• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

    Τραυματίες και συλλήψεις στη Κερατέα-Άνοιξε η Λαυρίου



    Στην κυκλοφορία δόθηκε, αργά χθες το βράδυ η Λεωφόρος Λαυρίου ενώ από τις σφοδρές οδομαχίες οχτώ συνολικά άτομα χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
    Τέσσερις άντρες των ΜΑΤ και τέσσερις πολίτες αντίστοιχα τραυματίστηκαν από τις πολύωρες μάχες οι οποίες δεν σταμάτησαν παρά τα ξημερώματα.
    Ισχυρότατες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. αποτελούμενες από 4 διμοιρίες των ΜΑΤ, συνόδευαν το μηχάνημα εκσκαφών το οποίο απομάκρυνε τους όγκους των οδοφραγμάτων που είχαν τοποθετηθεί από αγνώστους.


    Είχαν προηγηθεί μάχες σώμα με σώμα σε μπλόκα που είχαν στηθεί από τους κατοίκους, με συνεχόμενες ρίψεις χημικών και μολότοφ, μετατρέποντας την ατμόσφαιρα σε αποπνικτική. Ο κλεφτοπόλεμος συνεχίστηκε και στους γύρω λόφους και στα ανοιχτά οικόπεδα.
    Η περιοχή θύμιζε πεδίο μάχης με τους κατοίκους ναι εκτοξεύουν πέτρες, μολότοφ και...γκαζάκια εναντίον των ΜΑΤ, που ενισχύθηκαν με δυνάμεις από Σαρωνίδα και Λαύριο.
    Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Κατά τις συγκρούσεις υπέστησαν εγκαύματα από τη ρίψη μολότοφ τέσσερις αστυνομικοί, τρεις εκ των οποίων παρέμειναν για νοσηλεία στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
    Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου.

     
    Εκκλήσεις για ενίσχυση των μπλόκων μέσω μεγαφώνων 
    Μέσα στη γενική αναταραχή, δεκάδες κάτοικοι γύριζαν στους δρόμους του χωριού με μεγάφωνα στα χέρια και καλούσαν τους συμπολίτες τους να ενισχύσουν τα μπλόκα. «Κερασάκι» στο όλο αυτό σκηνικό, οι καμπάνες της εκκλησίας που χτυπούσαν κατά διαστήματα.
    «Τα παιδιά μας έχουν αρρωστήσει, στο γιατρό τα έχουμε τα περισσότερα από τα χημικά και τα δακρυγόνα. Οι αστυνομικοί βαράνε στο ψαχνό», φώναζε μια κάτοικος της περιοχής.
    Οι νέες συγκρούσεις ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να ανοίξουν τη Λαυρίου που είχε κλείσει από μπάζα. Μάλιστα, άγνωστοι πυρπόλησαν τον εκσκαφέα του υπουργείου Υποδομών, που «επιστρατεύθηκε» για να «σπάσει» για να απομακρύνει τους όγκους των βράχων.
    Ο χειριστής δεν τραυματίστηκε ενώ η φωτιά κατασβήστηκε από την πυροσβεστική.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ