Πολλοί υποτίμησαν την κυβέρνηση της Αριστεράς. Έχουν κάνει τεράστιο λάθος!
Ήδη ετοιμάζεται η επόμενη μέρα, με τις εκλογές να είναι προγραμματισμένες για το 2019 και πολλούς να εύχονται τελικά ότι θα μπορέσουν να γίνουν το 2018.
Μαξίμου και θεσμοί συμπίπτουν στην επιδίωξη να πάνε οι βουλευτικές εκλογές όσο το δυνατόν πιο αργά και πολλοί θα ήθελαν στην κυβέρνηση να προγραμματιστούν ταυτόχρονα με τις περιφερειακές και δημοτικές, οι οποίες επιδιώκεται να διεξαχθούν με την απλή αναλογική.
Σε μια τέτοια περίπτωση οι συσχετισμοί θα αλλάξουν πολύ εύκολα, χωρίς πολλοί να το καταλάβουν και αυτό διότι, οι τοπικοί παράγοντες θα έχουν κατά νου να εκλεγούν οι ίδιοι στα περιφερειακά ή δημοτικά συμβούλια και να κάνουν τις συμμαχίες τους, ακόμα και διακομματικές, παρά να τρέξουν για ψήφους για το κόμμα τους.
Επομένως, θα αφήσουν σε δεύτερη μοίρα ή δεν θα ασχοληθούν καθόλου με το κόμμα που ανήκουν και δίνει μάχη για την πρωτιά στις εκλογές, εν προκειμένω την Νέα Δημοκρατία, η οποία βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις.
Στην οικονομία, η κυβέρνηση φέρνει στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο-γίγας, προκειμένου να γίνει μετά η τέταρτη αξιολόγηση. Η «άγρια» φορολογία θα συνεχιστεί και το 2018.
Στις «καυτές» διατάξεις περιλαμβάνονται οι αλλαγές στην προκήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία (50% συν ένας για τη λήψη απόφασης) καθώς και η δυνατότητα του Κράτους να διενεργεί ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη στο Δημόσιο και ενίσχυση του ρόλου των οικονομικών εισαγγελέων.
Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατηθεί όσο περισσότερο μπορεί στην εξουσία, περιορίζει τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, οι οποίες την οδήγησαν στην εξουσία, ενώ ταυτόχρονα στο «όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς», ενισχύει τον ρόλο του Κράτους, αναφορικά με την είσπραξη φόρων και χρωστουμένων, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Όλα αυτά γίνονται από έναν νεαρό ηγέτη, ο οποίος ήταν και εξακολουθεί να είναι συμπαθής στις λαϊκές μάζες των φτωχών και φτωχοποιημένων λαϊκών στρωμάτων, μιας και δίνει επιδόματα, τα οποία ωστόσο οδηγούν όλο και περισσότερους στην κρατική εξάρτηση και όχι στην προσωπική και κατ' επέκταση κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία.
Επειδή, λοιπόν στην Ελλάδα γίνονται συνήθως τα πειράματα, δεν αποκλείεται, το «έργο» να το δούμε αργά ή γρήγορα και σε παγκόσμιο επίπεδο, με έναν ηγέτη, ο οποίος εξίσου θα «αγκαλιαστεί» από τα λαϊκά στρώματα, προσαρμόζοντας το σύστημα διακυβέρνησης, όσων χωρών ανήκουν στην σφαίρα επιρροής της παγκοσμιοποίησης, στα μέτρα της διεθνούς εξουσίας.
Δεν θέλουν μόνο την κυβέρνηση, θέλουν και την εξουσία, όπως δήλωσε η σύζυγος του πρωθυπουργού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.