανάταξη”, ούτε “μείγματα”, ούτε κολοκύθια, δεν μπορούν να κάνουν. Εδώ δεν τολμούν τα κανάλια να φορολογήσουν… (που είναι οι εισαγγελείς δεν καταλαβαίνω)
    Μαίνεται σε όλα τα κόμματα ο εσωκομματικός πόλεμος συμφερόντων και ομάδων που αντιπροσωπεύουν αυτά τα συμφέροντα. Δείτε μόνο τι γίνεται τις τελευταίες βδομάδες στη ΝΔ με τους τομεάρχες. Δεν γίνεται για ιδεολογικούς λόγους τίποτε φυσικά.
    Όποτε όλοι αυτοί μιλούν για λαό, και μάλιστα για κυρίαρχο λαό, διαπράττουν την μεγίστη των ύβρεων. Μόνο στον λαό δεν έχουν την έννοια τους. Εξουσία θέλουν όλοι για να συναλλαγούν. Περίτρανα το έχουν αποδείξει δύο αιώνες τώρα.
    Η διαφθορά και η σήψη έχει φτάσει στα κόκκαλα της κοινωνίας.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ